Artikel

Mythic items voor Mages in League of Legends

4 januari 2021, 16:34

Het juiste Mythic item kiezen is in League of Legends van cruciaal belang voor jouw succes. Daarom is het belangrijk om te snappen wat elk item precies doet zodat je weet in welke situatie je ieder item moet kopen. In dit artikel worden de Mythic items voor Mage uitgelegd.

De nieuwste toevoeging aan League of Legends zijn Mythic items. Deze sterke items bouw je meestal als eerste en je mag er maar eentje per game in je bezit hebben. De juiste keuze maken was nog nooit zo belangrijk. Wat zijn de beste Mythic items om Mage te spelen? Wij zetten ze op een rijtje.

Luden’s Tempest

Ludens Tempest

Luden’s Tempest is vergelijkbaar met zijn vorige versie. Het geeft nu echter ability power, ability haste (hiervoor cooldown reduction genoemd), mana en magic penetration. Je krijgt ook nog meer magic penetration als je meer complete items koopt. Een voordeel hiervan is dat je pas heel laat in de game een void staff hoeft te halen of zelfs helemaal niet. De echo ability die toebehoort aan dit item is bijna hetzelfde als vroeger. Wanneer je ability damage doet aan een tegenstander of een minion, doe je ook wat extra damage aan tegenstanders of minions in de buurt van je doelwit. Het verschil met vroeger is dat je nu ook extra movement speed krijgt als dit gebeurt. De cooldown hiervan is nu 10 seconden.

Dit item is vooral sterk op champions die goed gebruik kunnen maken van de movement speed en de extra damage burst. Bijvoorbeeld LeBlanc heeft veel aan die extra damage. Ook kan ze met de movement speed beter haar Ethereal Chains (E) raken op haar tegenstanders. Champions die abilities hebben met veel range profiteren ook van dit item. Zij kunnen namelijk vaker de extra damage van echo triggeren met deze abilities. Lux is een goed voorbeeld die met haar ability Lucent Singularity (E) vaak haar tegenstanders kan raken zonder zelf in gevaar te komen.

Liandry’s Anguish

Liandrys Augment

Liandry’s Anguish geeft alleen maar ability power, ability haste en mana als stats. Dit komt door de sterke ability genaamd Torment van dit item. Torment is een burn effect dat wordt veroorzaakt wanneer je ability damage doet aan je tegenstanders. Dit effect doet meer damage als je tegenstanders meer health hebben. Hierdoor is het item vooral goed tegen tanks. Je negeert ook een deel van je tegenstanders magic resistance tijdens dit effect. Verder ontvang je meer ability haste als je meer complete items koopt.

Dit item is vooral goed tegen tanks en je moet dus goed opletten wie je tegenstanders zijn als je dit item wilt gaan kopen. Op sommige champions is het echter zo goed dat je Liandry’s Anguish in bijna elke situatie toch koopt. Cassiopeia is het beste voorbeeld die met haar poison damage en dit effect heel veel damage kan aanrichten. Ook is dit item zeer goed op Teemo omdat zijn Noxious Trap (R) flink veel onverwachte damage doet aan je tegenstanders.

Everfrost

Everfrost

Everfrost geeft ability power, ability haste, health en mana. Ook ontvang je meer ability power als je andere complete items aanschaft. Dit item draait vooral om de active die sterk kan zijn in de juiste situatie. Je doet namelijk damage in een trechtervormig gebied. Je slowt ook tegenstanders in dit gebied. Maar de kracht van dit item ligt vooral in het feit dat je champions kaan rooten als zij in het midden van dit gebied worden geraakt. Als je de active goed gebruikt heb je een extra crowd control ability ter beschikking. Hierdoor is dit item zeer sterk in de juiste handen.

Een voorbeeld van een champion die al genoeg damage heeft maar juist de slow of root nodig heeft om zijn abilities te raken is Veigar. Als Veigar even geen beschikking heeft over zijn Event Horizon (E) kan hij de Everfrost active gebruiken om zijn skillshots te raken. Ook op champions met veel mobility valt dit item niet te onderschatten. Zij kunnen namelijk makkelijker in de juiste positie komen om de root te raken. Kassadin is een champion die goed profiteert van alle stats die dit item geeft en makkelijk de active van dit item kan raken.

Riftmaker

Riftmaker

Dit mage Mythic item is vooral geschikt voor langere fights. Naast ability power, ability haste en health geeft Riftmaker namelijk omnivamp (healing van zowel magic als physical damage). Vooral het Void Corruption effect van dit item draait om het winnen van langere fights. Je doet namelijk meer damage voor elke seconde dat je in een fight zit. Na 5 seconden verandert deze bonus damage ook nog eens in true damage. Hierdoor is dit item sterk genoeg om te concurreren met andere fighter Mythic items. Je ontvangt ook nog meer magic penetration voor elk ander compleet item dat je aanschaft.

Het beste voorbeeld van een fighter die magic damage doet is Mordekaiser. Mordekaiser kan gemakkelijk lange fights aangaan met behulp van zijn ultimate ability Realm of Death waardoor hij flink van Riftmaker kan profiteren. Ook Diana kan als een fighter worden gebouwd met behulp van dit item. Haar damage kan in die fights flink uit te hand lopen door Riftmaker.

Night Harvester

Night Harvester

Dit item is vooral het item voor de assassins die magic damage doen. Het geeft ability damage, ability haste en health. Maar waar het vooral om draait is de passive ability Soulrend. Je doet namelijk flink veel extra burst damage en movement speed als je een champion damage doet. Dit heeft een 40 seconden cooldown maar het helpt wel goed met het succesvol elmineren van je tegenstanders. Je krijgt ook meer ability haste voor elk compleet item dat je vervolgens koopt.

Veel assassins kunnen goed gebruik maken van dit item. Fizz is een champion die flink veel damage doet om snel een tegenstander uit te schakelen. De movement speed en de extra damage helpen mee om dit doel makkelijker te behalen. Katarina is een ander voorbeeld die de damage goed kan gebruiken en de movement speed nodig heeft om zichzelf beter te positioneren.

Hextech Rocketbelt

Hextech Rocketbelt

Dit Mythic item is heel vergelijkbaar met Night Harvester. Het geeft namelijk wederom ability damage, ability haste en health. Ook is Hextech Rocketbelt een geschikt item voor assassin champions. Het verschil zit hem in twee dingen. Ten eerste ontvang je nu magic penetration voor elk ander compleet item dat je aanschaft. Het tweede verschil is dat Hextech Rocketbelt een active heeft. Deze active is een dash die damage doet in de richting die je kiest. Je krijgt dan vervolgens een flinke hoeveelheid movement speed zolang je naar een tegenstander toe rent.

Dit item is beter op champions die goed gebruik kunnen maken van deze dash. Een voorbeeld hiervan is Ekko. Die kan namelijk gemakkelijk na zijn ability Phase Dive (E) de dash gebruiken om nog dichter bij zijn doelwit te komen. Kennen is een ander voorbeeld die veel profijt krijg van een extra dash. Wanneer hij zijn Slicing Maelstrom (R) aanzet, kan hij door middel van deze dash midden in het team van de tegenstanders belanden en de fight winnen.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: