Artikel

Zo scoor jij de meeste doelpunten in Rocket League

28 maart 2021, 18:18

Rocket League is een spel waarin scoren relatief makkelijk kan zijn. Als je met volle boost tegen de bal botst, is er altijd de kans dat je de bal 'per ongeluk' in het doel schiet. Maar als je beter wilt worden, moet je het heft in eigen hand nemen.

Met deze vier tips kan jij meer doelpunten scoren en jouw team die welverdiende winst bezorgen!

Speel agressief

Niks is zo irritant in Rocket League als tegen een team spelen dat zich alleen maar bezig houdt met passief verdedigen. Het zal je verbazen maar vooral in lagere ranks is het niet zeldzaam om twee auto’s in het doel te zien staan op elk moment van de wedstrijd.

Aanhoudende agressie is de beste counter tegen dit soort spelers. Het is vrij simpel, ooit moet die bal in het doel gaan. Als je jouw tegenstanders te veel respect geeft, kunnen zij makkelijker vanuit jouw aanval counteren. Geef je ze nooit enige ruimte dan is het een stuk moeilijker voor hen om in de aanval te gaan aangezien ze steeds achter de feiten aanlopen.

Gebruik teamwork

Agressief spelen is leuk en aardig, maar er is een verschil tussen slimme agressie en een ongeleid projectiel. Het is belangrijk dat je goed samenwerkt, want anders belandt de bal bij jou in het net en dat is nou net niet de bedoeling.

Communicatie is in Rocket League erg cruciaal. Het ziet er vrij sneu uit als je met twee personen voor de bal gaat en je daardoor elkaar in de weg zit. Helaas gebeurt dit al te vaak en dit is makkelijk te voorkomen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=D0wsMxQbeCQ

Laat altijd aan je teamgenoten weten als jij voor de bal gaat! Hierdoor kunnen jouw teamgenoten zich op een cruciale plek positioneren om of de bal er makkelijk in te ‘koppen’ of jouw tegenstanders opblazen of blokkeren. Zolang je communiceert dat je voor een aerial gaat, maakt het niet uit als je uit de lucht valt. Jouw teamgenoten kunnen jouw geklungel dan makkelijker opvangen.

Neem risico’s

Is het jou opgevallen dat wij niet hebben gezegd dat het erg is om voor een aerial te gaan? Dit komt omdat onverwachte acties juist goed kunnen werken als je jouw tegenstanders wilt verrassen. Als je in de hele wedstrijd nog niet voor een aerial bent gegaan, verwachten jouw tegenstanders waarschijnlijk niet dat je hier wel opeens voor gaat.

Rocket League 13.0.0

Heb je het idee dat je bijvoorbeeld in een 3v3 volledige controle hebt over de bal en dat jouw tegenstanders hun verdediging op slot gooien? Dan kan het misschien lonen om jouw vaste verdediger ook te laten aanvallen. Doe dit niet te vaak, want een goede verdediging is bijna net zo cruciaal als een sterke aanval.

Dribbelen is cruciaal

We zien het vaak gebeuren dat mensen de bal maar moeilijk kunnen controleren als zij proberen te scoren. Vaak dwaalt de bal te ver van de auto af waardoor de verdediger voldoende tijd heeft om de bal weg te schieten. Dit is een terugkerend probleem vooral in de lagere ranks.

Embedded content: https://gfycat.com/sourrecenthorseshoebat

Goed kunnen dribbelen is een must-have vaardigheid als je meer wil scoren. Als er nog maar één persoon tussen jou en het doel zit, dan is het handig als je die persoon op het verkeerde been kan zetten. Je kan dit het beste oefenen om in je eentje te oefenen op balcontrole. Pak de bal en probeer te scoren zonder dat de bal afdwaalt van jouw auto. In het begin rij je misschien nog vrij traag, maar je wordt steeds sneller zodra je beter wordt.

Als je de basis onder de knie hebt, moet je jouw nieuwe vaardigheid uitproberen in unranked games. Vanuit deze positie kun je steeds nieuwe trucjes aan jouw dribbelportfolio blijven toevoegen totdat je de Ronaldinho van Rocket League wordt.