Artikel

Alles wat je moet weten over de RLCS Spring Major

Rocket League Esports

Volgende week begint de Rocket League Championship Series aan de laatste Major van het seizoen. De Spring Split loopt ten einde en alle deelnemers zijn inmiddels bekend. Onder andere Team BDS, de winnaar van de eerste Major van het seizoen en G2 Esports de winnaar van de Winter Major zijn weer van de partij. Gedurende de Spring Split hebben teams zich via drie regionale competities kunnen plaatsen voor de internationale Major. In totaal doen er zestien teams mee aan de Spring Major. Bij het afsluitende toernooi krijgen teams punten waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor het wereldkampioenschap later in het seizoen.

Net zoals de eerste Major van het RLCS seizoen vindt de Spring Major plaats in Europa. Destijds was dat in Stockholm, maar nu is Londen aan de beurt om de beste Rocket League teams in de wereld te hosten. Van 29 juni tot en met 3 juli is de broadcast vanuit de Copper Box Arena te volgen. Zoals gebruikelijk is het commentaar in het Engels, maar voor de Nederlandse fans is het ook mogelijk om een Nederlandstalige broadcast te bekijken. Rocket Benelux verzorgd op hun Twitch-kanaal de wedstrijden van Nederlands commentaar en analyses.

Wedstrijd schema van de Spring Major

De RLCS heeft er voor de Spring Major voor gekozen om het wedstrijdschema anders aan te pakken. In tegenstelling tot de vorige twee Majors is er deze keer geen poulefase, maar bestaat het gehele toernooi uit een double elimination bracket.

Al de zestien deelnemende teams zijn ingedeeld in Upper Round 1 waar ze het in een Best-Of-Five tegen elkaar opnemen. Vervolgens zijn de Upper Semifinals en Finales Best-Of-Seven, dit geld ook voor de Lower Quarterfinals, semifinals en final. De twee teams die uiteindelijk de Grand Finals hebben bereikt spelen ook een Best-Of-Seven, alleen wordt hier gebruik gemaakt van een bracket reset. Hierdoor heeft het team dat zich via de Winner Bracket kwalificeert een vangnet. Wanneer de Grand Final verloren wordt door het team vanuit de Winner Bracket wordt er namelijk nog een Best-Of-Seven gespeeld. Het team dat zich via de Loser Bracket naar de finale weet te vechten moet dus in tegenstelling tot het team uit de Winner Bracket twee keer een Best-Of-Seven winnen.

1e ronde Spring Major

De wedstrijden van de eerste ronde zijn al bekend, hier nemen de volgende teams het tegen elkaar op:
G2 Esports - Gladiators
Furia - Karmine Corp
Version1 - Endpoint CeX
Moist Esports - Team Envy
Team BDS - Team Secret
Spacestation - Pioneers
FaZe Clan - PWR
Team Liquid - Team Falcon

Een van deze teams gaat uiteindelijk naar huis met het grootste gedeelte van de prijzenpot van 300.000 Dollar en 801 RLCS Circuit Ranking Points.

Deelnemers

Europa en Noord-Amerika sturen net als de voorgaande toernooien verreweg het meeste teams naar de Major. Van allebei de regio's zijn er vijf teams aanwezig op het afsluitende toernooi van de Spring Split.

Vanuit Europa doen Moist Esports, Team BDS, Team Liquid, Karmine Corp en Endpoint CeX mee. De teams wisten het meeste aantal punten gedurende de split te pakken waardoor ze zich mogen melden op de Major. In de finale van het laatste regionale toernooi wist Moist Esports met 4-2 te winnen van Team BDS, die erg dominant waren gedurende de split, beide teams gelden dus als favoriet bij de Sping Major.

Vanuit Noord-Amerika komen FaZe Clan, G2 Esports, Version 1, Spacestation Gaming en Team Envy naar Europa. De finale van het laatste regionale toernooi van de Amerikanen ging er fel aan toe. G2 Esports wist zich vanuit de Loser Bracket te plaatsen en dwong met een dominante 4-0 een bracket reset af. FaZe Clan herpakte zich echter en won de reset nipt met 4-3 waardoor ze uiteindelijk alsnog als winnaar gekroond werden. G2 heeft de goede vorm na het winnen van de tweede Major niet meer losgelaten en is een geduchte tegenstander voor elke deelnemer van de Spring Major.

De andere teams die zich hebben weten te plaatsen zijn Pioneers en PWR vanuit Oceanië, Furia Esports en Team Secret vanuit Zuid-Amerika, Gaimin Gladiators vanuit Azië en Team Falcons vanuit Afrika.

Laatste Major

De Spring Major is de laatste kans voor teams om kwalificatie punten te pakken voor het wereldkampioenschap, waardoor het nog belangrijker is om een goede prestatie neer te zetten. Momenteel zijn alleen FaZe Clan en G2 Esports zeker van een plek op het WK, maar na de derde Major zal er veel meer duidelijk zijn. Net als bij de Majors is het ook bij het wereldkampioenschap zo dat veel van de deelnemende teams afkomstig zijn uit Europa of Noord-Amerika. Beide regio’s sturen vijf teams, waardoor meer dan de helft van de deelnemers uit Europa of Noord-Amerika komen. Het wereldkampioenschap van dit jaar staat gepland van 4 tot en met 14 augustus in Fort Worth in de Verenigde Staten. De winnaar gaat weg met maar liefst 600.000 dollar aan prijzengeld.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen