Artikel

Beginnende League of Legends-speler? Carry jouw team met deze champions!

Beginnende League of Legends-speler? Carry jouw team met deze champions!

League of Legends is een razend populair spel met meer dan honderd miljoen unieke spelers. Er zijn meer dan 155 champions, dus waar begin je als nieuwe speler? Wij zetten voor jou de vijf beste ADC’s voor beginners op een rijtje.

De Attack Damage Carry (ADC)-rol is een erg belangrijke rol, dit omdat jij samen met jou midlaner jouw team de overwinning moet brengen. Als ADC ben je één van de grootste damage dealers van je team.

Je focust je in de beginfase van een potje vooral op het elimineren van minions, en in teamfights let je erop dat je zo lang mogelijk overleeft. Hoe langer je overleeft, des te meer schade kun je aanrichten.

Ashe

Ashe is een geweldige ADC voor beginners, met haar mix van damage en crowd control. Ashe kan gemakkelijk vluchtende tegenstanders achtervolgen, omdat haar basic attacks de tegenstander langzamer maakt. Hierdoor kan zij gemakkelijk tegenstanders van zich af houden, in het Engels ook wel kiting genoemd. Overleven wordt daardoor makkelijker.

Naast basic attacks die de tegenstander langzaam maakt heeft Ashe ook een W ability hiermee kan zij een hoop schade doen. Met haar E ability schiet zij een vogel af die een richting opvliegt en tijdelijk die plek laat zien, zo kan je er makkelijk achter komen waar de jungler is van de tegenstanders. Met Ashe haar ultimate kan ze één persoon stunnen, dit is perfect voor teamfights.

Caitlyn

Caitlyn is één van de beste champions voor beginners. Zij heeft een grote auto attack range, hierdoor kan zij wat verder naar achter spelen. Elke zesde basic attack doet extra schade (een headshot). Haar abilities zijn simpel in gebruik, zo is haar W ability is een klem en haar E ability is een net. Als tegenstanders door deze vaardigheden geraakt worden, kunnen ze niet meer bewegen en is een headshot zo gemaakt.

Met haar ultimate kan ze van een grote afstand een tegenstander éénmalig beschieten. Let wel op andere tegenstanders dit schot kunnen blokkeren (opvangen). In het begin van het spel is het elimineren van minions kinderspel, met name door haar grotere auto attack range.

In team fights wil je vooral je W ability gebruiken en basic attacks doen. Gebruik je ultimate pas wanneer je veilig staat en er geen tegenstander in de buurt is die jou kan elimineren.

Sivir

Net als andere champions op deze lijst is Sivir goed om op een afstandje te blijven. Sivir is een erg mobiele champion, wanneer zij tegenstanders raakt met een ability of basic attack wordt zij tijdelijk iets sneller. Hierdoor is kiting met Sivir kinderspel.

Ook heeft Sivir een spell shield als E ability. Hiermee kan zij één ability van de tegenstander stoppen, wanneer zij dit doet krijgt zij mana terug. Met de ultimate van Sivir versnel je niet alleen jezelf maar ook je teamgenoten die in de buurt zijn. Dit is perfect om teamfights te starten of juist om deze te voorkomen.

In het begin van het spel wil je vooral minions elimineren en de tegenstander schade toedienen met je Q en W. Je Q ability is een boemerang die twee keer schade kan doen als je deze goed raakt. Je W ability werkt heel simpel, na het gebruiken hiervan springen je basic attacks door op andere tegenstanders en minions. In team fights wil je graag basic attacks doen samen met je W ability, ook wil je met je Q zoveel mogelijk tegenstanders raken.

Jinx

Jinx heeft een geweldige mix van crowd control en schade, dit helpt haar om de lane veilig te spelen en tegenstanders op afstand te houden. Met haar W ability kan zij tegenstanders schade toebrengen en verlangzamen. Dit is perfect om je tegenstander te vervelen als deze een minion probeert te elimineren. Met de E ability kan je tegenstanders voor een paar seconden vast zetten, zo kan je makkelijk je W raken of makkelijk basic attacks doen.

Jinx heeft een geweldige wave clear, dit komt door haar Q ability waarmee zij raketten afschiet. Hoe meer punten je in Jinx haar Q ability stopt, des te groter haar range wordt. In team fights wil je regelmatig switchen tussen je raketten en je basic attacks. Staan tegenstanders dicht op elkaar? Gebruik dan je raketten. Je E ability wil je gebruiken om jezelf of je team veilig te houden.

Tristana

Een champion die veel schade doet op tegenstanders, minions en turrets is Tristana. Tristana is een champion met een iets agressiever playstyle dan de andere ADC's op deze lijst. Met haar E ability kan je een bom plaatsen die je ook op een tegenstander kan plakken. Na een paar seconden ontploft deze en doet dit schade. Wanneer een tegenstander jouw bom op zich heeft en je valt hem of haar aan dan doet de bom extra schade. De bom kan je ook op torens gebruiken om deze sneller te vernietigen.

Tristana haar W ability is een sprong, hiermee kan je ontsnappen uit een gevecht of onverwacht een gevecht starten. Wanneer je iemand elimineert wordt de timer op je W gereset en kan je deze nog een keer gebruiken. In het begin van het spel wil je het liefst minions elimineren. In team fights wil je E ability gebruiken en mensen elimineren. Na het elimineren van een tegenstander kan je weg springen.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen