Artikel

De beste teams voor Pokémon GO Ultra League

De beste teams voor Pokémon GO Ultra League

Ben jij op zoek naar het beste Pokémon Go Ultra League team in Season 11? Dan ben je hier op de juiste plek, want wij delen de beste Pokémon om de strijd aan te gaan. Het zorgvuldig selecteren van een team kan het verschil maken. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

De Ultra League is één van de drie leagues in de GO Battle League. Het is toegestaan om Pokémon tot 2500 CP te gebruiken. Dit is best veel en zorgt ervoor dat je kan kiezen uit een groot aantal Pokémon. De Ultra League is daarom ideaal voor spelers die al ervaring hebben met de mobiele game.

In de Pokémon GO Battle League strijd je tegen spelers over de hele wereld. Iedere week duelleer je in een andere league. De Great League, Ultra League en Master League wisselen elkaar af. Door wedstrijden te spelen en te winnen, verdien je beloningen en stijg je in ranks. Dit doe je natuurlijk met de beste Ultra League teams in Pokémon GO Season 11.

Kijk eens naar het beste Pokémon GO Great League team dat we hebben samengesteld. In die league speel je met Pokémon tot 1500 CP.

Ultra League team voor Pokémon GO Season 11

Talonflame, Walrein en Cresselia vormen samen één van de beste Pokémon GO Ultra League teams. Onze inspiratie voor dit team hebben we uit een YouTube-video van PoGo Grind gehaald. Hoewel de meta snel verschuift en deze monsters niet worden gezien als dé beste keuzes, is dit nog steeds een uitstekend team. Daarnaast hebben veel spelers Walrein in hun bezit, waardoor dit een toegankelijk team is.

Talonflame

Talonflame is een fire en flying type Pokémon. Je krijgt Talonflame door een Fletchling en een Fletchinder te evolueren. Dit monster heeft weinig moeite met types, zoals ground, fighting, fire, bug en grass. Incinerate is de beste fast move en flame charge en brave bird zijn de beste charged moves.

Walrein

Walrein is een ice en water type Pokémon. Je krijgt Walrein door een Spheal en een Sealeo te evolueren. Veel spelers hebben deze Pokémon aan de betreffende Community Day overgehouden. Ook in Season 11 is Walrein nog een uitstekende Pokémon. Met de fast move powder snow en de charged moves icicle spear en earthquake heb je één van de beste Pokémon tot je beschikking.

Cresselia

Cresselia is een psychic type Pokémon. Mocht je Walrein in de problemen komen, dan kan je Cresselia inzetten. Deze Pokémon doet het goed tegen fighting type Pokémon. Cresselia is bruikbaar wanneer deze de fast move psycho cut en de charged moves grass knot en moon blast heeft.

pokemon-go-ultra-league-team-cresselia

Andere Pokémon voor de Ultra League

Naast Talonflame, Walrein en Cresselia zijn er natuurlijk veel meer bruikbare Pokémon. Niet iedereen heeft deze bovenstaande monsters tot zijn of haar beschikking. Dat is niet erg, want het belangrijkste is het op elkaar afstemmen van de Pokémon, zodat je de zwaktes kunt opvangen.

Ook de Ultra League meta is aan verandering onderhevig. Toch is er altijd een aantal Pokémon dat er bovenuit springt, een aantal Pokémon dat goed te gebruiken is. De Pokémon die we hieronder laten zien zijn ook uitstekende keuzes wanneer ze onderdeel van een gebalanceerd team zijn.

  • Venusaur (vine whip, frenzy plant en sludge bomb)
  • Swampert (mud shot, hydro cannon en earthquake)
  • Registeel XL (lock on, focus blast en zap cannon)
  • Trevenant XL (shadow claw, shadow ball en seed bomb)

Bij de Pokémon hierboven zie je twee keer XL staan. Het gaat hier om de XL-variant van een Pokémon. Een Pokémon kan XL worden middels XL Candy. Spelers hebben deze mogelijkheid wanneer ze level 31 hebben bereikt. Is dat bij jou nog niet het geval? Kies dan Pokémon die niet XL zijn.

Venusaur, Swampert, Registeel XL en Trevenant XL zijn alle vier Pokémon die goed presteren in de Ultra League. Venusaur is bruikbaar tegen fairy, ground, rock en water type Pokémon. Swampert is een echte powerhouse waarmee je sterke Pokémon, zoals Registeel kan uitschakelen. Registeel zal je vaak tegenkomen, vandaar dat Swampert uiterst bruikbaar is.

Registeel XL zelf is natuurlijk ook enorm sterk. Met deze Pokémon schakel je gemakkelijk een aantal meta Pokémon uit. Steelix is een wat goedkopere optie mocht je niet over Registeel beschikken. Tot slot is Trevenant grass en ghost type Pokémon die in de Ultra League gekozen kunnen worden.

Wanneer je net begint met de GO Battle League kan het zo zijn dat je de meeste van deze Pokémon niet hebt. Dat is helemaal geen probleem. Kijk eens op pvpoke.com voor andere opties. Het belangrijkste is het samenstellen van een goed gebalanceerd team. Daarmee ga je ongetwijfeld beloningen verdienen en stijgen in ranks.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.