Artikel

Team THRLL-coach Vamir: "Het kan zo niet verder, er gaan dingen veranderen"

Team THRLL-coach Vamir: "Het kan zo niet verder, er gaan dingen veranderen"

14 oktober 2020, 14:34

Team THRLL werd afgelopen weekend hardhandig uit de Dutch League Country Finals gegooid door Dynasty. De overtuigende manier waarop Dynasty met 3-0 won was redelijk onverwachts te noemen. We praten na met coach Floris "Vamir" Tuin over de games en de toekomst van THRLL.

Dat er een hoop fout ging tegen Dynasty is wel duidelijk, maar als we Vamir vragen naar het belangrijkste dat mis ging is hij resoluut in zijn antwoord: "Bij ons ontbrak de motivatie om te winnen. We hebben de spelers geprobeerd te motiveren maar sinds het verlies in de Summer Split play-offs zijn we niet meer hetzelfde team."

Mentaliteit

"Als coach merk je dat aan een tekort aan tijdsinvestering en de mentaliteit bij scrims," vervolgt Vamir. "Ik zag een groot contrast tussen het main team en de Academy/jeugdspelers. Een aantal van hen heeft ook in de afgelopen periode moeten invallen tijdens trainingen, wat stukken beter ging."

Ondanks de matige voorbereiding had Vamir wel vertrouwen in de games tegen Dynasty. "Ik had eerlijk gezegd verwacht dat we het beter zouden doen. De scrims die we hebben gespeeld waren op hoger niveau en die hebben we kunnen winnen. Als je kijkt naar ons team is het skillniveau hoog genoeg om te kunnen carryen, maar League of Legends blijft een teamgame en op dat vlak was Dynasty gewoon beter."

De toekomst van THRLL

2020 zit er nu op voor Team THRLL en de vraag is wat de toekomst nu heeft te bieden. "De Dutch League is niet het enige dat we doen, we zijn altijd druk bezig met onze teams. Ons Academy en jeugdteam doen volgende maand mee aan de Benelux Off Season Invitational." Over de main line-up kan Vamir nog niet al teveel zeggen. "We gaan in voorbereiding op de Dutch League Spring Split 2021 in gesprek met de spelers en eventueel spelers van het Academy team overhevelen naar het main team."

Volgens de coach gaat er sowieso iets veranderen aan Team THRLL zoals we het nu kennen. "Onze intentie is om te kijken naar de wensen van de spelers in het main team. Doorgaan op dezelfde voet is geen mogelijkheid, dus er komt zeker verandering."

Hoop op Dynasty

Tot slot vroegen we Vamir om een kleine voorspelling te doen voor het restant van de Country Finals. "Met de huidige staat van de competitie hoop ik dat Dynasty wint, dat zou een mooi verhaal zijn. Ik denk wel dat zij het zwaar gaan hebben in de komende wedstrijden. Toch hoop ik dat ze 3-1 van LowLandLions winnen en vervolgens 3-2 in de finale van PSV Esports."