Artikel

Dit zijn de vier beste auto’s in Rocket League

12 april 2021, 11:58

In Rocket League is het erg belangrijk om de auto te kiezen die bij jouw speelstijl past. Maar met meer dan vijftig auto's om uit te kiezen, is die keuze erg moeilijk. Ga je voor de Octane of toch voor de Breakout?

Wij hebben de research voor jou gedaan en dit zijn de vier beste auto's als je een pro wil worden in Rocket League.

Octane

Voordat we de andere auto’s toelichten, moeten we het even hebben over de Octane. Het is namelijk bijna niet eerlijk tegenover de andere auto’s, want dit autootje is de gedoodverfde favoriet van iedereen die dit spel ook maar een beetje heeft gespeeld. Wat kunnen wij over de Octane zeggen wat al niet duizenden andere keren is gezegd.

Octane hero art

De Octane is de ideale combinatie van een klein, maar snel wagentje en ook nog makkelijk bestuurbaar. Het is de alleskunner van Rocket League en daarom is deze wagen ideaal voor beginnende coureurs, maar ook nog meer dan prima op de hogere niveaus. De Rocket League pro’s gebruiken deze auto niets voor niets.

De Fennec krijgt hier een eervolle vermelding aangezien deze auto veel door de pro’s wordt gebruikt, maar dezelfde bodytype hanteert als de Octane.

Dominus

Waar de Octane nog het meest op een veelzijdig balletje lijkt, lijkt de Dominus meer op een ouderwetse sportwagen. Juist die vorm is waarom deze wagen voor veel spelers de ideale auto is in Rocket League.

Dominus hero art

Vanwege de plattere vorm kan je met de Dominus makkelijk veel kracht achter de bal zetten wanneer je deze raakt. Daarnaast is de auto niet te hoog en gecombineerd met de lange vorm is dit een fantastische combinatie om effectief te dribbelen. Voor de toekomstige pro’s onder ons kan je met de Dominus ook een gemene aerial uitvoeren.

Breakout

De Breakout is op veel vlakken vergelijkbaar met de Dominus en daarom gelden de meeste pluspunten ook voor deze auto. Hij heeft een grote oppervlakte waardoor het makkelijke is om de bal te raken. De auto is ook heel blokkerig en daardoor is het makkelijker om een accuraat schot te plaatsen in het net en het is ook makkelijk om met deze auto te dribbelen.

Breakout body preview

Het enige minpuntje van de Breakout is hoe die eruit ziet. Je wint misschien wedstrijden met deze wagen, maar voor de schoonheidsprijs kan je de auto beter in de garage laten staan. De Breakout ziet eruit alsof de Delorean uit Back to the Future een lelijk liefdeskindje heeft gemaakt met een Tetris-blokje.

Mantis

De Mantis is een leuke combo tussen de Octane en de vorige twee plank-achtige auto’s. Dit wagentje is net zo klein als de Octane en ziet eruit alsof je per ongeluk een speelgoedautootje hebt geplet door er op te staan.

Mantis hero art

De Mantis is erg behendig en daardoor kan je makkelijk uit ongemakkelijke situaties komen. Daarnaast kan je ook mooie flips maken met deze auto en vanwege de platte vorm is het makkelijk om veel vaart achter een schot te zetten.

Rocket League Season 3 is net uitgekomen en als onderdeel van het nieuwe seizoen zien we volgende maand de introductie van de Formule 1 en NASCAR-wagen. Misschien worden deze racewagens wel de nieuwe nummer één. Only time can tell!