Artikel

Dit zijn de beste teams voor Pokémon GO Great League

Dit zijn de beste teams voor Pokémon GO Great League

Op zoek naar het beste Pokémon GO Great League team in Season 11? Lees dan gerust verder, want hier vind je de beste Pokémon om de strijd aan te gaan. Door de juiste monsters te kiezen, vergroot je de kans om te winnen. Wij vertellen je daarom alles wat je moet weten.

De Great League is één van de meest toegankelijke en leuke leagues. Het is toegestaan om Pokémon onder 1500 CP te gebruiken. Veel legendarische en geëvolueerde Pokémon vallen daarom af. Ook hoef je niet veel stardust aan een Pokémon te spenderen. Twee redenen waarom de Great League ideaal voor beginners is.

In de Pokémon GO Battle League strijd je tegen andere spelers. Over de hele wereld staan er trainers klaar om met jou te duelleren. Dit doe je iedere week in een andere league. Met het spelen en winnen van een match stijg je in de ranks en verdien je beloningen. Dit doe je met de beste teams voor de Great League in Pokémon GO Season 11.

Great League team voor Pokémon GO Season 11

Bastiodon, Medicham en Sableye vormen één van de beste teams in de Pokémon GO Great League. Dit drietal doet het al geruime tijd goed. De verwachting is dat daar in het elfde seizoen geen verandering in komt.

Bastiodon

Bastiodon is een rock en steel type Pokémon. Deze evolutie van Shieldon heeft geen problemen met normal, poison, flying, dragon, ice, fairy, bug, rock en psychic type Pokémon. Water, ground en fighting type Pokémon zijn zijn zwakte.

Bastiodon is defensief enorm sterk, maar aanvallend wat minder. Daarom is deze Pokémon geschikt voor de Great League. Smack Down is zijn beste fast move. Stone Edge en Flamethrower zijn de beste charged moves.

Medicham

Medicham is een fighting en psychic type Pokémon. Met deze Pokémon heb je geen moeite met fighting en rock type Pokémon. Neem je het op tegen ghost, flying en fairy types? Dan kan dit mogelijk wel problemen opleveren. Counter is de beste fast move. Psychic en Ice Punch zijn de beste charged moves.

Sableye

Sableye is een dark en ghost type Pokémon. Fighting, poison, normal en psychic Pokémon zouden geen problemen moeten opleveren. Wel is Sableye zwak tegen fairy types. Shadow Claw is de beste fast move. Foul Play en Return zijn de beste charged moves.

pokemon-go-great-league-team

Andere Pokémon voor de Great League

Het bovenstaande team is sterk, maar niet noodzakelijk om te gebruiken. Gelukkig zijn er legio mogelijkheden om een sterk team te bouwen. In de Great League is het belangrijk dat een team gebalanceerd is. Dat maakt het mogelijk om één van je Pokémon in een benauwde situatie te vervangen.

De Great League meta is aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk om altijd wat sterke Pokémon achter de hand te hebben. Merk je dat één Pokémon uit het bovenstaande team minder effectief geworden is? Dan is het tijd om deze te vervangen. Dat kan met één van deze Pokémon:

  • Walrein (powder snow, icicle spear en earthquake)
  • Deoxys (counter, pyscho boost en thunderbolt)
  • Azumarill (bubble, hydro pump en play rough)
  • Registeel (lock-on, zap cannon en focus blast)

Walrein is een Pokémon die je sinds de Community Day van 16 januari vaak tegenkomt. Deze ice en water type Pokémon is geschikt voor de Great League. Powder snow is de beste fast move. Icicle spear en earthquake zijn de beste charged moves.

Deoxys is een psychic Pokémon met verschillende vormen, maar defense is onze keuze. Deze Pokémon komt vaak in goede Great League teams voor. Met de counter fast move en psycho boost en thunderbolt charged moves is deze Pokémon op zijn best.

Ook Azumarill is uitermate geschikt voor de Great League. Deze water en fairy type Pokémon is op zijn sterkst met de fast move bubble en de charged moves hydro pump en play rough.

Tot slot mag Registeel niet ontbreken. Deze Pokémon heeft natuurlijk een hoge defense. Registeel is bestand tegen meer dan tien verschillende soorten Pokémon, dit maakt Registeel bruikbaar. Lock-on is de beste fast move. Zap cannon en focus blast zijn de beste charged moves.

Bovenstaande Pokémon presteren goed in de Great League. Mocht je één of meerdere Pokémon niet in je bezit hebben? Kijk dan eens op de website pvpoke.com. Daar kun je achterhalen of jouw Pokémon waardevol is voor de GO Battle League.

Wanneer je een team klaar hebt staan, is het tijd om de strijd aan te gaan. Versla andere Pokémon trainers en verdien beloningen in de vorm van candy, stardust en Pokémon encounters. Lukt het je om de hoogste ranks te behalen?

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.