Artikel

Verdedigen in Rocket League doe je zo

13 maart 2021, 17:16

Iedereen die Rocket League speelt, maakt het wel eens mee. Je bent continu aan het aanvallen, vuurt schot na schot af op het doel en de keeper houdt elk juweeltje van een schot tegen. Daarentegen kan jouw eigen doelman nog geen bal te grote van de maan tegenhouden. Vreselijk irritant is dit natuurlijk.

Ben jij klaar met al die beginners tips in Rocket League en wil jij je verdediging sterker maken? Met deze Rocket League verdedig tips kan ook jij een ondoorbreekbare muur worden en jouw tegenstanders het leven zuur maken.

Wel of geen vaste keeper?

Het is niet altijd nodig om een vaste keeper te hebben in Rocket League. Dit ligt voornamelijk aan de hoeveelheid spelers in het potje. Bij wedstrijden van drie tegen drie en vier tegen vier is het cruciaal om een speler te hebben die de doellijn niet verlaat, ongeacht wat er op het veld gebeurt.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=SqIjbocbek0

In duogames is het vooral belangrijk om niet krampachtig vast te houden aan één rol. De rollen van aanvaller en verdediger wisselen continu en je kan er ook voor kiezen om samen aan te vallen. Daarbij is het wel belangrijk dat je snel terug naar jouw eigen doel kan gaan om een doelpunt te voorkomen.

In sologames kan je natuurlijk niet alleen maar defensief spelen, want uiteindelijk zal jouw tegenstander het net wel zien te vinden.

Passief spelen is niet altijd de juiste keuze!

Als doelman moet je natuurlijk zoveel mogelijk in jouw doel blijven, klinkt logisch toch? Dat is alleen niet helemaal waar. Soms is het handiger om eerder in actie te komen door de bal weg te werken voordat het een gevaar vormt. Rijden jouw tegenstanders met drie man naar het doel toe en zijn jouw teamgenoten nergens te bekennen? Als zij de bal iets te ver voor zich uit spelen, kan je een poging wagen om de bal te onderscheppen.

giphy

Blijf eerlijk tegen jezelf

Komt deze situatie jou ook bekend voor? Je ziet de bal redelijk langzaam naar het doel vliegen en je besluit om de bal in de lucht tegen te houden met een mooie aerial, maar je mist volledig en nu sta je een punt achter.

Als je niet honderd procent overtuigd bent dat je de bal kan raken, waag het dan niet. Je kan in de meeste gevallen beter wachten tot de bal dichterbij is om te verdedigen. Als je het toch niet kan laten, wacht dan tenminste op jouw teamgenoten voordat je voor de play gaat!

Probeer de tegenstanders te voorspellen

Als keeper in Rocket League moet je geen overhaaste beslissingen nemen. Misschien wel de belangrijkste vaardigheid van een keeper is om de baan van de bal te voorspellen. Als je een goed idee hebt waar de bal naar toe vliegt, kan je de auto perfect positioneren om een doelpunt te voorkomen.

Probeer bovendien om complexe manoeuvres te vermijden tijdens het keepen want dan is het een stuk makkelijker om een foutje te maken en één foutje kan desastreuze gevolgen hebben voor de wedstrijd. Als je geen andere keus hebt, kan je altijd nog voor die achterwaartse salto gaan!