Artikel

Warzone Season 6: alles wat je moet weten

20 september 2020, 18:01

Het was enige tijd onzeker, maar Call of Duty: Modern Warfare Season 6 gaat er tocht écht komen. Season 6 is het laatste seizoen voordat de Modern Warfare en Warzone-spelers aan de slag kunnen met de nieuwe Call of Duty: Black Ops Cold War.

Voordat we het nieuwe Call of Duty-jaar betreden, moeten we het laatste hoofdstuk van Modern Warfare en Warzone afsluiten: Season 6. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit laatste seizoen.

Season 6 releasedatum

Het duurde even voordat de officiële aankondiging van Modern Warfare en Warzone Season 6 er kwam, maar het is nu duidelijk dat Season 6 dinsdag 29 september begint. CDL-team Minnesota ROKKR wist al eerder te melden dat Season 6 29 september zou starten. Via het Twitter-account liet Minnesota ROKKR weten de start van Season 6 te willen vieren met een Live From Warzone-toernooi.

Embedded content: https://twitter.com/ROKKR/status/1305631289861693442?s=20

Season 6 roadmap

Bij ieder nieuw Call of Duty-seizoen komt Activision met een roadmap, een overzicht van de nieuwe content. De Modern Warfare en Warzone Season 6 roadmap zit ook weer bomvol nieuwe content. Onder andere nieuwe maps, wapens en gamemodes maken onderdeel uit van de Season 6 roadmap.

season-6-roadmap 

Season 6 trailer

Call of Duty: Modern Warfare en Warzone Season 6 is met de gloednieuwe trailer officieel aangekondigd. In deze trailer zien we een introductie van het nieuwe Warzone Subway System en de twee nieuwe operators Farah en Nikolai. De trailer laat zien hoe Farah en Nikolai het Warzone Subway System betreden en vervolgens drie tegenstanders uitschakelen.

Season 6 weapons

De officiële aankondiging van Modern Warfare en Warzone Season 6 maakte duidelijk dat er twee nieuwe wapens worden toegevoegd. Het eerste wapen is de SP-R208 Marksman rifle. Deze Marksman rifle speel je vrij in Tier 15 van de Battle Pass. Met de SP-R208 gaat de wens voor een nieuwe bolt-action rifle van veel spelers in vervulling. Vervolgens is de AS-VAL de nieuwe Assault rifle met een ingebouwde suppressor en een hoge fire rate. De AS-VAL speel je vrij in Tier 31 van de Battle Pass.

Season 6 maps

Activision en Infinity Ward voegen vier nieuwe Multiplayer maps aan Modern Warfare toe. Het gaat om een Gunfight-map, maps voor 6v6 en 10v10 gamemodes en een Ground War-map. Station is de nieuwe Gunfight-map met daar in een station en meerdere verlaten treinen. De nieuwe 6v6-map is Broadcast, bekend van Warzone en Call of Duty 4: Modern Warfare. Verder is Mialstor Tank Factory een nieuwe map voor 6v6 én 10v10 gamemodes. Zoals de naam doet vermoeden, is de setting van deze map een fabriek waar tanks worden gemaakt. Tot slot is Verdansk Riverside, bekend van Warzone, de nieuwe Ground War-map.

season-6-maps

Warzone Nightmode en Warzone Subway System?

Call of Duty: Modern Warfare en Warzone Season 6 zit bomvol nieuwe content. Nieuwe operators, wapens én aanpassingen aan de Warzone-map Verdansk. Maar, er is meer: Al geruime tijd zijn er geruchten rondom een Nightmode voor Warzone. Volgens bekende leaker ModernWarzone is door dataminers informatie gevonden over een gamemode genaamd Nightfall. Deze gamemode zou in Solo's-, Duo's-, Trio's- en Quads-varianten te spelen zijn.

Een ander gerucht, Warzone Subway System, is werkelijkheid geworden in Call of Duty: Warzone. In een trailer van de Call of Duty League Championship is een nieuw metrostation te zien. In Season 6 doen de nieuwe Warzone Metro Stations hun intrede. Deze zeven nieuwe metro stations zijn onderdeel van het Warzone Subway System en zijn hét nieuwe vervoersmiddel van Warzone. 

In de loop naar de start van Call of Duty: Modern Warfare Season 6 zal er meer (officiële) informatie beschikbaar komen. Dit artikel zal gedurende deze periode met alle belangrijke informatie aangevuld worden.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: