Artikel

Marcel Opperman van mCon esports: "Als we top-4 niet halen, hebben we gefaald"

Marcel Opperman van mCon esports: "Als we top-4 niet halen, hebben we gefaald"

Twee weken terug werden de League of Legends-teams bekendgemaakt die vanaf januari 2020 deelnemen aan de Dutch League en de Belgian League. Esports Club sprak met elke organisatie over de afgelopen weken en hun ambities voor de aanstaande competitie. Vandaag: Marcel Opperman van mCon esports.

Operationeel directeur Opperman moest snel schakelen toen de aankondiging voor de Dutch League werd gedaan: "Het kwam wel als een grote verrassing, dus we moesten er direct tijd in steken. In het begin hebben we er een beetje te makkelijk over gedacht waardoor we vlak voor de deadline nog veel werk moesten doen. Zelfs op vakantie in Tenerife moest ik in een internetcafé nog wat dingen regelen, maar gelukkig had ik veel hulp van mijn collega's."

De kans dat mCon toegelaten zou worden was volgens Opperman moeilijk in te schatten: "Ik wist niet precies welke organisaties zich allemaal hadden aangemeld en er zijn nou eenmaal partijen die meer geld te besteden hebben. Financiële ruimte is toonaangevend in hoe professioneel je kunt zijn." aldus Marcel.

Stabiliteit

Sinds de toelating tot de Dutch League is mCon druk bezig met het samenstellen van het team. "We hebben een goed plan opgesteld met de coach en doen try-outs met een aantal spelers. Iedereen die nu nog in ons roster zit doet ook mee aan die try-outs en kunnen dus ook gekozen worden voor het team. Bovendien investeren we meer in het team dan we voorheen deden en zijn er dus meer middelen om betere spelers te halen."

Als er uiteindelijk een keuze gemaakt moet worden tussen nieuwe en bestaande spelers is Opperman duidelijk: "Bij een 50/50 situatie gaat de voorkeur naar spelers waar we al mee hebben gewerkt. Stabiliteit is het kernwoord."

Meer bedrijven verwacht

"Persoonlijk had ik minder bekende organisaties verwacht en juist mee bedrijven zoals PSV. Toch is er gekozen om veel bekende namen toe te laten in zowel de Dutch League als de Belgian League" vervolgt Opperman. "De competities zijn absoluut een goede ontwikkeling, want dit gaat er voor zorgen dat alles veel professioneler opgepakt wordt. Voor iedereen is het fantastisch, de media aandacht gaat omhoog en het wordt ook interessanter voor sponsoren. Op die manier kunnen organisaties weer betere spelers halen, salarissen uitbetalen en er uiteindelijk een fulltime baan van maken. Ik ben er heel erg blij mee."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven