Artikel

MJ1997: "Het NK Hearthstone ging iets anders dan ik had verwacht"

20 juli 2020, 14:27

Marnick "MJ1997" Jansen speelt Hearthstone voor Mouseplayz en deed afgelopen zondag mee aan de Hearthstone Dutch Nationals. Hoe ging dat toernooi, en hoe gaat hij de toekomst tegemoet?

**Hoe ben je aan Hearthstone begonnen?
**Op de middelbare school speelde een van mijn vrienden heel veel World of Warcraft, en hij vertelde dat ze daar een kaartspel van gingen maken. Ik heb toen de beta versie uitgeprobeerd, en het nooit meer losgelaten.

**Hoe heeft jouw reis in de Hearthstone esports scene er tot nu toe uitgezien?
**Ik keek heel veel Hearthstone toernooien, waardoor ik vorig jaar benieuwd werd hoe dat bij mij zou gaan. Toen ben ik meteen begonnen met de Hearthstone Dutch Nationals, waar ik tegen mijn verwachtingen in de top 16 wist te halen. Dit jaar heb ik twee keer meegedaan aan The Party, waar ik de eerste keer top 16 haalde.

Toen ben ik ook begonnen aan de Gamepros Benelux Qualifiers, waar ook de beste spelers van de Benelux aan mee deden. Daar haalde ik in mijn eerste toernooi top 4, door onder andere Badajimpom te verslaan.

Wat teams betreft speelde ik hiervoor bij Glorious Gaming, maar zij gingen minder tijd steken in Hearthstone. Daardoor ging ik kijken bij andere teams, en bleek Mouseplayz geïnteresseerd om Hearthstone spelers aan hun roster toe te voegen. Vorige week ben ik overgestapt, net voor het kwalificatietoernooi voor de Dutch Nationals. Toen ging gelijk heel het team mee kijken om mij te supporten. Het is echt een leuk team.

**Je hebt kort geleden meegedaan aan de Hearthstone Dutch Nationals. Hoe ging dit?
**Het NK Hearthstone ging iets anders dan ik had verwacht. Ik ging er niet met grote verwachtingen heen, aangezien de zestien beste spelers van de Benelux eraan mee doen. Heel veel spelers hebben veel meer ervaring in de competetieve scene dan ikzelf, waardoor ik er in het begin best een beetje zenuwachtig voor was.

Ik ging op het toernooi 0-3, wat niet het resultaat was waar ik op gehoopt had. Mijn eerste twee matches waren erg close, allebei 3-2. Hierdoor kon ik niet meer door naar de kwartfinales, waardoor ik met een andere mindset de derde match in ging en 0-3 verloor.

**Hoe ga je ervoor zorgen dat het de volgende keer beter gaat?
**Ik ga er met een betere mindset in. Niet denken "wat een zware groep", maar "iedereen maakt kans". Dan heb je een heel ander gevoel. Dat je denkt: het maakt niet uit tegen wie ik speel, ik kan iedereen wel hebben.

**Wat vind je van de huidige staat van het spel?
**Ik vind deze meta wel okee, maar het enige minpunt is de Priest class. Priest krijgt zo veel goede kaarten, en maar weinig worden er generfd. Ze kunnen in één beurt de hele board state veranderen.

**Wat vind je van de esports-scene?
**Zoals ik van andere spelers hoor waren er vroeger een stuk meer toernooien in de Benelux dan nu. Dat zou ik graag anders willen zien, dat er niet alleen in Nederland maar in de hele Benelux weer meer toernooien komen. Hierdoor raken meer spelers geïnteresseerd in de scene en gaat het niveau omhoog.

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje