Artikel

Stream highlights: PeperTV en Mr4Damage geven Warzone tips

17 december 2020, 19:50

Gisteravond speelden Warzone-experts Mr4Damage en PeperTV samen met redactieleden Stephen en Ramon het eerste seizoen van Call of Duty Cold War Warzone. Dit werd live uitgezonden op Twitch en daar kwamen flink wat tips en tricks voorbij.

Het nieuwe seizoen van Warzone brengt onder andere een nieuwe map, Rebirth Island, en een hoop nieuwe wapens. Uiteraard is er ook een nieuwe Battle Pass. Alle nieuwe features werden op 16 december live onderzocht dor PeperTV en Mr4Damage, die de kijkers een flink aantal tips en tricks gaven.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Hadr6PBTq48

Rebirth Island

Rebirth Island map

De grootste toevoeging in het nieuwe seizoen is de nieuwe map, Rebirth Island. Ten opzichte van het vertrouwde Verdansk is het een veel kleinere map, waar maximaal 40 spelers op kunnen spelen met een teamgrootte-limiet van drie.

Volgens PeperTV is de map heel erg fijn om op te warmen, maar langer dan een uurtje spelen is te chaotisch. Daar was ook Mr4Damage het mee eens, die er na een half uur wel klaar mee is. Het viel ons op dat je voornamelijk aan het vechten bent om wapens, en de juiste uitrusting vinden een onmogelijke taak lijkt.

Een nieuwe feature is dat je op de map kunt respawnen zolang er teamgenoten levend zijn en tot een bepaalde fase in het spel. Respawnen duurt 30 seconden en je hoeft hier niet voor te vechten in de Gulag. Ben je als enige over, dan loont het om rustig aan te spelen en te campen, totdat je twee teamgenoten terug zijn.

Winnen

Embedded content: https://www.twitch.tv/esportsclubtv/clip/StrangeLongArtichokeCopyThis

In het tweede potje wisten Mr4Damage en PeperTV meteen een win in de wacht te slepen. De heren hadden gezamenlijk 27 kills. Een logische vraag die daarop volgde was: "wat zijn de belangrijkste factoren om een win in de zak te slepen?"

Mr4Damage en PeperTV reageerden beide gelijk met het aller belangrijkste: positie. Dat komt met name omdat schieten in Call of Duty een stuk makkelijker is dan in games als Valorant en Counter-Strike: Global Offensive. Wapens hebben namelijk geen terugslag (recoil).

De belangrijkste factor na schieten is positionering, en zoals de heren aangaven kun je er in de laatste fase van een potje altijd van uit gaan dat je tegenstanders ook wel raak kunnen schieten. Houd je tegenstanders goed in de gaten, kijk naar de gascirkel en zorg dat je altijd gedekt staat. Bijvoorbeeld naast een gebouw.

Campen in een ruimte raadden de heren beide af. Je geeft jezelf dan heel erg weinig bewegingsruimte en bent dan het hoofddoelwit voor granaten en molotovs. Blijf bewegen.

Pechvogel

Embedded content: https://www.twitch.tv/esportsclubtv/clip/BlightedSolidCardWholeWheat

In Warzone kun je terugkomen door een 1v1-potje te winnen in de Gulag. Lukt je dat echter niet, dan kun je alleen terugkomen door een teamgenoot die 4000 dollar opzij kan leggen.

Helaas ging in het laatste potje iedereen dood, behalve redactielid Ramon, die zichzelf na een overwinning in de Gulag terug op de map bevond. Na flink wat looten en rondrennen werd hij echter binnen een seconde geelimineerd. Ogenschijnlijk vanuit het niets.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: