Artikel

Dit zijn de beste Rocket League goals aller tijden

Dit zijn de beste Rocket League goals aller tijden

Rocket League is een game waar de actie je continu om de oren vliegt. Letterlijk! Waar andere esporstitels nog wel eens momenten van rust bevatten waar je even adem kan halen, is dat niet het geval bij Rocket League.

Sinds de release van Rocket League in 2015 zijn er duizenden goals gescoord waarvan onze mond simpelweg van open valt. Voor deze lijst hebben we specifiek naar de beste Rocket League goals gekeken in officiele competities.

NRG - Jstn

Deze goal is misschien niet het mooiste doelpunt, maar de context maakt de hele clip. Met nog maar vier seconden te gaan in de zevende game van de Best-of-7 van NRG tegen Dignitas krijgt Jstn het onmogelijk voor elkaar.

NRG’s Fireburner geeft de bal een flinke tik tegen de zijkant waardoor de bal hoog in de lucht vliegt. Hoog genoeg voor Jstn om hem zo uit de lucht te tikken rechtstreeks in het open doel van Dignitas. Uiteindelijk is de bal twaalf seconden in de lucht gehouden en heeft NRG de overtime geforceerd.

De reacties van de shoutcasters spreken voor zich. Wat een goal!

Guild Esports - Deevo

Het volgende doelpunt is een mooie double-tap. Deevo staat bekend voor zijn mooie doelpunten en sterke movement in Rocket League. De goal op deze lijst is een showcase van al zijn talenten in één sterke actie.

De speler van Guild Esports weet de bal vlak voor het doel de lucht in te knallen met de auto. Vanaf dat moment lijkt het onmogelijk om de bal nog in het doel te wippen, maar dan ken je Deevo nog niet. Met uiterster precisie weet hij de bal ondersteboven nog een klein tikje te geven waardoor de tegenstanders kansloos zijn.

Spacestation Gaming - Syp, Arsenal & Sypical

In Rocket League kan je in je eentje veel voor elkaar krijgen, maar met een goed team kan je veel meer bereiken. Dat blijkt ook uit de fantastische teamwork van Syp, Arsenal en Sypical van Spacestation Gaming.

Syp legde de bal vanuit de middenstreep aan naar Arsenal die boven het doel rondvloog waarna Arsenal de bal kaarsrecht naar beneden knalde waarop Sypical de bal met veel gemak het doel inknalde. Wij hebben bijna medelijden met het andere team, want dit typisch een actie waar je letterlijk niks tegen kan doen.

G2 Kronovi

Kronovi is een van de Rocket League OG’s en in deze clip laat hij die ervaring duidelijk zien. De G2-speler wordt in de hoog gebeukt door een tegenstander, maar weet op een opzienbarende manier via een duikvlucht de bal over de eerste verdediger te plaatsen. Vervolgens rolt hij de bal zo over de laatste verdediger rechtstreeks de goal in.

De meeste spelers, zelfs op professioneel niveau, zouden moeite hebben om in deze situatie de bal in het net te schieten. Voor deze veteraan is dit echter appeltje-eitje.

Cloud9 Squishy

De laatste en meest bizarre goal op dit lijstje is een masterclass in hoe je de tegenstander voor het verkeerde been zet. Squishy scoorde de 2-2 tegen Method met dit juweeltje van een schot. De Cloud9-speler lanceerde de bal vanaf de zijkant hoog de lucht in richting het doel van Method.

Toen het leek alsof de verdediging van Method de bal zou onderscheppen maakte Squishy een achterwaartse looping ondersteboven om op het laatste moment de bal van richting te veranderen. Een waanzinnige goal die we niet snel zullen vergeten.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf