Artikel

Nieuwkomer 7AM in de Belgian League: "We geven elke game 100%"

8 juni 2020, 14:01

De Belgian League nam afscheid van Timeout Esports en verwelkomde in de Summer Split Team 7AM. De publiekslieveling zat niet bij de eerste zes uitverkorenen maar mag in het tweede seizoen van de Belgische League of Legends-competitie laten zien wat het kan.

Dat Team 7AM in de Spring Split niet uitgekozen werd om mee te doen aan de Belgian League was in eerste instantie wel lastig, maar bracht ook nieuwe impulsen: "Het was vervelend, maar aan de andere kant was het voor ons als organisatie een grote kans om te groeien," vertelt Team 7AM aan Esports Club. "Er kwam ook enorm veel support vanuit de commmunity en dat motiveerde ons nog meer. We wilden niet per se dingen veranderen, maar wel ontwikkeling doormaken."

Toen Timeout Esports de Belgian League verliet werd 7AM gecontacteerd door de organisatie van de competitie. "We werden uitgenodigd voor een gesprek en moesten daarna wachten op de uitkomst. We wisten niks van eventuele andere kandidaten en zaten dus behoorlijk in spanning. Gelukkig hoorden we na een week dat we toegelaten waren tot de Belgian League!"

Team 7AM kende een zware start van het seizoen en verloor vorige week van RSCA Esports. De organsiatie is zelf voorzichtig met het stellen van een specifiek doel: "We willen vooral iedere game alles geven. De concurrentie is sterk en het zal dus lastig worden om ze te verslaan. In de toekomst willen we blijven groeien en onze organsiatie uitbreiden naar meerdere games zodat we steviger staan."

Vanavond speelt 7AM in de Belgian League om 20:00 tegen Brussels Guardians op het Twitch-kanaal van Gamelux.