Artikel

Dit is het beste Pokémon GO Master League team voor Season 11

Dit is het beste Pokémon GO Master League team voor Season 11

Het samenstellen van een Pokémon GO Master League team voor Season 11 is een hele opgave. Daarom hebben wij een aantal goede Pokémon geselecteerd waarmee jij de strijd aan kan gaan. Met een goed gebalanceerd team, vergroot je de kans om te winnen. We vertellen je daarom alles wat je moet weten.

De Master League is dé league voor de ervaren speler. Binnen deze league zijn immers geen CP restricties actief. Dit betekent dat er legio mogelijkheden zijn om je team samen te stellen. Leuk, maar ook lastig. Wie goed wil presteren in de Master League zal veel stardust en candy moeten spenderen.

In de Pokémon GO Battle League duelleer je met andere spelers. Over de hele wereld staan Pokémon trainers kaar om met jou de strijd aan te gaan. Het spelen van wedstrijden levert je toffe beloningen op. Daarnaast kan je in rank stijgen. Daarmee laat je zien dat jij tot de beste spelers behoort. Deze wedstrijden speel je met een goed team voor de Master League in Pokémon GO Season 11.

Naast de Master League hebben we ook een aantal goede teams en Pokémon samengesteld voor de Great League en Ultra League.

Master League team in Pokémon GO Season 11

Voor dit Pokémon GO Master League team kijken we niet uitsluitend naar prestaties. Ook de mate waarin deze Pokémon vekrijgbaar zijn, is meegenomen. Garchomp, Dialga en Melmetal vormen samen een goed team. Het gaat hier om drie XL-Pokémon.

Garchomp

Garchomp uit de Sinnoh regio is een ground en dragon type Pokémon. Dit krachtige monster doet het goed tegen rock, fire, electric en poison type Pokémon. De beste fast move is dragon tail. Fire blast en sand tomb zijn de beste charged moves.

Dialga

Dialga is een steel en dragon type Pokémon, afkomstig uit de Sinnoh regio. Met Dialga zal je het tegen een groot aantal Pokémon goed doen. Flying, rock, bug, steel, water, electric, poison en grass zijn voorbeelden van type Pokémon waar Dialga het uitstekend tegen doet. Dragon breath is de beste fast move en iron head en draco meteor zijn de beste charged moves.

Melmetal

Melmetal is een steel type Pokémon uit de Alola regio. Zoals zo veel Pokémon is Melmetal in te zetten tegen een groot aantal soorten Pokémon. Type Pokémon, zoals normal, flying, rock, bug, grass, ice en fairy zijn voor melmetal geen probleem. Helemaal niet wanneer je de fast move thundershock en de charged moves super power en rock slide gebruikt.

pokemon-go-master-league-team-melmetal

Andere Pokémon voor de Master League

Bovenstaande Pokémon vormen een sterk en toegankelijk team. Gelukkig zijn er nog tal van andere Pokémon die in dit of een een compleet ander team passen. Ook in de Master League moet een team gebalanceerd zijn. We geven daarom nog een aantal opties.

Hoewel de meta verschuift, is er altijd een aantal Pokémon waarmee je goed presteert. In de Master League zal je daarom veel dezelfde Pokémon tegenkomen en deze zijn niet altijd gemakkelijk te verkrijgen. We benoemen er een paar en geven aan welke fast move en charged move je het beste kan gebruiken.

  • Giratina XL Altered/Origin (shadow claw, dragon claw en shadow sneak/ominious wind)
  • Lugia XL (dragon tail, sky attack en aeroblast)
  • Kyogre XL (waterfall, surf en blizzard)
  • Snorlax XL (lick, body slam en super power)

Giratina Altered is de nummer één Pokémon voor de Master League van dit moment. Bij serieuze tegenstanders kom je dit monster dan ook vaak tegen. Met de shadow claw fast move en de dragon claw en shadow sneak charged moves ben je de meeste Pokémon de baas.

Lugia is al een ruime tijd één van de betere Pokémon. Toch heeft deze psychic en flying type een aantal zwakke punten. Zorg er bij Lugia in ieder geval voor dat je de charged move aeroblast hebt.

Tot slot zijn Kyogre en Snorlax twee Pokémon die veel spelers in hun bezit hebben. Kyogre is tegen bepaalde steel type Pokémon enorm sterk en hetzelfde geldt voor Snorlax.

Begin je net in de Master League en heb je bovenstaande Pokémon nog niet tot je beschikking? Kijk dan eens op pvpoke.com. Daar vind je een lijst met alle Pokémon en zie je hoe goed deze het in de Master League doen.

Wanneer je een team samensteld hebt, kan je aan de slag in de Master League. Door het spelen en winnen van wedstrijden, verdien je toffe beloningen. Deze zijn ieder seizoen anders en doorgaans de moeite waard om te verdienen. Ook het behalen van de hoogste ranks levert beloningen op die je verder helpen in Pokémon GO. Lukt het je om de hoogste ranks te behalen?

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.