Artikel

PSV Esports wint eindelijk van LowLandLions: "Dit voelt wel erg goed"

PSV Esports wint eindelijk van LowLandLions: "Dit voelt wel erg goed"

Het heeft even geduurd, maar het League of Legends-team van PSV Esports heeft op de valreep in 2020 nog een finale weten te winnen van rivaal LowLandLions. In de Dutch League Country Finals wonnen de Eindhovenaren met 3-0, wat ze 5000 euro opleverde.

PSV Esports won gisteravond overtuigend van LowLandLions in de finale van de Dutch League Country Finals. Na twee weken geleden met 3-0 van LLL te winnen deed PSV nu, ondanks de aanwezigheid van LLL-midlaner Raqo, opnieuw hetzelfde. Kitty, ADC van PSV, is blij: "Het voelt erg goed en ik ben tevreden dat we dit jaar toch nog met een zege hebben mogen afsluiten."

Rollen omgedraaid

Kitty refereert uiteraard naar de twee voorgaande finales die PSV beide verloor van LowLandLions. In zowel de Spring Split als de Summer Split was de Dutch League finale prooi voor LLL. De rollen waar nu eens omgedraaid en volgens Kitty had dat een duidelijke reden: "Het was een combinatie van een aantal dingen. We wisten goed wat voor ons zou werken in de meta en we konden zonder teveel spanning goed inspelen op de speelstijl van LLL."

"LLL heeft in het algemeen een bepaalde speelstijl," vervolgt de ADC. "Hades zoekt altijd kills op de carries van ons team, waar we nu goed rekening mee hielden. Ezreal en Jhin kunnen daar prima mee dealen. Ook zijn super agressieve botlanes momenteel niet echt de meta, terwijl dat een kracht was van LLL."

Verwachtingen waargemaakt

Behalve 5000 euro en de eer heeft PSV Esports niets gewonnen met deze finale, waar LLL twee keer een ticket naar EU Masters won. "Er is natuurlijk geen vervolgtoernooi, maar dat maakt de overwinning niet zuur," legt Kitty uit. "Het enige dat zuur is, is dat we nu lieten zien dat we de verwachtingen wel waar konden maken waar we dat voorheen niet hebben gedaan."

Seizoen voorbij

Het Nederlandse League of Legends-seizoen is nu ten einde en begint pas weer in januari. Kitty heeft gelukkig nog genoeg te doen: "Ik ben druk met mijn studie. Zit nu in het derde jaar van Bedrijfskunde maar ben al ruim zes jaar aan het studeren. Esports en universiteit was geen optimale combinatie, haha!"

Toch vindt Kitty het ook jammer dat er nu even niks is. "Ik vermaak me wel, maar zo'n overbruggingsperiode naar het nieuwe seizoen is altijd een beetje saai. Ik vind het jammer dat er geen toernooi is om dat op te vullen."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven