Artikel

Teams in de LEC: G2 Esports

11 februari 2021, 12:16

Alle teams in de LEC hebben individuele spelers met ieder hun eigen verhaal. Ook heeft elke organisatie een eigen geschiedenis. Wij gaan deze verhalen vertellen zodat je bij elke game die je kijkt meer weet over wie er nou eigenlijk spelen. In dit artikel beginnen we met G2 Esports.

Wunder

Wunder

Wunder al enige tijd een uitzonderlijk goede toplaner. Wat bijzonder is aan hem is dat hij heel weinig oefent in zijn vrije tijd. Voor de meeste spelers is het gewoon om de hele dag League of Legends te spelen, maar Wunder vindt oefenen echter niet leuk. Hij speelt veel liever World of Warcraft in zijn eigen tijd. Dit is ongewoon maar zolang Wunder op hoog niveau zo door blijft spelen hoeft hij niet van zijn coaches de hele dag League of Legends te spelen.

Deze Deense speler speelt al drie jaar bij G2 maar was daarvoor actief bij Splyce. Zijn favoriete champions zijn Aatrox, Camille, Gangplank en Jayce. Vooral zijn Camille wordt gevreesd door zijn tegenstanders.

Jankos

Jankos

Jankos is de jungler voor G2. Hij staat bekend om zijn gevoel voor humor en zijn glimlach. Jankos is deels de reden voor de humoristische sfeer binnen de organisatie die erg aanslaat bij de fans. In een interviewvideo van Riot hebben veel andere LEC-spelers Jankos de grappigste speler genoemd binnen de LEC. Een populaire grap die vaak terugkomt is de ‘bromance’ die Jankos heeft met de support Mikyx.

Deze iets oudere speler komt uit Polen. Voor hij bij G2 speelde was hij de jungler van H2k-gaming. Hij floreert het meeste wanneer er champions sterk zijn in de jungle die vaak ganken. Zijn favoriete champions zijn daarom Lee Sin, Elise, Gragas en Olaf. Zijn agressieve stijl leverde hem ook de titel 'First Blood King' op, omdat hij vaak de eerste kill in de game maakt.

Caps

Caps

Caps is de midlaner van G2. Veel mensen zagen Caps voor een lange tijd als de beste speler binnen de LEC. Hij heeft ontzetten veel talent en zijn mechanics zijn uitzonderlijk. Hierom was zijn bijnaam eerst ook Baby Faker. Caps heeft veel passie voor League of Legends en kan er bijna niet genoeg van krijgen. Hij speelt veel en zijn variatie in gespeelde champions is daarom ook erg hoog. Caps heeft voor drie maanden ook even botlane gespeeld zodat de toenmalige botlaner Perkz ook even midlane kon spelen. Dit ging iets minder goed en daarom is Caps nu weer gewoon te zien in de midlane.

Deze speler zet de trend van Deense spelers binnen G2 voort. Voordat hij bij G2 speelde was Caps de midlaner van Fnatic. Hiermee heeft hij ook een Worlds finale behaald in 2018. De championpool van Caps is erg breed. Voordat Caps een professionele speler was speelde hij enorm veel Aurelion Sol. Helaas is dit niet een goede champion in esports en speelt hij vooral champions als Yasuo, Ryze en Zoe.

Rekkles

Rekkles

Rekkles is de huidige botlaner voor G2. Hij is een erg rustig en stoïcijns persoon. Deze persoonlijkheid vind je ook wanneer hij zich op Summoner’s Rift bevindt. Hij speelt zeer passief en is daardoor zeer betrouwbaar om altijd op hoog niveau te spelen. Om dit beter in kaart te brengen is er een mooi voorbeeld van de eerste week in de LEC Spring Split. Hier werd gevraagd aan de fans wie er eerder zijn eerste death in het nieuwe jaar kon opschrijven. De opties waren Caps en Rekkles en 91% van de fans stemde op Caps.

Deze Zweed is vooral bekend van zijn lange carrière bij Fnatic. Hier heeft hij in totaal acht jaar gespeeld en voor veel fans was Rekkles onlosmakelijk verbonden met Fnatic. Hiermee heeft hij in 2018 in de Worlds finale gestaan. Vanaf 2021 speelt hij echter voor G2 en is die zodoende herenigd met zijn oude teamgenoot Caps. Zijn favoriete champions zijn Jhin, Tristana en Sivir. Al springt Sivir hier wel bovenuit omdat die champion minder wordt gespeeld door andere botlaners. De champion gaat ook mooi gepaard met zijn passieve en rustige levensstijl.

Mikyx

Mikyx

Mikyx is de support voor G2. Hij is een stiller persoon die zich meestal wat meer op de achtergrond bevindt. Mikyx is een erg gelukkig persoon die dankbaar is voor zijn plek binnen het team en voor het feit dat hij een professionele gamer kan zijn. Dit wordt altijd duidelijk wanneer hij een vraag krijgt van een journalist na een game. Hierop antwoord hij altijd eerst met een bedankje voor de vraag en laat hij vaak weten dat hij blij is om te kunnen spelen.

Deze Sloveense support speelt al twee jaar voor G2. Daarvoor heeft hij anderhalf jaar voor Splyce gespeeld. De favoriete champions van Mikyx zijn Gragas, Rakan en Bard. Bard steekt hier wel boven uit vooral. Mikyx is wel bekend om zijn Bard mechanics en zijn tegenstanders zijn dus ook vaak bereid om die champion te bannen.

Geschiedenis van G2 Esports

De eigenaar en oprichter van G2 Esports is niemand anders dan Carlos "Ocelote" Rodríguez Santiagos. Hij was voorheen een professionele speler die midlane speelde in de begintijden van League of Legends. Eerst heette de organisatie Gamers2, maar de naam is in 2015 veranderd naar G2 Esports. In 2016 hebben ze hun eerste splits gewonnen. Dit waren beide de Spring Split als de Summer Split. Hierdoor mochten ze naar Worlds dat jaar maar net als MSI van dat jaar moesten ze alweer vertrekken na de groepsfase van het toernooi.

In 2017 had G2 weer beide splits gewonnen en hadden ze ook al wat meer succes internationaal. Bij het MSI-toernooi van dat jaar hebben zij verloren in de finale van SKT T1. Worlds 2017 hebben ze echter wel weer na de groepsfase moeten verlaten. In 2018 hebben ze flink wat aanpassingen aan het team gemaakt. Hierdoor begon het seizoen wat minder en hebben ze beide splits niet weten te winnen. Het opmerkelijke was echter dat ze tijdens Worlds 2018 het ver wisten te schoppen. Hier wisten ze de halve finale te behalen waarvan ze van de uiteindelijke winnaars verloren.

2019 was het jaar voor G2 Esports. Dit is het jaar waarin ze beide splits wonnen. Nog uitzonderlijker is dat ze dit jaar de MSI-titel wisten binnen te slepen. Ook hebben ze de Worlds finale weten te behalen maar de titel niet binnen kunnen slepen. In 2020 hebben ze ook beide splits gewonnen. MSI heeft dit jaar niet plaatsgevonden door de pandemie. G2 heeft wel de halve finale weten te bereiken tijdens Worlds 2020 maar was daar helaas weer uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaars.

MSI trophy

Prijzenkast G2 Esports

  • EU LCS Spring Split 2016
  • EU LCS Summer Split 2016
  • EU LCS Spring Split 2017
  • EU LCS Summer Split 2017
  • LEC Spring Split 2019
  • MSI 2019
  • LEC Summer Split 2019

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: