Artikel

Nieuw in FIFA 21 VOLTA: speel online met vrienden in VOLTA squads

7 augustus 2020, 12:33

In FIFA 20 heeft Electronic Arts voor het eerst de game mode VOLTA Football geïntroduceerd. Hiermee wil EA de spelers terugbrengen naar de straten en een echte straatvoetbal ervaring bieden. Volta keert in FIFA 21 terug met nieuwe en meer speelmogelijkheden, locaties en customisations voor je avatars.

Wat is VOLTA?

Volta betekent in het Portugees terugkeer. Met VOLTA wordt een authentieke en kleinschalige voetbalervaring gegeven die je terugbrengt naar de straten. In plaats van stadions speel je op voetbalvelden overal op de wereld. In VOLTA heb je de mogelijkheid je eigen speler samen te stellen en deze helemaal jouw eigen persoonlijke stijl mee te geven. 

VOLTA in FIFA 20

Toen de eerste trailer naar buiten kwam over VOLTA was het grote gedeelte van de FIFA community enorm hyped. VOLTA had namelijk veel weg van de vroege populaire FIFA Street games. Alleen bleek al snel iets te missen waar iedereen op gehoopt had. Dat je met je vrienden online tegen andere kon spelen, zoals ook met profclubs mogelijk is. Er was wel een online game mode, alleen kon je dit alleen spelen tegen een andere tegenstander. Dit geeft niet de speelervaring waar iedereen op gehoopt had. De interesse in deze game mode nam dan ook snel af van veel spelers al voor de game was uitgebracht.

VOLTA Squads

Deze grote teleurstelling heeft EA weten te bereiken, want de eerste nieuwe feature die EA over VOLTA heeft bekend gemaakt is VOLTA Squads. Deze game mode binnen VOLTA geeft je wel de mogelijkheid om met drie vrienden te spelen. Daarnaast kan alleen online een wedstrijd spelen waarin je het met vier andere opneemt tegen een ander team met vijf verschillende spelers. 

Gameplay

Er worden nieuwe elementen toegevoegd aan de gameplay binnen VOLTA. Onder andere in de één tegen één situatie, waar je zowel in aanvallend als verdedigend opzicht meer beloond wordt voor de acties die je maakt. Hoe dat er exact uit gaat zien komen we binnenkort te weten. 

Featured battles

In de game mode featured battles kan je de grootste namen uit de voetbalwereld rekruteren voor je team. Speel tegen de AI en community teams om punten en beloningen vrij te spelen. Dit kan je vergelijken met de featured squad binnen Squad Battles in FIFA Ultimate Team.

Nieuwe locaties

Er worden met FIFA 21 nieuwe speellocaties toegevoegd. Er lijken er in totaal vijf te komen, waarvan er drie nu al bekend zijn:

  • Sao Paulo's Downtown
  • Milan street pitch
  • Dubai geodesic dome

Meer informatie wordt door EA deze maand bekendgemaakt.