Artikel

League of Legends Worlds 2021: dit zijn de favorieten

League of Legends Worlds 2021: dit zijn de favorieten

League of Legends Worlds 2021 is in aantocht en alle teams die deelnemen zijn bekend. Door fans en media wordt er flink gespeculeerd over welk team dit jaar de Summoners Cup mee naar huis neemt. Wordt het weer een team uit China of Korea, of gaat Europa er eindelijk eens mee vandoor? Dit zijn volgens Esports Club de grootste kanshebbers op de overwinning.

FunPlus Phoenix (FPX)

Nuguri - Tian - Doinb - Lwx - Crisp

Veel mensen dachten dat FPX zich als LPL-kampioen ging kwalificeren voor Worlds. Tijdens de Summer Split waren ze verreweg het sterkste team en ook tijdens de play-offs wisten ze elke serie te winnen, op de finale na. Hoewel het team dus als China’s tweede seed naar Worlds gaan wordt FPX gezien als ‘the team to beat’.

De wereldkampioen van 2019 heeft een unieke speelstijl gecreëerd en geperfectioneerd. Midlaner Doinb helpt zijn andere laners en jungler veel mee om zo een voorsprong voor zijn team te creëren. Wanneer het team een voorsprong heeft, geven ze die bijna nooit meer weg. De combinatie van spelers en speelstijl maakt FPX een gevaarlijke tegenstander voor elk team op Worlds. Daarnaast heeft het team in 2019 al laten zien wat mogelijk is wanneer ze in vorm zijn, en dat zijn ze.

DWG KIA (DK)

Khan - Canyon - ShowMaker - Ghost - BeryL

De wereldkampioen van vorig jaar gaat proberen de titel te verdedigen. DK heeft afgelopen jaren bewezen het beste koreaanse team te zijn. Door de Spring Split te winnen heeft het team nu drie LCK-kampioenschappen op rij gewonnen. Tijdens MSI liet het team ook zien ver te kunnen komen in internationale toernooien door zich voor de finale te plaatsen. De finale ging verloren, maar nu is het team terug op het internationale podium voor revanche.

Met aanwinst Khan begon de huidig wereldkampioen slordig aan het nieuwe seizoen. Maar het team herpakte zich en lijkt nu een verbeterde versie van het team dat vorig jaar de titel wist te winnen. Het mid-jungle duo van Canyon en ShowMaker wordt gezien als het beste duo in de wereld en daar moet elk team rekening mee houden. Met hun agressieve playstyle lopen ze vaak over tegenstanders heen, en wij denken dat ze dit ook tijdens Worlds gaan doen.

Royal Never Give Up (RNG)

Xiaohu - Wei - Cryin - GALA - Ming

Tijdens de Summer Split viel de huidige MSI-kampioen tegen, het team wist van de eerste zes series er maar één te winnen. Het team herpakte zich echter na deze slechte start en verloor de rest van de split nog maar twee series. Door de slechte start kwamen ze laag in de play-off bracket terecht en verloren al snel. RNG kon zich niet bewijzen tegenover de grote teams in play-offs, maar had dat eerder dit seizoen al gedaan. Tijdens MSI wisten ze de kampioenen van alle regio’s te verslaan en hoewel de de concurrentie bij het wereldkampioenschap heftiger is, blijft RNG een team om rekening mee te houden.

Individueel behoren de spelers van RNG tot de top van de wereld. Zo hebben ze met toplaner Xiaohu de enige speler ter wereld die met twee verschillende rollen een international titel wist te winnen. Het team is het beste in objective control en teamfights rond objectives. Hierdoor kan RNG een game accelereren en snel winnen, maar kan het team ook altijd terug komen van een achterstand.

MAD Lions (MAD)

Armut - Elyoya - Humanoid - Carzzy - Kaiser

MAD Lions heeft dit jaar bewezen het beste team van Europa te zijn. Ze wonnen de Spring Split en wisten bij MSI een goede prestatie neer te zetten. Damwon was met 3-2 net te sterk in de halve finale, maar MAD is sterker geworden tijdens de Summer Split. De afgelopen jaren presteert Europa goed op internationale toernooien, maar er werd nooit gewonnen. Het Spaanse team zou hier zomaar verandering in kunnen brengen.

De spelers zijn jong en lijken het allemaal niet zo serieus te nemen, maar in-game zie je de andere kant van het team. MAD heeft een agressieve speelstijl, alleen in vergelijking met de andere agressieve teams weet de LEC-kampioen wanneer ze moeten inhouden. Het team heeft een van de beste mid-games ter wereld en geeft bijna nooit een voorsprong weg. MAD Lions is echter kwetsbaar in draft, de spelers hebben een kleine champion pool en hier kan de concurrentie gebruik van maken.

Edward Gaming (EDG)

Flandre - Jiejie - Scout - Viper - Meiko

Edward Gaming wist zich door de LPL play-offs te vechten en in de finale te winnen van FPX en komt naar Worlds als China’s eerste seed. Hoewel EDG een sterk team is en heeft bewezen de wereldtop te kunnen verslaan, heeft het team soms hele slechte dagen. Op een slechte dag kan dit team verliezen van elk ander team op Worlds. Tijdens de play-offs van de LPL had EDG zo’n slechte dag en verloor 3-0 van Team WE, maar doordat het double elimination was kon het team nog steeds kampioen worden. Het wereldkampioenschap heeft geen double elimination en elke slechte dag wordt bestraft.

Als het team een goede dag heeft kan het de top teams verslaan zoals FPX tijdens de LPL-finale. De Chinese kampioen heeft met midlaner Scout, ad carry Viper en support Meiko een hele sterke botside waar het team op kan rekenen. Als het team in vorm is en zich van de slechte dagen weet af te werpen kan EDG een serieuze poging doen voor het kampioenschap.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen