Artikel

Nieuw in FIFA 21 Ultimate Team: Eric Cantona en 100 icons

Nieuw in FIFA 21 Ultimate Team: Eric Cantona en 100 icons

Net als elk jaar worden ook in FIFA 21 weer nieuwe icons toegevoegd. Daarvan is de eerst naam bekend gemaakt; Eric Cantona. Op de website doet Electronic Arts de uitspraak dat er honderd icons in FIFA 21 Ultimate Team gaan zitten. Dit zou betekenen dat naast Cantona nog negen nieuwe icons toegevoegd worden.

In FIFA Ultimate Team zijn icons al jaren lang een onderdeel van de populaire game mode. Spelers die gestopt zijn met hun voetbalcarrière komen in FUT in aanmerking voor een icon kaartje. Van spelers die al al jaren tot recent gestopt zijn. Vorig jaar werden ook een flink aantal namen toegevoegd, waaronder Didier Drogba en Ronald Koeman. Waar deze normaliter exclusief op de Xbox consoles verkrijgbaar waren, hebben sinds FIFA 18 ook PlayStation gebruikers toegang tot deze spelers.

Verschillende varianten

Met de introductie van icons op de PlayStation zijn de icons onderverdeeld in base, middle en prime icons. In FIFA 19 werden daar moments aan toegevoegd. Dit betekent dat we in FIFA 20 van negentig icons elk vier verschillende varianten hebben. Met uitzondering van Juan Román Riquelme, die er alleen twee heeft. Dit doordat deze pas begin dit jaar als laatst werd toegevoegd aan FIFA 20 Ultimate Team.

Icons in FIFA 21

Nu de eerste informatie over FIFA 21 is bekendgemaakt kan ook het speculeren over nieuwe icons gaan beginnen. EA noemt 100 icons die in FIFA 21 Ultimate Team beschikbaar gaan zijn. Oftewel gaan er ieder geval tien nieuwe namen als icon toegevoegd worden aan de game. De eerste is al bekend in de vorm van de Fransman Eric Cantona. Nog negen namen volgen nog dus. De kans is dan ook groot dat we nog een nieuwe Nederlander als icon in FIFA 21 te zien krijgen. Zien we bijvoorbeeld Edgar Davids, Jaap Stam, Dirk Kuyt of Robin van Persie in FIFA 21 terugkeren als icon?

Icon SBC's

In FIFA 18 en 19 hadden spelers de mogelijkheid om icon spelers vrij te spellen binnen de squad building challenge sectie. Dit door verschillende teams van spelers in te leveren. De populariteit hierop was enorm, want hierdoor hadden meer spelers kans om de beste versies van bijvoorbeeld een Ruud Gullit een plekje in hun team te geven. EA heeft deze echter in FIFA 20 niet uitgebracht tot grote teleurstelling van de spelers. 

Icon Swaps

In ruil daarvoor waren er Icon Swaps, een variant waarbij je tokens kon vrij spelen die je in kon leveren om icons vrij te spelen. Dit waren echter nooit de top van de top, waardoor spelers er al snel genoeg van hebben. EA bracht namelijk naar buiten dat Icon Swaps er juist meer voor moet zorgen dat men meer toegang krijgt tot verschillende icons.

Terugkijkend is dit niet geheel uitgekomen, want een Moments Gullit of Ronaldo is de hele game rond de 15.000.000 coins. Te betalen voor een enkeling. Het is daarom erg interessant om te zien wat EA voor strategie gaat voeren voor FIFA 21.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek