Artikel

Beter worden in Pokémon Unite met deze beginner tips

Beter worden in Pokémon Unite met deze beginner tips

Pokémon Unite is een kleine twee weken geleden verschenen voor Nintendo Switch. De nieuwe game met de bekende pocket monsters in de hoofdrol is een toegankelijke MOBA. Om je een voorsprong te geven, kan je hier vier essentiële Pokémon Unite tips vinden.

Voor een MOBA is Pokémon Unite simpel. Je hebt maar twee abilities en een ultimate, daarnaast hoef je geen items te kopen. Elk potje is maximaal tien minuten, ideaal als je even tijd hebt. Pokémon Unite is dus een soort MOBA-lite, maar kent een aantal grote verschillen.

De grootste is het puntenmodel. Om bij League of Legends of Dota 2 een potje te winnen, moet je de basis van de tegenstander slopen. Bij Pokémon Unite ligt dat anders, om te zegevieren moet je namelijk punten scoren. Om te zorgen dat je zo veel mogelijk punten kan scoren, kan je deze tips gebruiken.

Pokémon Unite Gameplay

Zorg voor een goed team

Pokémon Unite heeft net als andere MOBA’s verschillende rollen, om te winnen is het belangrijk dat je team goed gebalanceerd is. De Pokémon zijn in de volgende rollen ingedeeld:

Attacker: Deze Pokémon doen gigantisch veel damage van afstand. Nadeel is dat ze weinig verdediging hebben en makkelijk zijn te oneshotten.
Speedster: Assassins die in het gevecht springen, damage doen en dan weer weg springen. Sterk tegen squishy targers, zwak tegen tanks.
All-Rounder: Een mix tussen damage en hp. All-rounders kunnen zowel een klap uitdelen als opvangen. De meest all-rounders hebben een aantal minuten nodig om op gang te komen.
Defender: Als je dit met andere MOBA’s gaat vergelijken zijn defenders een soort tanks. Defenders kunnen op het punt blijven staan en klappen vangen, maar tegelijkertijd ook zorgen dat tegenstanders niet kunnen scoren. Helaas hebben ze weinig stootkracht om tegenstanders neer te halen.
Support: Als support is het moeilijk om jezelf te onderscheiden. Sta je alleen, ben je zo goed als waardeloos. De support rol zorgt ervoor dat andere Pokémon, voornamelijk Attackers, kunnen uitblinken. Een goede support wint onopgemerkt de game.

Behalve deze rollen is het ook belangrijk te weten wanneer een Pokémon piekt. Kies je bijvoorbeeld voor Garchomp dan ben je de eerste vijf minuten zo goed als waardeloos. Wanneer je echter je evolutie te pakken hebt, ben je in staat om meerdere tegenstanders tegelijk bezig te houden. Venusaur daarentegen heeft aardige damage op het begin van het potje, maar is tegen het einde niets meer dan een kleine sta-in-de-weg voor de vijand. Weten wat Pokémon doen en wanneer ze pieken is essentieel.

Pokémon Unite Battleprep

Upgrade je items

Net als iedere andere free-to-play game, moet Pokémon Unite geld opbrengen. Dat gebeurt door middel van skins en trainer customisation, maar helaas ook met gameplay elementen. Terwijl je trainerlevels omhoog gaat door het spelen van potjes, unlock je zogenaamde ‘held items’. Deze snuisterijen geven je Pokémon in-game passieve voordelen zoals extra damage, health of verdediging.

Het systeem werkt goed, op één heel groot nadeel na; je kan deze items upgraden voor echt geld. Tijdens je Pokémon Unite-sessies verdien je ‘item enhancers’, met deze currency kan je je held items sterker maken. Ondanks dat je zonder te betalen makkelijk alle items naar level tien kan krijgen, wordt het een heel karwei level dertig te behalen als je niet je portemonnee wil trekken.

Op lager niveau maakt het weinig verschil, maar hoe hoger je ranked ladder beklimt, hoe meer je merkt dat het pay-to-win is. Upgrade desondanks toch je items met de gratis item enhancers, ondanks dat je een nadeel hebt ten opzichte van betalende spelers, ben je natuurlijk niet direct kansloos.

Pokémon Unite Item

Centraal gebied is fantastische XP en buffs

Wat veel beginnende spelers doen is direct naar een lane toe lopen. Dat is echter niet verstandig, want de makkelijkste manier om snel xp te krijgen is het centrale gebied tussen de twee lanes. In dit gebied spawnen verschillende Pokémon. Je kan er twee Corphish en Lillipup neerhalen voor xp, daarnaast spawnen er ook twee sterkere Pokémon.

De eerste is Ludicolo. Deze Pokémon geeft je niet alleen een flinke dosis xp, maar ook de paarse buff. Deze buff is erg sterk, want het zorgt ervoor dat je extra damage doet tegen vijanden met een laag hp. Perfect voor de laatste hit. De andere sterkere Pokémon is Bouffalant. De speler die deze Pokémon neerhaalt krijgt de rode buff, welke ervoor zorgt dat spelers trager lopen, wanneer ze door een normale aanval geraakt worden.

Pokémon Unite Jungle

Rotom en Drednaw zijn belangrijk, Zapdos is essentieel

Behalve de bovengenoemde Pokémon zijn er nog drie andere wilde Pokémon die flinke voordelen opleveren. Twee daarvan zijn Rotom en Drednaw, een soort minibazen vergelijkbaar met bijvoorbeeld de draak in League of Legends. Rotom spawnt in de toplane. Het team dat Rotom neerhaalt krijgt de minibaas als bondgenoot. Rotom loopt door de lane en zodra hij het doel bereikt vervalt de verdediging van het doel en kan je scoren zonder dat je hoeft op te laden, daarnaast krijg je ook twintig punten.

Aan de onderkant van de map zit Drednaw op het strand. Deze minibaas verslaan levert een flink wat xp op. Daarnaast krijg je ook een schild ter waarde van 15% van je maximale hp. Tot slot kan je Zapdos verslaan. Zapdos spawnt pas in de laatste twee minuten en zet de game op de kop. Het team dat Zapdos verslaat zorgt ervoor dat alle doelen voor 30 seconden zonder verdediging zitten. Daarnaast krijgen alle spelers van het team dat Zapdos killt twintig punten en de Pokémon die de laatste hit geeft krijgt er zelfs dertig. Gezien punten in de laatste twee minuten dubbel tellen, is Zapdos absurd waardevol en kan het honderden punten opleveren.

Pokémon Unite Zapdos

Met deze tips heb je lekkere start in Pokémon Unite. Heb je geen Nintendo Switch, dan is dat geen probleem. In september verschijnt de free-to-play Pokémon Moba namelijk ook voor iOS en Android.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend