Artikel

Sandstorm: "In de toekomst wil ik zowel Brawlhalla als Smash Bros op hoog niveau spelen"

Beeld: Matej Vesely/Baggel Productions

29 oktober 2019, 17:53

De Amerikaanse Sandstorm is de huidige wereldkampioen in Brawlhalla, maar heeft ondertussen ook een flinke Super Smash Bros Ultimate carrière weten op te bouwen. In Super Smash Bros Ultimate speelt hij voornamelijk Ken en Ryu, en met deze personages wist hij destijds het Smash Ultimate toernooi op DreamHack Rotterdam te winnen. Wij spraken hem even daar over zijn uitzonderlijke prestaties.

Sandstorm kwam oorspronkelijk naar Rotterdam om daar mee te doen met het Brawlhalla toernooi, maar hij maakte ook een stop bij de Super Smash Bros Ultimate hoek. Hij weet sterke resultaten te behalen in zowel Brawlhalla en Smash Bros, desondanks het feit dat hij niet eens 18 is. 

Hoe bevalt DreamHack Rotterdam je tot nu toe?

"Het bevalt me zeer goed. Ik heb nog niet veel van de venue gezien en ik ben eigenlijk alleen bij de Brawlhalla en Smash hoek blijven plakken. Ik heb wel een beetje rondgekeken maar ik ben vooral hier gebleven. Ik heb wel even de andere toernooien zoals het Fortnite en het CS:GO toernooi even bekeken."

Dat je dan bij Smash Bros en Brawlhalla blijft hangen is logisch ja, is dit trouwens de eerste keer dat je in Nederland bent?

"Ik ben nog nooit in Nederland geweest, maar van wat ik nu heb gezien is het mijn favoriete land in Europa. Ik weet niet precies waarom, ik vind Rotterdam gewoon een gave stad. Het eten en de winkels hier zijn ook erg nice. De Nederlanders zijn ook erg vriendelijk tegen me geweest dus alles is mooi voorlopig."

Je noemt het Nederlandse volk al vriendelijk, heb je ook al interacties gehad met de Nederlandse Brawlhalla en Smash Bros communities?

"Ik ben de woensdag voor dit toernooi naar het HipHopHuis in Rotterdam gegaan, en daar heb ik wat Brawlhalla gespeeld. Spelers zijn over het algemeen erg vriendelijk. Van de Smash Bros community heb ik alleen vandaag wat gezien. Ik heb al tegen veel mensen gespeeld en ze zijn best goed, ik vond vooral Antireflex erg goed spelen. Zijn R.O.B. was denk ik het lastigst om tegen te spelen. Van alle Nederlandse Smash spelers vond ik hem het beste."

Je komt hier voornamelijk voor Brawlhalla, toch doe je ook mee met het Super Smash Bros Ultimate toernooi. Is Smash Ultimate een zijproject of iets wat je echt wil gaan ontwikkelen?

"Ik zou Smash niet zo zeer een zijproject noemen op dit moment. Smash is iets wat ik telkens kan spelen als ik toch de wereld rondreis om mee te doen met alle Brawlhalla Majors. Vaak staat er ergens wel een setup in dezelfde venue als het Brawlhalla toernooi. Dat is ook waar ik bijna altijd Smash oefen, thuis speel ik de game helaas niet genoeg. In de toekomst zou ik graag beide games op hetzelfde niveau willen spelen."

Dat zou wel goed moeten komen denk ik, je bent op dit moment al de beste Brawlhalla speler in de wereld en de beste Ken/Ryu main in de wereld. Het is wel bijzonder dat dit je op zo'n jonge leeftijd is gelukt. Hoe lukt het je om desondanks alles toch deze resultaten te behalen?

"Ik heb geen idee eerlijk gezegd. Ik heb een erg sterke basis in beide games waar ik op bouw. Veel skills die je opbouwt in Brawlhalla kun je meenemen naar Super Smash Bros Ultimate, zoals hoe je de neutral speelt enzo. Het zijn gewoon ontwikkelingen die je in beide games kan maken en je leert veel door beide games te spelen."

Brawlhalla lijkt voor de meesten toch een tikkie anders te werken dan Super Smash Bros Ultimate. Wat zie jij als het grootste verschil tussen de twee games?

"In Smash Ultimate wordt aggresief spelen veel meer beloond dan in Brawlhalla. In Brawlhalla zelf is het belangrijker dat je je grond kan houden en dat je je tegenstander zo effectief mogelijk kan afstraffen. Iedereen in Brawlhalla heeft meerdere jumps dus terugkomen is nooit een probleem. In Ultimate is alles veel sneller. Als ik veel Brawlhalla heb gespeeld is naar Ultimate gaan soms best lastig. Gelukkig zijn Ryu en Ken personages die goed bij mijn Brawlhalla speelstijl passen. Ze zijn erg afhankelijk van geduldigheid en een sterke punish game en dat is in Brawlhalla ook het geval."

Dat klinkt erg duidelijk, wat is het volgende toernooi waar we je kunnen vinden?

"Ik ga hiernaa weer terug naar Amerika en dan ben ik waarschijnlijk weer bij DreamHack Atlanta. Daar vind het Brawlhalla Championship Tournament plaats, maar ik weet niet of ik daar met het Ultimate toernooi ga meedoen. Brawlhalla heeft daar een prijzenpot van $100.000, daar wil ik me best wel op focussen. Tenzij ik me erg goed voel ga ik het daar bij Brawlhalla houden."

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram!

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: