Artikel

NoFlex Merijn: "Dankzij mijn broer won ik Fortnite toernooi DreamHack."

Beeld: NoFlex Esports. Merijn(Links), Broer(Rechts)

Veel ogen waren de afgelopen weken gericht op de Fortnite Champion Series, het paradepaardje van Epic Games. Epic Games is uiteraard niet het enige bedrijf dat Fortnite toernooien organiseert. Veel grote spelers mengen zich inmiddels ook in de esports-scene van het enorm populaire spel. DreamHack Winter werd anderhalve week geleden het podium van haar eerste Fortnite toernooi met een prijzenpot van 250.000 dollar.

Vier Nederlanders kwalificeerden zich daar voor de Grand Finale van het toernooi dat in solo-formaat gespeeld werd. Onder die spelers zat ook de 15-jarige Merijn die voor de esportsorganisatie NoFlex uitkomt. Samen met zijn team was hij afgereisd naar Jönköping in Zweden waar hij zich uiteindelijk tot winnaar van het toernooi mocht kronen. Niet alleen nam de Nederlander een enorme bokaal mee naar huis; hij won ook 30.000 dollar aan prijzengeld. Wij spraken Merijn een week later na zijn memorabele winst.

Je bent winnaar geworden van het eerste Fortnite DreamHack toernooi ooit. Is het inmiddels helemaal tot je doorgedrongen dat je zo een iconisch evenement gewonnen hebt? En hoe hebben jij, je familieleden en vrienden de winst ervaren?

"Het gevoel vlak na de winst was echt geweldig. Met name door de reacties van andere mensen heb ik ontdekt wat voor speciaal moment dit eigenlijk was. Mijn familie reageerde enorm enthousiast. Ik had niet aan al mijn vrienden vertelt dat ik naar DreamHack ging, maar de vrienden die mij gevolgd hebben feliciteerden mij direct na de winst."

Wat is je voorbereiding geweest op het toernooi en wat gaf jou het voordeel ten opzichte van de rest van de spelers waardoor je de winst kon pakken?

"Mijn broer en ik hadden van tevoren al gezien dat het puntensysteem erg gefocust was op plaatsing. Samen hebben we dus besloten zoveel mogelijk risico's te vermijden in de early en mid game. Met name de ondersteuning van mijn broer was belangrijk, hij zat direct achter mij op een stoel. Hij vertelde mij dat ik soms niet te greedy moest zijn voor een kill of een situatie te agressief in ging."

Ik zie dat je broer veel voor je betekent. Wat voor een rol speelt hij in jouw succes? Bespreken jullie samen tactieken en is hij ook een Fortnite-speler?

"Hij speelt zelf geen competitief Fortnite. We bespreken lang niet altijd tactieken, maar als ik hem nodig hebt staat hij altijd voor mij klaar."

Er is het afgelopen jaar veel discussie geweest over een goede puntentelling in competitief Fortnite. Ik las op social media dat de puntentelling op DreamHack erg fijn was. Kun je uitleggen waarom, kan er nog iets aan verbeteren en moet Epic Games dit overnemen?

"Ik vond de puntentelling uitmuntend voor stacked solos. Met stacked solos bedoel ik de custom games waarin finales zoals DreamHack gehouden worden. Consistentie wordt namelijk enorm beloond. In online cash cups is dit denk ik geen goed idee. Dat is een totaal andere wereld. In custom games zijn er end game meer mensen over en hebben spelers over het algemeen minder materialen."

Wat moet er volgens jou terugkomen in Fortnite en waar kijk jij naar uit in 2020?

"Ik denk dat er wel plaats is voor een rotatie-item. In duos bijvoorbeeld heb je maar 3000 materialen over twee spelers. Dat is meestal niet genoeg denk ik. Een item als de Shadow Bomb is naar mijn mening uitermate geschikt om terug te komen in Fortnite Chapter 2.

Ik kijk persoonlijk erg uit naar de Fortnite World Cup in 2020."

Als laatste willen we natuurlijk allemaal weten wat je gaat doen met het geld?

"Ik ga een gloednieuwe computer kopen voor mijn broer. De rest wordt spaargeld."

Clip bevat interview met Merijn na zijn winst

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld