Artikel

Hierom wordt Overwatch League Season 5 super vet

Hierom wordt Overwatch League Season 5 super vet

Terwijl wij op 5 mei Bevrijdingsdag vieren, wordt er in Amerika gestart met het nieuwe seizoen van de Overwatch League. De beste teams ter wereld gaan dan weer strijden in de hoogste Overwatch competitie. Hieronder kan je vijf redenen vinden waarom Overwatch League season 5 supervet wordt.

Overwatch 2

Het vijfde seizoen van de Overwatch League betekent tevens de introductie van Overwatch 2 in de competitie. Voor ons veruit de verandering waar we het meest naar uitkijken. Nieuwe heroes, nieuwe maps, een nieuwe gamemode en bovenal een nieuwe manier van spelen!

De belangrijkste verandering is de aanpassing van zes tegen zes naar vijf tegen vijf. In de praktijk betekent dat, dat teams met twee DPS, twee Healers en één Tank gaan spelen. Een welkome verandering, want de meta binnen Overwatch was behoorlijk saai de afgelopen jaren. Al had dat voor een groot deel ook te maken met het gebrek aan nieuwe heroes.

Daarover gesproken beginnen we aankomend seizoen direct met een nieuwe DPS, namelijk Sojourn. Sojourn staat op dit moment vooral bekend om haar railgun, waarmee zij vijanden aan gort kan knallen. Tegelijkertijd krijgen we ook een soort van nieuwe tank; Doomfist gaat namelijk van rol veranderen. Hiervoor krijgt flink wat extra hp, maar dat gaat gelukkig wel ten koste van zijn damage. Ook Orissa krijgt flinke veranderingen. De vernieuwingen van zowel Doomfist als Orissa kan je hier vinden. Blizzard heeft overigens beloofd dat er nog meer nieuwe heroes gaan komen, dus dat gaat de meta lekker vers houden.

Overwatch 2 start met minimaal vier nieuwe maps. Of ze alle vier direct gespeeld gaan worden in de Overwatch League is nog niet bekend. Voor de nieuwe locaties kan je afreizen naar New York, Monte Carlo, Rome en Toronto. Die laatste twee debuteren tevens met een nieuwe gamemode, genaamd Push. In deze gamemode moeten beide teams een neutrale robot door de barricade van de tegenstander duwen door dicht bij de objective te blijven.

Zodra er meer bekend is over Overwatch 2 dan lees je dat natuurlijk op Esports Club. Natuur hebben we ook een gedetailleerd overzicht van alle vernieuwingen die in de gesloten beta zijn opgedoken.

Sojourn

Sprookjes

Na vier seizoenen is het een en ander gebeurd in de Overwatch League. Talenten zijn continu bezig met het schrijven van hun verhaal, terwijl teams proberen een eigen smoel te krijgen en fans voor zich te winnen. Met alle actie is de Overwatch League is een perfecte competitie om te volgen voor iedere gamer en hopelijk komt daar dit seizoen weer een mooi verhaal bij.

Kinderboekverhalen als de Shanghai Dragons, die in het eerste seizoen laatste eindigden na veertig verliespartijen en na een wederopbouw zowel seizoen drie als vier van de Overwatch League won zijn natuurlijk machtig mooi. San Francisco Shock dat haar sterspeler kwijtraakt en vervolgens toch kampioen wordt. De derby van Texas werd geïntroduceerd en kan dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer voor een publiek gespeeld worden. Noem het maar op.

Wie komend seizoen ook kampioen wordt, een ding is zeker en dat is dat alle teams gebrand zijn om geschiedenis te schrijven.

ShanghaiDragonsOWLS4Winners

Midseason Madness

Vanwege corona hebben we weinig kunnen genieten van esportevenementen op locatie. Dit jaar gaat daar verandering in komen. Een van de grote toernooien dat is aangekondigd is het splinternieuwe Midseason Madness Global Tournament. Tijdens dit evenement komen de beste vier teams uit de oostelijke divisie en de beste acht teams uit de westelijke divisie bij elkaar om uit te maken wie de allerbeste is.

Dit nieuwe toernooi is dan ook niet voor spek en bonen, Blizzard heeft namelijk een miljoen dollar klaarstaan voor de deelnemende teams. Wanneer het toernooi precies is, is nog niet bekend. Maar dat zal waarschijnlijk in de zomer ergens plaatsvinden. Dit soort mid-competitie toernooien tonen bij andere esports twee dingen aan; het is gaaf om de beste teams tegen elkaar te spelen én de pauze in het midden van het seizoen geeft de teams die niet deelnemen de tijd om orde op zaken te stellen. Laat maar komen dus!

Een nieuw begin

Met wat er de afgelopen jaren is gebeurd, kan je er niet omheen; er was flinke rotzooi binnen Blizzard. De diverse rechtszaken en klachten rondom seksueel overschrijdend gedrag zijn of worden behandeld. Diverse viespeuken zijn ontslagen en ook het personage Cassidy heeft een nieuwe naam gekregen, omdat zijn originele naam gebaseerd was op iemand die om bovenstaande redenen ontslagen is.

Wat er is gebeurd moeten we niet vergeten. Maar langzamerhand kijken we ook verder. Het begin van de Overwatch League tekent hopelijk ook een nieuw tijdperk voor Blizzard. Eentje zonder schandalen en eentje met vette games, vette evenementen en bovenal een tijdperk waarin iedereen wordt gerespecteerd. De Overwatch League begint op 5 mei en is live te zien op YouTube.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend