Artikel

Maak een vliegende start met deze FIFA 21 Ultimate Team tips

Electronic Arts FIFAElectronic Arts FIFA

Met de maand september voor de deur is het aftellen tot de release van FIFA 21 begonnen. Een goed begin is het halve werk. Hoe haal je het meeste uit de eerste weken van FIFA 21 Ultimate Team? Wij zetten de belangrijkste tips en tricks op een rijtje.

FIFA 21 Web app

De eerste mogelijkheid om met FIFA 21 Ultimate Team aan te slag te gaan is via de FIFA 21 web app. Deze wordt altijd ongeveer tien dagen voor de release uitgebracht. Op deze manier zijn de starter pakketjes die zo goed als elke speler ontvangt al te openen. Vervolgens heb je de optie om al je eerste team samen te spelen en te gaan handelen. Hier moet je wel erg goed in zijn door de fluctuerende prijzen. Eventueel is er ook al een beginnetje te maken aan de squad building challenges. 

Speel FIFA 21 al voor de release

Sinds vorig jaar hebben ook PlayStation bezitters de optie om EA Access aan te schaffen. Eerder was dit alleen exclusief voor de Xbox. Dit geeft je de unieke mogelijkheid om ongeveer een week van tevoren al met de volledige FIFA 21 game aan de slag te gaan. Let wel op, want je hebt hiervoor in totaal tien uur. Wij zetten een aantal handige tips over EA Access voor jou op een rij.

FUT Draft

Ben je van plan om FIFA points aan te schaffen? Dan is het aan te raden om deze zoveel mogelijk aan FUT Drafts te besteden in plaats van pakketjes te openen. Vooral als je zeker weet dat je minimaal de halve finale haalt in de meeste gevallen. Dit geeft je betere pakketjes dan de standaard pakketjes die alleen in het begin van de game beschikbaar zijn. 

Objectives & Milestones

Door objectives en milestones te voltooien ontvang je verschillende rewards. Dit door alleen al de game te spelen. Start je een wedstrijd op, bekijk dan altijd eerst even of je bijvoorbeeld gelijk een objective kan voltooien voor een gratis pakketje of coins.

Squad Building Challenges (SBC)

In het begin van FIFA zijn squad building challenges altijd erg fijn om een aantal lekkere pakketjes vrij te spelen. Tot nu toe heeft EA elk jaar vooral dezelfde begin SBC's uitgebracht. Binnen deze SBC's zijn een aantal challenges die zeker de moeite waard zijn om de gok te wagen in de hoop een dure speler te packen. Kijk op websites als Futbin hoeveel coins je ongeveer kwijt gaat zijn tegenover de waarde van het pakketje die je dan vrijspeelt. Het is vooral interessant om binnen de advanced sectie van de SBC's te kijken.

Handelen

Handelen is zeker geen makkelijke opgave. De prijzen in het begin schommelen enorm. Dit hangt van veel factoren af. Ben je iemand die al jaren FUT speelt en ondertussen een beetje weet hoe de markt werkt? Dan is handelen aan te raden om je coins balans op te krikken. Wij hebben de belangrijkste tips voor trading in FIFA 21 voor je op een rij gezet.

Koop je spelers en ben je vervolgens continu bang dat ze dalen? Sla het handelen dan even over en ga aan de slag met de andere punten die we eerder benoemd hebben in dit artikel.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek