Artikel

Feno en Zorgo winnaars van Thijs Tavern tijdens TwitchCon Amsterdam

Feno en Zorgo winnaars van Thijs Tavern tijdens TwitchCon Amsterdam

Afgelopen weekend was TwitchCon in Amsterdam. De Nederlandse Hearthstone speler en streamer Thijs had zijn eigen Hearthstone toernooi georganiseerd voor dit event: Thijs Tavern. In Thijs Tavern speelden de beste constructed, ook wel bekend als standard, en Battlegrounds spelers om een totale prijzenpoule van 40.000 dollar.

Hearthstone Thijs Tavern TwitchCon

Er was een heuse tavern gebouwd in de evenementenlocatie waar het toernooi, op de finales na, plaatsvond. Toeschouwers konden in de tavern aan de bar de games aanschouwen of zelf deelnemen in een aantal mini-games. De finales werden gespeeld op het podium voor Twitch Rivals. Voor het volgen van het toernooi hoefde men overigens niet zelf aanwezig te zijn op TwitchCon. Thijs streamde alles ook op zijn Twitch kanaal, waar hij de games samen met Darroch van commentaar voorzag.

Toernooi

Het toernooi bestond uit twee onderdelen: constructed en Battlegrounds. Voor beide onderdelen speelden de beste acht spelers afgelopen zaterdag in Thijs Tavern op TwitchCon Amsterdam om de winst. In juni hadden er kwalificatierondes plaats gevonden. Voor constructed hadden 32 van de beste Hearthstone spelers gestreden om een plek in de top acht. Voor Battlegrounds waren het 24 spelers.

Constructed

In het constructed onderdeel ging het in de finale tussen Feno en Jarla. Dit was een verrassende combinatie. Feno is full-time streamer en speelt verder geen competitief Hearthstone meer. Jarla zit aan de top van het huidige competitieve Hearthstone seizoen. Hij won het eerste seizoen van Hearthstone Grandmasters in de regio Europa en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2022. Feno had echter geen moeite met het spelen tegen Jarla. Hij won 2-0 en werd daarmee de winnaar van het onderdeel constructed.

Battlegrounds

Voor Battlegrounds streden acht spelers in zes rondes. In elke ronde kregen spelers verdeeld op basis van hun behaalde plek: acht punten voor de eerste plek afgeteld tot één punt voor de achtste plek. De speler met de meeste punten aan het einde van de zes rondes werd gekroond tot winnaar. Na vijf rondes stond Zorgo al bovenaan het klassement, maar de eerste plek was nog zeker niet gegarandeerd. In de laatste ronde, op het Twitch rivals podium, pakte hij de tweede plek en werd daarmee de winnaar.

Card reveal

Met de nieuwe uitbreiding die er in augustus aankomt, worden de nieuwe kaarten één voor één onthuld. Thijs en Darroch mochten zaterdag voor de start van het toernooi ook een nieuwe kaart aankondigen. Het betreft een neutrale legendary kaart.

Hearthstone legendary kaart van Murder at Castle Nathria

Thijs vond het toernooi een groot succes en was blij om zoveel gezichten weer in levende lijve te kunnen zien.

Anna Buijsman
Anna BuijsmanRedacteurBetere Hearthstone-redacteur dan Hearthstone speler, kan wel iedereen van tafel dansen in een potje Just Dance
Anna Buijsman