Artikel

Mythic items voor Assassins in League of Legends

25 december 2020, 11:42

Het juiste Mythic item kiezen is in League of Legends van cruciaal belang voor jouw succes. Daarom is het belangrijk om te snappen wat elk item precies doet zodat je weet in welke situatie je ieder item moet kopen. In dit artikel worden de Mythic items voor Assassins uitgelegd.

De nieuwste toevoeging aan League of Legends zijn Mythic items. Deze sterke items bouw je meestal als eerste en je mag er maar eentje per game in je bezit hebben. De juiste keuze maken was nog nooit zo belangrijk. Wat zijn de beste Mythic items om Assassin te spelen? Wij zetten ze op een rijtje.

Duskblade of Draktharr

Duskblade

De nieuwe Duskblade of Draktharr lijkt veel op de oude versie. Het geeft nog steeds attack damage, cooldown reduction en lethality. Ook beschikt het item nog steeds over de Nightstalker passive die ervoor zorgt dat je eerstvolgende basic attack extra damage doet en je tegenstander slowt als je uit een ongezien gebied komt. Het grote verschil is dat het item nu je invisible maakt voor 1,5 seconde wanneer je een kill of assist krijgt. Dit item geeft nu ook extra ability haste voor elk ander compleet item dat je koopt.

Het item is dus geweldig voor assassins die gebruik kunnen maken van invisibility in fights. Een sterke jungler waar je dit item zeker op moet bouwen is Kha’Zix. Nadat je op een carry bent gesprongen en die killt, word je invisible. Nu kun je jezelf herpositioneren zodat je klaar bent voor nog een kill op iemand anders of je kunt gemakklijk ontsnappen. Een voorbeeld van een sterke midlaner die goed gebruik kan maken van Dusklade of Draktharr is Talon. Je kunt makkelijk iemand killen met je volledige combo. De invisibility samen met de grote hoeveelheid ability haste van dit item zorgen ervoor dat je vervolgens nog een combo kunt doen op iemand anders.

Eclipse

Eclipse

Eclipse zou weleens het sterkste Mythic item kunnen zijn geweest toen de preseason begon. Deze kracht komt van de vele bonussen die je krijgt en van de gemakkelijkheid om die bonussen te ontvangen. Wanneer je iemand raakt met twee aanvallen ontvang je een shield, extra damage en movement speed. Dit effect is sterk in bijna elke situatie. Het item geeft ook lethality, attack damage en omnivamp (lifesteal dat geldt voor zowel physical als magical damage). Dit Mythic item geeft je meer armor penetration als je andere complete items koopt. Hierdoor is hoef je ook pas later een armor penetration item te kopen.

Het item is sterk op champions die gemakkelijk en snel het effect kunnen behalen. Een voorbeeld van een jungler die perfect onder deze omschrijving past is Graves. Hij kan zijn twee schoten gebruiken in zijn wapen of na een basic attack snel zijn end of line (Q) gebruiken. Graves kan goed gebruik maken van de extra damage, movement speed en shield. Vooral in gevechten met de andere jungler is dit handig. Naast veel assassin midlaners is dit item sterk op champions in de toplane of botlane. Op Jhin is dit item ook verrassend sterk. Jhin houdt er namelijk van om korte trades te doen waar Eclipse perfect voor is. Ook is de extra movement speed en shield handig om jezelf te beschermen als marksman.

Prowler’s Crawl

Prowlers Crawl

Prowler’s Crawl heeft een dash active verwerkt in het item. Naast een dash komt er nog een effect bij. Je doet namelijk extra damage voor de komende drie seconden op je doelwit wanneer je je dash gebruikt hebt. Ook doe je gelijk al wat physical damage na de dash. Het item geeft naast deze sterke active ook attack damage, ability haste en lethality. Prowler’s Crawl geeft je extra lethality met elk compleet gekocht item.

Dit Mythic item onderscheidt zich vooral van de andere assassin Mythic items door de dash. Sommige champions kunnen heel goed gebruik maken van deze active. Pyke kan bijvoorbeeld veel makkelijker fights starten met dit item. Vervolgens kan hij zijn hele combo doen en zijn doelwit afmaken met Death from Below (R). Koop dit item dus vooral in situaties waarin een extra dash nodig is om jouw doelwit te killen. Het is bijvoorbeeld handig om te kopen als je tegen een Ezreal speelt.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: