Artikel

Mythic items voor Fighters in League of Legends

11 januari 2021, 16:28

Het juiste Mythic item kiezen is in League of Legends van cruciaal belang voor jouw succes. Daarom is het belangrijk om te snappen wat elk item precies doet zodat je weet in welke situatie je ieder item moet kopen. In dit artikel worden de Mythic items voor Fighters uitgelegd.

De nieuwste toevoeging aan League of Legends zijn Mythic items. Deze sterke items bouw je meestal als eerste en je mag er maar eentje per game in je bezit hebben. De juiste keuze maken was nog nooit zo belangrijk. Wat zijn de beste Mythic items om Fighter te spelen? Wij zetten ze op een rijtje.

Goredrinker

Goredrinker

Goredrinker is het Mythic item dat draait om healen en lifesteal. Het geeft namelijk health regeneration naast ability haste (hiervoor cooldown reduction), attack damage en health. Het geeft je ook nog meer ability haste met ieder ander compleet item dat je aanschaft. Goredrinker heeft zowel een sterke active als passive. De passive zorgt ervoor dat je meer attack damage krijgt als je weinig health hebt. Met de active doe je damage in een cirkel om je heen en heal je enorm voor elke champion die je raakt.

Je healt ook meer als je minder health hebt. De cooldown van deze active wordt ook verminderd als je meer ability haste hebt. Dit item heeft dus ook profijt van zijn eigen passive die zorgt voor meer ability haste. Wanneer je Goredrinker koopt ben je een stuk minder makkelijk dood te krijgen en verhoogt je kans op het winnen van gevechten in je eentje.

Sommige champions die veel profijt halen uit healen als ze weinig health hebben zijn Olaf en Aatrox. Olaf krijgt door zijn eigen passive meer attack speed als hij weinig health heeft. De abilities van Olaf zijn dus al gemaakt om goed gebruik te kunnen maken van deze situaties. Aatrox is een fighter die ook al veel lifesteal verwerkt in zijn abilities heeft zitten. Met dit item is hij dus ook bijna niet dood te krijgen.

Stridebreaker

Dit Mythic item draait vooral om mobility. Het geeft ook attack speed naast de gebruikelijke fighter stats: ability haste, attack damage en health. Wanneer je een ander compleet item aanschaft ontvang je extra movement speed. De andere passive zorgt ervoor dat je flink wat bonus movement speed krijgt wanneer je physical damage doet aan iemand. Ook de active helpt met mobility. Dit is namelijk een korte dash die ook damage doet en je tegenstanders slowt. Je bent door dit item dus extreem snel voor een fighter.

De zwakte van veel fighters is dat ze moeilijk hun doelwit kunnen bereiken waardoor bijvoorbeeld marksman champions je kunnen kiten. Het beste voorbeeld hiervan is Darius. Darius kan makkelijk zijn lane winnen maar vervolgens wordt het moeilijk games te winnen door je gebrek aan mobility.

Stridebreaker in combinatie met de summoner spells ghost en flash heffen deze zwakte helemaal op waardoor je later in de game nog steeds sterk blijft. Deze strategie werkt ook goed op champions die dezelfde zwaktes hebben zoals Sett en Volibear. Als je deze strategie nog niet hebt toegepast is het zeker aanrader want je zult merken dat deze fighters heel anders aanvoelen dan voor de preseason.

Divine Sunderer

Divine Sunderer

Divine Sunderer heeft een grotere hoeveelheid ability haste, attack damage en health in plaats van een extra stat als attack speed. Een ander uniek element aan dit item is de passive die zorgt voor bonus stats. Je krijgt namelijk zowel armor als magic penetration voor elk ander compleet item dat je aanschaft. Dit effect is dus vooral goed op champions die zowel physical als magice damage doen.

De andere belangrijke passive is de spellblade passive die we kennen van sheen. Na een ability doet je volgende basic attack extra damage. Deze extra damage is gebaseerd op de maximum health van je doelwit bij Divine Sunderer. Je doet dus meer damage tegen tanks. Hierdoor moet je bij aanschaf van dit item dus ook letten of je tegenstanders wel tanks spelen.

Een voorbeeld van een champion die met behulp van dit item tanks kan doden is Jax. Hij heeft ook veel profijt van de hybrid penetration passive omdat Jax physical en magic damage doet. Ook een champion als Yorick kan hiervan goed gebruik maken en gebruikt veel abilities en basic attacks in fights.

Trinity Force

Trinity Force

Trinity Force is een van de meest klassieke items in League of Legends. Het lijkt nog wel op de oude versie maar het kent ook wel wat aanpassingen. Het geeft ability haste, attack damage, attack speed en health. Voor elk ander compleet item dat je aanschaft krijg je daarboven op nog extra attack speed. Ook dit mythic item heeft de spellblade passive maar die werkt wel een beetje anders dan die van Divine Sunderer.

Na een ability doet je basic attack meer damage maar nu is die damage gebaseerd op je eigen attack damage in plaats van je tegenstanders health. Trinity Force heeft nog een passive. Wanneer je een basic attack doet krijg je extra movement speed. Als dit een champion is krijg je ook nog bonus attack damage voor een paar seconden. Dit effect wordt versterkt als je vaker basic attacks raakt tot wel 5 keer. Trinity Force leent dus effecten van andere fighter Mythic items. Het is dus net zoals voorheen een item dat veel elementen gebruikt alleen wel in mindere mate.

Trinity Force is een sterke keuze op champions die van al deze effecten gebruik kunnen maken. Irelia en Ezreal zijn champions die om deze reden nog steeds veel profijt hebben van dit item.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: