Artikel

LEC 2021 Spring Split power ranking

26 januari 2021, 13:40

In de afgelopen offseason hebben er veel interessante transfers plaatsgevonden waardoor sommige teams in de LEC er heel anders uit zien. Je kunt dus niet simpelweg naar het resultaat van de vorige split kijken om te voorspellen hoe de aankomende split zal verlopen. Wij hebben toch geprobeerd om een voorspelling te maken. Hier zie je onze voorspelling van de stand van de komende Spring Split in de LEC.

1. G2 Esports

G2 Esports logo

G2 Esports wordt gezien als het superteam dit jaar. De enige verandering die heeft plaatsgevonden is de wissel van Perkz naar Rekkles in de botlane. Rekkles speelt de afgelopen jaren heel goed en is vaak benoemd als de beste botlaner van Europa. Hierom worden er nog betere resultaten van G2 Esports verwacht.

2. Rogue

Rogue logo

Rogue had een hele goede split afgelopen season. Ze zijn zeker niet van plan te stoppen met hun dominante optreden. Ze hebben nu een nieuwe toplaner met Odoamne. Dit is goed nieuws voor Rogue omdat veel critici dit de zwakke plek vonden van het team. Rogue heeft ook een nieuwe veelbelovende support met Trymbi.

3. Fnatic

Fnatic

De verwachte resultaten zijn nog altijd hoog van Fnatic. Ondanks dat Rekkles Fnatic verlaten heeft ziet het team er nog goed uit. De nieuwe botlaner Upset is een opkomende ster die zeker zichzelf wilt bewijzen in het team. Ook van de nieuwe midlaner Nisqy zijn hoge verwachtingen.

4. Schalke 04

Schalke

Dit is het team dat in de vorige split op een miraculeuze manier bijna de titel binnen sleepte. Dit jaar zijn ze helaas hun toplaner Odoamne kwijt. Gelukkig neemt de bekende speler Broken Blade uit TSM die plek in. Het team heeft ook de support laten vervangen door LIMIT. Hopelijk kan FC Schalke 04 dit jaar een betere start maken zodat ze dat niet hoeven goed te maken op het einde.

5. Misfits

Misfits

Dit team was vorig jaar bijna als laatste geëindigd. Dit jaar ziet het er gelukkig iets beter uit voor Misfits. Het team maakt gebruik van de strategie om meerdere spelers per rol te hebben. Dit is zeer populair en succesvol in het oosten. Ze hebben ook een sterke support in Vander erbij gekregen. Hierdoor ziet het er allemaal al wat beter uit voor Misfits.

6. MAD Lions

MAD Lions

Dit team vol met rookies heeft het zeer goed afgelopen jaar. Ze hebben zelfs deelgenomen in Worlds. Hier hebben ze ook hun nieuwe toplaner Armut leren kennen die toen nog een tegenstander was. MAD Lions hebben ook een nieuwe jungler Elyoya. Dit is ook weer een rookie en dus is het moeilijk om in te schatten hoe Elyoya zal presteren.

7. SK Gaming

SK Gaming

SK Gaming heeft het vorig jaar redelijk goed gedaan in de LEC. Dit jaar is het heel moeilijk te voorspellen hoe goed ze het gaan doen door de vele veranderingen binnen het team. Alleen de toplaner en de coach zijn nog hetzelfde. Verder is het team vooral ingericht met nieuwe jonge spelers, op de support na. Dit kunnen opkomende spelers zijn die zich nog moeten ontwikkelen. Houd dit team dus goed in de gaten aangezien ze zomaar beter dan verwacht kunnen presteren.

8. Excel Esports

Excel Esports

De verwachtingen voor Excel Esports zijn dit jaar helaas laag. Naast de beroemde coach YoungBuck is er weinig binnen het team om enthousiast over te raken. De populaire Caedrel en de Nederlandse midlaner Special zijn allebei vervangen door jongere spelers. Het hele team is nu zeer jong en door de onervarenheid blijven de verwachtingen nog een beetje laag.

9. Team Vitality

Vitality

Dit team had vorig jaar helaas slechte resultaten. Dit jaar zijn er ook weinig veranderingen gemaakt aan het team. Alleen de toplaner is vervangen door Szygenda. De verwachtingen zijn dus ook laag. Echter is het niet altijd erg om je team intact te houden want dan kunnen zij nog betere teamwork opbouwen. Het is daarom nog niet slim om Team Vitality helemaal af te schrijven.

10. Astralis

Astralis

Dit team dat vorig jaar bekend stond als Origen heeft dit jaar weinig te bieden. Ze zijn hun opkomende ster Upset verloren aan Fnatic en de meeste vervangingen zijn verwacht om slechtere spelers te zijn dan hun voorgangers. Het helpt ook niet dat dit team vorig jaar laatste eindigde. We gaan zien of hier de aankomende split vervanging in komt.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: