Artikel

Mythic items voor Tanks in League of Legends

23 december 2020, 12:43

Het juiste Mythic item kiezen is in League of Legends van cruciaal belang voor jouw succes. Daarom is het belangrijk om te snappen wat elk item precies doet zodat je weet in welke situatie je ieder item moet kopen. In dit artikel worden de Mythic items voor Tanks uitgelegd.

De nieuwste toevoeging aan League of Legends zijn Mythic items. Deze sterke items bouw je meestal als eerste en je mag er maar eentje per game in je bezit hebben. De juiste keuze maken was nog nooit zo belangrijk. Wat zijn de beste Mythic items om Tanks te spelen? Wij zetten ze op een rijtje.

Sunfire Aegis

Aegis

Het sterkste tank Mythic item is Sunfire Aegis. Dit is het Mythic item voor tanks dat ability haste (hiervoor cooldown reduction) geeft naarmate je meer complete items koopt. Naast de gebruikelijke defensieve stats die dit item geeft, heeft het ook een andere sterke passive. Je doet namelijk meer damage om je heen wanneer je in een fight zit. Deze damage neemt toe als de fight langer duurt tot een maximum van zes seconden. Deze passive hebben alle drie de tank Mythic items. Wat dit item uniek maakt is als je langer dan zes seconden vecht, doen je basic attacks extra damage. Je moet dit dus kopen als je een tank speelt die lange fights aangaat en gebruik kan maken van basic attacks later in de fight. Ook moeten deze champions kunnen profiteren van de kortere cooldowns op hun abilities. Dr. Mundo is het beste voorbeeld van een champion waarop dit item extreem sterk is. Hij kan makkelijk lange gevechten aangaan en zal enorme damage doen met zijn basic attacks.

Frostfire Gauntlet

Gauntlet

Frostfire Gauntles heeft net zoals de andere tank items defensieve stats en de passive die zorgt voor meer damage in langere fights. Dit item geeft je meer health als je meer complete items koopt. Ook maakt dit je champion dan groter. Het unieke effect van dit item is dat wanneer je een tegenstander raakt met een basic attack, je een klein gebied creëert dat tegenstanders slowt op de plek van de geraakte champion. Deze slow is heftiger naarmate jij meer health hebt. Dit item is dus sterk als je een tegenstander wilt verhinderen in zijn of haar taak om jou midlaner en marksman aan te vallen. Ook kun je de midlaner of marksman van het andere team proberen te slowen zodat ze niet van je kunnen wegrennen. Dit maakt het een flexibel item. Cho’Gath en Sion zijn voorbeelden van champions die makkelijk aan veel health kunnen komen om deze sterke slow goed te kunnen gebruiken.

Turbo Chemtank

Chemtank

Turbo Chemtank geeft ook weer defensieve stats en dezelfde passive die zorgt voor meer damage in langere fights. Dit item geeft ook een zeldzame en sterke soort stat. Je krijgt namelijk meer tenacity en slow resistance wanneer je meer complete items aanschaft. Tenacity zorgt ervoor dat je korter last hebt van crowd control abilities. Turbo Chemtank heeft als enigste tank Mythic item ook een active. Wanneer je deze active gebruikt, krijg je veel movement speed wanneer je naar champions of turrets toe gaat. Je slowt dan ook nog de champions die je benadert. Dit item is daarom sterk op champions die veel snelheid nodig hebben om een bepaalde actie uit te voeren in de buurt van tegenstanders. Een voorbeeld hiervan is Skarner die met zijn ultimate de marksman van de tegenstander wilt vangen. Ook Hecarim heeft veel profijt van dit item omdat dan zijn charge ability (E) meer damage doet.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: