Artikel

Deze Rocket League-toernooien wil je dit jaar volgen

1 mei 2021, 11:57

Het gaat erg goed met de esportskant van Rocket League. Het spel is inmiddels bijna zes jaar oud en populairder dan ooit. Het is waanzinnig om de beste teams in Rocket League op het hoogste niveau te zien spelen. Maar in welke competities en toernooien spelen deze teams dan? Wij hebben het voor jou uitgezocht!

RLCS Majors (Rocket League Championship Series)

RLCS, ook wel bekend als de Rocket League Championship Series, is de grootste Rocket League-competitie ter wereld. Deze duurt het hele jaar en wordt onderverdeeld in een herfst, lente en zomerseizoen.

RLCS Season X - Spring: Oceanic Major

De Oceanic Major is een groot toernooi voor alle teams uit Oceanië. Tien teams strijden op 1 en 2 mei voor een gedeelte van de 25.000 dollar prijzenpot waarbij de winnaar 10.000 dollar mee naar huis neemt. Enkele bekende namen in deze Major zijn Renegades en LG Dire Wolves.

De Oceanic Major is te volgen op het Twitch-kanaal van Rocket League.

RLCS Season X: Spring: South America Major

Op 8 en 9 mei kunnen jullie ook kijken naar de Zuid-Amerikaanse Major. Wederom strijden tien teams voor die eerste plek ter waarde van 10.000 dollar. Enkele bekende organisaties die strijden om die prijzenpot zijn FURIA Esports en Noble esports.

RLCS-Trophy-1024x683

De South-America Major is te volgen op het Twitch-kanaal van Rocket League.

RLCS Season X: Spring: EU Major

Op 15 en 16 mei is het dan eindelijk tijd voor de Europese Major. De prijzenpot ligt in Europe beduidend hoger. De tien teams strijden namelijk voor een gedeelte van de 100.000 dollar prijzenpot waarbij de winnaars maar liefst 36.000 dollar in hun zak kunnen stoppen.

DHLEIPZIG 2019 RL ThOThomas 'Th0.' Binkhorst

We hebben helaas maar één Nederlander in the running voor deze monster prijs en dat is Thomas 'ThO.' Binkhorst. Hij speelt voor het team Guild Esports. De Europese Major krijgt ook een volledig Nederlandse broadcast.

De EU Major is te volgen op het Twitch-kanaal van Rocket League in het Engels. En in het Nederlands op het Twitch-kanaal van Rocket Benelux.

RLCS Season X: Spring: NA Major

Net zoals de Europese Major heeft de Noord-Amerikaanse Major ook een prijzenpot van 100.000 dollar! De tien teams strijden op 22 en 23 mei voor het geld en de glorie die daarbij komt.

Dit toernooi zit bomvol met beroemde esportsorganisaties zoals Rogue, Team Envy, G2 Esports en FaZe Clan. De Noord-Amerikaanse Major wordt ook in het Nederlands uitgezonden.

rlcs-season-9-world-championship-canceled-over-coronavirus-worries-live-event

De NA Major is te volgen op het Twitch-kanaal van Rocket League.

RLCS World Championship

Normaal gesproken wordt de RLCS World Championship op LAN gehouden waarbij de beste zes teams van Europa, Noord-Amerika en de beste twee teams van Zuid-Amerika en Oceanië strijden om een gigantische prijzenpot en de titel wereldkampioen.

Covid-19 heeft echter roet in het eten gegooid en op 15 april heeft Psyonix bekend gemaakt dat de World Championship wordt verdeeld in de vier regio's waar de teams vandaan komen.

De RLCS World Championship is te volgen op het Twitch-kanaal van Rocket League.

Verdeling

  • In de Oceanic Championship strijden Ground Zero Gaming en één ander team dat zich plaatst voor dit toernooi op 20 juni om 100.000 dollar.
  • In de South American Championship strijden True Neutral en FURIA Esports op 19 juni om 100.000 dollar.
  • In de North American Championship strijden o.a. Rogue, Team Envy en vier andere teams voor een gedeelte van de 400.000 dollar prijzenpot.
  • In de European Championship strijden Team Vitality, Guild Esports met onze enige Nederlandse hoop en vier andere teams voor een gedeelte van de 400.000 dollar prijzenpot.

Keuken Kampioen Divisie Rocket League

In Nederland hebben we ook onze geheel eigen Rocket League competitie, namelijk de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie. Probeer dat maar eens drie keer achter elkaar te zeggen!

De KKDEPFC is feitelijk de reguliere Keuken Kampioen Divisie, maar dan met auto's in plaats van echte voetballers. Bekende teams zoals Roda JC, De Graafschap, Nac Breda en nog veel meer spelen allemaal wekelijks mee.

thumb0-640x360

Vorig seizoen won SC Cambuur in de seizoensfinale nog van NAC Breda om de periodetitel te veroveren. Het huidige seizoen loopt tot donderdag 27 mei en wordt elke donderdag uitgezonden op Twitch vanuit de H20 Esports Campus Amsterdam.

De KKDEPFC is elke week live te zien op het Twitch-kanaal van Inside Esports.

Rocket League Benelux

Naast de KKDEPFC is er ook voor zowel beginnende als gevorderde spelers een mogelijkheid om mee te doen aan toernooien, namelijk via Rocket League Benelux. Samen met onder andere ESL en Esports Nederland organiseren ze wekelijks en maandelijks verschillende 3v3- en 2v2-toernooien. De prijzenpotten variëren van een paar tientjes tot enkele honderden euro's.

Rocket League Benelux Logo

Ook op hoog niveau organiseert en host Rocket League Benelux-toernooien, zo zijn er momenteel elke vrijdag van 19:30 tot 22:30 de Rocket League Masters Qualifiers. Deze competitie en meer kun je volgen op het Twitch-kanaal van Rocket League Benelux.