Artikel

Domineer in Rocket League met deze camera-instellingen!

24 mei 2021, 13:18

Rocket League is een spel met veel verschillende instellingen en input combinaties. Menig speler zal zich er niet in verdiepen en zonder na te denken het spel spelen. Maar wat nou als jij, door een paar simpele aanpassingen, de speelervaring stukken beter maakt en zelfs je eigen spel naar een hoger niveau kunt tillen? Wij hebben onderzoek gedaan en in dit artikel delen we tips en tricks voor de beste camera-instellingen in Rocket League!

Beste Rocket League camera-instellingen

Over het algemeen worden de standaardinstellingen van de camera negatief beoordeeld. In Rocket League zijn er negen instellingen die de camera beïnvloeden.

Rocket League camera instellingen

Camerabewegingen

Het is verstandig om dit meteen uit te zetten. Deze instelling zorgt ervoor dat je camera ‘schudt’ wanneer je springt, de bal raakt of op de grond landt. Het heeft niet echt een doel en zorgt alleen voor chaos; het maakt dat het spel onoverzichtelijk wordt.

Zichtveld

Deze instelling spreekt voor zich. Het geeft de breedte van het zichtveld aan. Je kunt dit instellen tussen 60 tot en met 110 graden. Deze instelling staat standaard op 90 graden. Wij raden aan om dit zo hoog mogelijk te zetten, omdat het er simpelweg voor zorgt dat je meer ziet.

Afstand

Dit geeft aan hoe ver de camera van je auto af staat. De schuiver kan van 100 helemaal naar 400 gezet worden. Hoe hoger het getal, hoe verder de camera van de auto staat. Belangrijk hierbij is dat hoe verder de camera staat je meer overzicht krijgt, maar het moeilijker wordt om de afstand in te schatten en je te positioneren. Het is belangrijk om de ‘sweet spot’ te vinden bij deze instelling. Volgens velen ligt deze tussen de 250 en 300. Speel er zelf wat mee en kijk wat het beste voor jou werkt.

Hoogte

Dit geeft aan hoe hoog de camera hangt. De instelling kan van 40 tot 200 geschoven worden, en net als bij afstand is het belangrijk om de ‘sweet spot’ te vinden. Een lage camera zorgt ervoor dat het makkelijker is om luchtballen in te schatten en te raken terwijl een hoge camera ervoor zorgt dat dribbelen gemakkelijker gaat. Hier raden wij aan om de instelling tussen de 100 en 130 te zetten.

Hoek

Dit geeft aan in welke hoek de camera op je auto is gericht. Je wilt de camera zo positioneren dat je voor en langs je auto kan kijken. -3 is de favoriet bij deze instelling.

Stabiliteit

Dit geeft aan hoe strak de camera aan je auto vastzit. Een lage instelling zorgt ervoor dat de camera uitzoomt bij hoge snelheid of bij het driften. Bij een hoge instelling blijft de camera vast op een plek bij snelheidsveranderingen of bochten. Deze instelling hangt af van persoonlijke voorkeur, veel topspelers gebruiken 0.40 of 0.45.

Draaisnelheid, Aanpassingssnelheid en in tegengestelde richting draaien

Voor deze instellingen draait het vooral om je eigen voorkeur. De eerste twee zorgen allebei voor de snelheid waarmee de camera zich beweegt als je de analoge stick gebruikt of de ball cam aan/uit zet. Houd je van snel, dan zet je deze instellingen hoog, heb je graag meer overzicht dan zet je de instellingen wat lager.

Als je de optie ‘In tegengestelde richting draaien’ aanzet dan wordt rechts
links en links rechts. Ook voor deze instelling geldt: eigen voorkeur.

Nu weet je alles om je eigen perfecte instellingen te creëren.
Gebruik het in je voordeel en stijg in de rangen met je gepersonaliseerde perfecte instellingen!

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen