Artikel

Rocket League tips voor beginners

6 maart 2021, 14:40

Je bent dus een rookie in de wereld van Rocket League. Dat is natuurlijk geen enkel probleem! De beste voetballers zijn ergens begonnen en het feit dat je raceauto's gebruikt om te voetballen in plaats van voetbalschoenen verandert hier natuurlijk niks aan. Hier zijn een aantal tips waarmee je de nieuwe Diego Caradonna of EdCar Davids kan worden.

Skip de tutorial niet!

Ik snap dat er genoeg mensen zijn die in elk spel de tutorial skippen. Er kan normaliter weinig fout gaan met de controls van racegames, maar Rocket League is alles behalve normaal.

Spendeer gewoon een tijdje in de tutorial om een goed gevoel te krijgen hoe de auto en de controls werken in dit spel. Daarna kan je doorgaan met de drie individuele trainingen voor keeper, spits en aerials.

Turbo is jouw beste vriend

Zonder turbo heb je geen impact in Rocket League. Je moet er voor zorgen dat jouw boostmeter altijd op 100% staat. Langs de zijkant van de arena vind je zwevende oranje bollen, die je meteen een volle boostmeter geven. De kleine oranje cirkels op de grond geven je maar 12% boost, maar die zijn cruciaal als je snel een boost nodig hebt bijvoorbeeld als doelman.

giphy

Onthoud jouw rol in het team

Niks is frustrerender in Rocket League dan een onnodige doelpunt tegen krijgen omdat jouw keeper het doel uit komt vliegen om vervolgens de bal pontificaal te missen. Zorg altijd dat jouw acties op het speelveld overeenkomen met jouw rol in het team. Ben je een keeper? Blijf dan in de buurt van jouw doel.

Dit geldt ook voor de startposities. De persoon die het dichtst bij de bal spawnt, moet voor de kick-off gaan. Andere spelers hebben in het begin van een ronde daar niks te zoeken.

Aerials zijn niet beginner-friendly

Je hebt ze vast wel in video's langs zien komen. Professionals die met een volle boost het hele speelveld overvliegen om vervolgens midden in de lucht van richting te veranderen en met de onderkant van de auto de bal in het net te knallen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=l0xE-X64MtE

Er is een reden waarom het pro's zijn. Zulke trucjes zijn uiterst effectief als je er goed in bent. Mocht je als beginner je aan een aerial wagen, mis je bijna altijd de bal waardoor je halverwege het veld op jouw rug terecht komt en weer een punt hebt verspeeld. Dit betekent niet dat je er nooit voor moet gaan, maar in spannende situaties zijn er betere dingen die je kan doen om controle te krijgen over de situatie.

Vergeet niet plezier te hebben!

We kunnen het in principe over duizenden andere dingen hebben zoals het maken van een koprol om sneller te gaan, de handrem te gebruiken om snellere bochten te maken en om jouw tegenstanders kapot te beuken zodat ze ontploffen.

Het beste advies dat ik kan geven, is om gewoon plezier te hebben. Focus niet te veel op de kleine zaken, want dat komt vanzelf wel als je maar genoeg uren in het spel steekt.