Artikel

Super Smash Bros evenementenoverzicht: januari

2 januari 2020, 13:24

Elke maand vinden er wel Super Smash Bros evenementen plaats over heel de wereld. Van grote toernooien tot speciale gebeurtenissen, elke maand heeft wel wat. Wij zetten alle grote en bijzondere evenementen op een rijtje.

Fight Night XL 3: Winter Edition

Fight Night XL is een grotere versie van de welbekende Super Smash Bros Ultimate Local in de Esports Game Arena. De derde editie vindt plaats op 4 januari en biedt ruimte voor 96 deelnemers. Veel topspelers hebben zich al ingeschreven, maar naast dat is het ook een plek waar je als nieuwe speler terecht kan. Er is voor iedereen wat te doen, dus als je dit wat lijkt kun je je inschrijven op de smash.gg pagina. 

Terugkeer van Ranked Ultimate Tourney

Ranked Ultimate Tourney is een van de meest bekende Smash Bros locals in Noord-Holland. Om de zondag kon je daar terecht voor een potje Super Smash Bros Ultimate, maar in november nam de serie een korte break. Nu twee maanden later komt de local weer terug. De eerste editie vindt plaats op 11 januari, en je kan je nog steeds inschrijven op de smash.gg pagina.

Genesis 7

Genesis is elk jaar de eerste Super Smash Bros super major. Het toernooi wordt in Amerika georganiseerd en trekt vaak duizenden deelnemers. Dit jaar is dat niet anders en staan er op dit moment 2500 deelnemers ingeschreven. Er worden toernooien georganiseerd voor onder andere Super Smash Bros Ultimate, Super Smash Bros Melee maar ook de originele Super Smash Bros game op de Nintendo 64. Vorig jaar was Genesis 7 de eerste Super Smash Bros Ultimate major ooit, dus je gaat ook kunnen zien hoe ver Smash Ultimate is gekomen in die tijd. Genesis 7 zal plaatsvinden van 24 t/m 26 januari en zal op Twitch te volgen zijn. 

EVO Japan 2020

EVO is het grootste Fighting Game toernooi van de wereld. Elk jaar wordt het evenement in Augustus georganiseerd in Las Vegas, maar aan het begin van elk jaar wordt er ook een editie van EVO in Japan georganiseerd. Dit jaar wordt er ook een Super Smash Bros Ultimate toernooi georganiseerd bij EVO Japan. Japan heeft een van de grootste Smash communities van de wereld en het toernooi heeft ook bijna 3000 deelnemers. EVO Japan 2020 vindt plaats van 24 t/m 26 januari, hetzelfde weekend als Genesis 7. Het wordt dus een druk weekend aan het einde van Januari.

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: