Artikel

Deze Rocket League crossovers zien wij wel zitten

Psyonix

Rocket League is retepopulair en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de stropdassen in Hollywood. Sinds release in 2016 heeft Rocket League al samenwerkingen gehad met bijvoorbeeld Ghost Busters, Mad Max, The Fast and The Furious, Jurassic Park, Lamborghini, Formule 1 en Batman. Wat ons betreft blijft het daar niet bij, daarom geven wij Psyonix een aantal tips voor vette crossovers die flink wat geld in het laatje zullen brengen.

Transformers – Optimus Prime, Bumblebee, Megatron

De Transformers-films zijn klassiekers. Ondanks dat ze niet altijd even goed zijn, bedankt daarvoor Michael Bay, kent iedereen Optimus Prime, de rode leider van de Transformers. Deze brandweerwagen is niet de enige als het gaat om herkenbaarheid. Denk bijvoorbeeld ook aan Bumblebee, Grimlock of Megatron. Genoeg gave designs om naar Rocket League te brengen, zelfs als ze niet kunnen transformeren naar hun robot vorm.

Daarnaast zijn er ook genoeg opties voor vette events. Denk bijvoorbeeld aan een gamemode waarbij één team Transformers speelt en het andere team Decepticons en het doel is om de tegenstander weg te vagen. Make it happen Psyonix!

OptimusPrime

Scooby Doo – Mystery Machine

Een van de meest iconische tekenfilms ooit, Scooby Doo, zou een perfecte aanvulling zijn op het Rocket League-roster. Shaggy, Scooby, Daphne, Velma en Fred rijden al decennia lang rond in hun speciale Mystery Machine waarmee ze de gekste mysteries oplossen. Tijd om deze unieke minivan naar Rocket League te halen.

De Mystery Machine zou om verschillende redenen perfect zijn voor autovoetballer van Psyonix. Ten eerste is het een busje dat iedereen wel kent of ten minste ooit gezien heeft. Ook lijkt deze qua vorm enorm al veel op een bestaande auto, namdelijk de Merc, waardoor er ook niet veel geklooid hoeft te worden met hitboxes. Scooby Doo leent zich natuurlijk ook perfect voor Halloween, dus ook voor een event is het zeker geschikt om deze samenwerking realiteit te maken.

Mystery Machine

Spongebob – Bootmobiel

Ah Spongebob, wie is er niet mee opgegroeid? De vrolijke gele spons is een gigantische goede buurman (toch Octo?), een meester van karate, een vijfsterren hamburgerbakker en de beste kwallenvanger van Bikinibroek. Waar hij niet zo goed in is, is het besturen van een auto… of ja een bootmobiel. Want zelfs na 248 afleveringen heeft hij zijn vaarbewijs nog steeds niet binnen.

Weet je wie wel goed kan zijn in het besturen van een bootmobiel? Mogelijk jij. De bootmobiel van Spongebob is iconisch en zou perfect zijn voor een game als Rocket League. Daarnaast heb je met Aquadome ook al direct de perfecte omgeving om jouw vaarbewijs te verdienen.

Bootmobiel

Cars – Lightning McQueen

Dit is de meest vanzelfsprekende samenwerking voor Rocket League die er ook maar te bedenken valt en het is dan ook best vreemd dat het nog niet gedaan is; Cars. De Pixar-filmserie is gigantisch populair. Zeker voor kinderen zou dit een gigantische leuke samenwerking zijn.

Hoe groot is de kans dat dit ooit gebeurd? Enorm klein. Pixar is onderdeel van Disney en zij staan niet bekend om de samenwerkingen die zij aangaan met derden. Desondanks blijven wij hopen dat we binnenkort met Lightning McQueen aerials kunnen maken.

Lightning McQueen

Flintstones – The Flintmobile

In 1960 maakte de wereld kennis met de prehistorische Flintstones. Ondanks dat het een prehistorische familie was, kwamen (voor die tijd) veel moderne aspecten terug. Hoofdpersonage Fred Flintstone moest naar zijn werk, zijn vrouw Wilma Flintstone zorgde voor het huishouden. Ze hadden twee huisdieren, namelijk Dino en Baby Puss en hadden daarnaast een auto. Jep, je leest het goed een prehistorische familie met een soort van oeroude auto.

De kans dat de Flintmobile ooit naar Rocket League komt is klein. De laatste keer dat er iets nieuws van de Flintstones verscheen was in 2001. Het is dus een franchise die al twintig jaar ligt te slapen. Er is dan ook niet echt reden om hun auto uit te lenen aan Rocket League. Hoe jammer wij dat ook vinden.

Flintmobiel

Dune – Spice Harvester

Deze serie is misschien wat minder bekend, maar daardoor zeker niet minder vet. Dune is namelijk een van de meest toonaangevende sci-fi-franchises ooit. Frank Herbert bracht het eerste boek van de serie in 1965 uit en deze boeken gaan over een fantasie-oorlog op de verre planeet Arrakis. Een belangrijk deel van de serie waren de voertuigen, waaronder ook de verschillende buggy’s en auto’s die over het rode zand van Arrakis scheurden.

De Sand Trackers en de Sand Crawlers zijn heel gaaf, maar wat misschien nog wel vetter is, zijn de iconische Spice Harvesters. Machines die worden gebruikt om de waardevolle grondstof Spice uit de lucht te filteren. Wij zouden met alle plezier in een (gemodificeerde) miniatuurversie van dat beest rondrijden.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend