Artikel

De 5 beste junglers voor beginners in League of Legends

30 april 2021, 12:48

League of Legends is een razend populair spel met meer dan honderd miljoen unieke spelers. Er zijn meer dan 155 champions, dus waar begin je als nieuwe speler? Wij zetten voor jou de vijf beste junglers voor beginners op een rijtje.

De jungle positie is een lastig om goed in te worden. Wel zijn er een paar champions die de positie makkelijker maakt om te spelen. Jouw taak als jungler is om om je team te helpen in hun lane, door middel van ganks. Als jij hier niet mee bezig bent kan je beter focussen op het verslaan van jungle camps, gold verkrijgen en experience verzamelen.

Amumu

Amumu kan doormiddel van zijn twee Area of Effect (AoE) skills gemakkelijk jungle camps verslaan. Hierdoor kan hij ook sneller ganken dan andere jungle champions. Met zijn Q ability kan hij zich naar tegenstanders toe trekken, hiermee stunt hij de tegenstander tijdelijk. Dit maakt hem perfect voor het ganken van lanes en het starten van team fights. Amumu is een champion die als tank gespeeld wordt, hierdoor kan je veel schade verdragen. Helaas doet Amume zelf weinig qua damage, en ben je er dus vooral om gevechten te initiëren.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Vdqbhy_4NxU

Met de ultimate van Amumu kan je champions die in binnen een bepaalde afstand van je staan stunnen. Deze stun duurt een paar seconden, waarin jouw team de carry van de tegenstanders flinke schade kan toedienen of zelfs elimineren.

Doordat Amumu veel crowd control (CC) heeft om zijn tegenstanders het leven zuur te maken, maakt dit hem een sterke champion. Zijn skill set is niet heel moeilijk of ingewikkeld, wat hem perfect maakt voor beginners.

Udyr

Een champion zonder ultimate ability maar met vier verschillende vormen, dat is Udyr. Deze champion kan je op vele manieren spelen, tank, bruiser, attack damage, ability power of iets daartussen in. Dit hangt volledig af van welke ability je als eerste levelt. Udyr heeft veel movement speed en kan zich hierdoor snel over de map verplaatsen, met de AoE damage van zijn R ability kan hij jungle camps ook snel verslaan.

Embedded content: https://youtu.be/F3WpJovt3XM

De manier waarop Udyr ganked is vrij makkelijk. Hij loopt vaak met zijn hoge movement speed en Q ability die meer movement speed geeft de lane in, dit doet hij voornamelijk via de river. Met de E ability van Udyr kan je tegenstanders tijdelijk stunnen.

Udyr goed werkt in teamverband, kan snel kan en veel schade toerichten. Een perfecte champion voor beginners wat ons betreft.

Jax

Jax is een melee duelist die late game bijna elke champion één tegen één aankan. Voornamelijk in de mid- en latefase van het spel is Jax sterk, waarbij je in het begin vooral moet focussen op het clearen van jungle camps.

Jax league of legends

Jax kan met zijn E ability meerdere mensen stunnen die in zijn buurt staan. Dit maakt hem extreem sterk, want hierdoor kan hij gemakkelijk team fights initiëren voor zijn team.

Ganken met Jax is ook vrij gemakkelijk, zet je E ability aan vlak voordat je met de Q ability op je tegenstander springt. Zo wordt de tegenstander gestunned en is een eliminatie zo gebeurd. De champion Jax is niet moeilijk om goed mee te worden, wat hem perfect voor beginners.

Skarner

Skarner is een champion die geweldige movement speed heeft. De taak van Skarner is om de tegenstander die de meeste schade doet te stoppen. Dit kan hij doen door middel van zijn ultimate ability. Hiermee kan hij een tegenstander vastpakken voor een paar seconden. De persoon die Skarner vast heeft kan helemaal niks, wat voor team fights perfect is. Jouw team kan de tegenstander die Skarner vast heeft gemakkelijk elimineren.

skarner League of legends

Skarner is ook een champion die zeer tanky is, hierdoor kan hij een hoop schade opvangen voor zijn team. Ook kan deze champion snel jungle camps verslaan. De combinatie van tank, het snel clearen van jungle camps en een goede ondersteunende functie voor het team, maakt Skarner een uitstekende keus voor beginners.

Rammus

Een relatief makkelijke champion voor beginnende junglers, wat komt door zijn mobility en simpele rol in team fights. Rammus zijn E ability is een taunt, als hij deze gebruikt op een tegenstander kan de tegenstander alleen Rammus aanvallen voor een paar seconden. Doordat hij een tank is kan hij dit lang overleven.

Rammus league of legends

Als Rammus zijn W ability gebruikt krijgt elke tegenstander zelf damage wanneer zij Rammus aan vallen. Dit maakt hem een sterke champion tegen teams die veel attack damage champions hebben. Met zijn Q ability bouwt hij snelheid op, wanneer hij tegen een tegenstander aan rolt worden zij omhoog gegooit. Dit maakt hem sterk tijdens ganks en teamfights. Rammus is niet moeilijk in gebruik en voegt veel toe aan een team, waardoor de champion perfect is voor beginners.