Artikel

Mythic items voor Marksman in League of Legends

30 december 2020, 16:57

Het juiste Mythic item kiezen is in League of Legends van cruciaal belang voor jouw succes. Daarom is het belangrijk om te snappen wat elk item precies doet zodat je weet in welke situatie je ieder item moet kopen. In dit artikel worden de Mythic items voor Marksman uitgelegd.

De nieuwste toevoeging aan League of Legends zijn Mythic items. Deze sterke items bouw je meestal als eerste en je mag er maar eentje per game in je bezit hebben. De juiste keuze maken was nog nooit zo belangrijk. Wat zijn de beste Mythic items om Marksman te spelen? Wij zetten ze op een rijtje.

Galeforce

Galeforce

Galeforce is het mobility item voor marksman. Het geeft namelijk voor elk ander compleet item dat je koopt extra movement speed. De stats die je direct krijgt van het item zijn attack damage, attack speed en critical chance. Het belangrijkste van dit item is de active. Dit is een dash waarna je vervolgens wat damage doet in de richting waar je heen dasht. Dit effect is heel sterk voor marksman in het bijzonder. De zwakte van veel marksman champions is namelijk dat ze niet mobile zijn. Dit item lost dat voor een groot gedeelte op en dat is de reden waarom het erg sterk is.

Jhin is een champion die problemen heeft met mobility waarvoor dit item geschikt is. Zonder een dash is Jhin normaal gesproken een makkelijk doelwit voor veel assassins. Met dit item wordt dat voor hen een stuk moeilijker. Ook is het sterk omdat Jhin soms zijn laatste schot niet kan schieten. De dash kun je dan gebruiken om net in range te komen om die champions af te maken. Een andere champion die goed gebruik kan maken van galeforce is Jinx. Dit is een sterke late game marksman die profiteert van de dash en de movement speed. Jinx doet genoeg damage om een game te winnen in de late game. Alleen kan ze gemakkelijk gestopt worden door assassins. Met behulp van dit item kan ze zich beter herpositioneren en uiteindelijk fights winnen.

Kraken Slayer

KrakenSLayer

Kraken Slayer is het Mythic item dat de meeste damage geeft voor marksman champions. Dit item geeft je weer attack damage, attack speed en critical chance. Voor elk ander compleet item krijg je vervolgens nog meer attack speed. Dit werkt goed samen met de bijkomende passive van Kraken Slayer. Je derde basic attack doet telkens bonus true damage. Dit is vergelijkbaar met de passive Silver Bolts (W) van Vayne. De extra attack speed is dus handig om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze sterke passive.

Kraken Slayer is natuurlijk een heel sterk item op Vayne. De abilities van Vayne zijn al gemaakt om goed samen te werken met dit effect. Door dit item doet ze ongelooflijk veel damage en kan ze late game fights voor haar team winnen. Dit item doet zelfs zo veel damage dat het op champions kan worden gekocht buiten de bottom lane. Master Yi kan ook goed gebruik van dit item maken in de jungle. Hij wordt veel sterker door de grote hoeveelheid attack speed die je ontvangt. De cooldown van de ability Alpha Strike (Q) van Master Yi wordt namelijk verlaagd wanneer je meer basic attacks doet.

Immortal Shieldbow

Immortal Shieldbow

Immortal Shieldbow geeft ook dezelfde stats als de vorige twee besproken Mythic items. Dit zijn attack damage, critical chance en attack speed. Deze stats krijg je wel in minder grote hoeveelheid wanneer je dit item koopt. In ruil daarvoor krijg je wel lifesteal erbij. Je krijgt hiernaast ook voor elk compleet item extra attack damage en meer health. Dit in combinatie met de passive maakt het een stuk makkelijker om langer levend te blijven als marksman. De passive zorgt er namelijk voor dat je een groot schild en veel lifesteal krijgt als je onder 30% van je health raakt. Je gaat bijna niet dood als je damage blijft doen aan je tegenstander in deze situatie.

Dit item is bijzonder sterk op champions die kunnen meer profiteren van extra health en bonus attack damage. Een heel goed voorbeeld hiervan is Samira. Met behulp van dit item blijft ze veel langer leven door de vele damage die ze doet. Samira moet zich ook offensiever opstellen dan andere marksman waardoor zij het schild van Immortal Shieldbow nog harder nodig heeft. Een andere champion die goed gebruik kan maken van de extra attack damage gecombineert met de grote hoeveelheid lifesteal is Draven. Samen met het item Bloodthirster ben je niet dood te krijgen. Daarnaast doet elke axe die je gooit flinke damage. Deze twee champions kunnen met dit item hele games voor hun team winnen.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: