Artikel

LowLandLions-coach Bjorn even terug als speler: "Raqo was op vakantie"

LowLandLions-coach Bjorn even terug als speler: "Raqo was op vakantie"

Afgelopen weekend verloor regerend kampioen LowLandLions met 3-0 van PSV Esports in de Dutch League Country Finals. Deze ietwat onverwachte nederlaag had deels te maken met het feit dat coach Bjorn "Bjorn" Panek moest invallen voor Max "Raqo" Temminck die op vakantie was: "Het was vreemd om na 3 jaar weer competitief te spelen."

De klinkende zege van PSV Esports op rivaal LowLandLions had zelfs voor PSV-spelers als Kitty een nare bijsmaak. Het voelde niet als een echte overwinning, omdat LLL niet op volle kracht kon spelen vanwege de afwezigheid van midlaner Raqo. "De Country Finals waren aan het begin van het jaar al aangekondigd, maar had toen nog geen exacte datum," licht Bjorn toe.

Vakantie

"Er was alleen bekend dat er in oktober gespeeld zou worden. Raqo had in oktober een vakantie gepland en hoopte dat dit niet samen zou vallen met de Country Finals. Toen dat wel zo bleek te zijn moesten we noodgedwongen mijzelf inzetten om te spelen," vervolgt Bjorn. "Aangezien ik de enige wisselspeler ben en er geen veranderingen aan het team doorgevoerd mochten worden."

Het was even wennen om zelf weer in de game te zitten, vertelt Bjorn. "Het was vreemd om competitief League of Legends te spelen na zo'n 3 jaar. Al deze spelers zijn in-game natuurlijk een stuk beter dan ik, dus je ziet dingen wel aankomen maar om te voorkomen dat je in de early game al 0-3 staat probeer je er niet te veel aan te doen."

Supportive champions

"We wisten natuurlijk vooraf al dat PSV de prioriteit op de midlane zou leggen," zegt de LLL-coach. "Dus we hadden afgesproken om mij voornamelijk op supportive champions te zetten, zoals Karma en Lulu. Zo kon ik mijn farm eventueel delen met Hades en werd ik via goedkope support items alsnog relevant door Hades en Orre te helpen."

Er was ook een plan B, vertelt Bjorn. "Als het echt erg slecht zou gaan zou ik eventueel terug naar jungle gaan. Dat gebeurde ook en ook onze botlane, Orre en Quicktimer, wisselde van rol. Uiteindelijk was dat nog onze beste game van de drie."

Dynasty is hongerig

LowLandLions maakt zich nu, met de volledige line-up, op voor de halve finale tegen Dynasty dat met 3-0 van Team THRLL won. "Dat resultaat vond ik wel enigszins verrassend gezien de resultaten van afgelopen seizoen. Ergens verwachte ik dat Dynasty meer weerstand zou bieden dan voorheen, omdat het een team lijkt te zijn dat erg hongerig is doordat zij altijd veel rookies kiezen voor hun line-up."

"Aangezien ik altijd respect heb gehad voor de positie waarin Dynasty zich stelt, als een soort opleidingsteam, vind ik het wel positief verrassend dat zij zich mengen in de competitie en de nummer 1 van de Summer Split met 3-0 weet te kantelen."

Geen onderschatting

Bjorn gaat met zijn team nu in voorbereiding op de wedstrijd tegen Dynasty en eventueel daarna PSV Esports. "Ik denk dat Dynasty een sterke performance heeft laten zien, maar dat Team THRLL ook niet erg sterk voor de dag kwam. Desalniettemin gaan we ons voorbereiden voor Dynasty zoals we voor iedere tegenstander doen," vertelt Bjorn. "Ik hou er namelijk niet van om zogezegd 'zwakkere' teams te onderschatten en dan verrast te worden."

"Dynasty zal net als andere teams onder het vergrootglas gehouden worden om beter te bekijken. Daarentegen denk ik wel dat het belangrijk is dat we onze eigen identiteit behouden en vanuit daar verder bouwen naar de tegenstander toe."

LowLandLions speelt zaterdag 24 oktober de halve finale van de Dutch League Country Finals tegen Dynasty. De winnaar van die confrontatie treft op zondag 25 oktober PSV Esports in de finale.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven