Artikel

Ti5o: "Speel Hearthstone voor je plezier, dat is het belangrijkste"

27 juli 2020, 14:22

Jesse "Ti5o" uit Meppel draait al vijf jaar mee in de Hearthstone esports scene, en heeft in die tijd een hoop veranderingen gezien. Hoe heeft hij de scene door de tijd heen ervaren, en wat vindt hij van de huidige staat van het spel?

**Hoe ben je aan Hearthstone begonnen?
**Ik speelde vroeger League of Legends. In dit spel werd ik telkens helemaal gek van mijn teamgenoten, dus wilde ik een spel spelen dat ik in mijn eentje kon spelen. Toen kwam ik via League of Legends streamers op Twitch bij Hearthstone terecht.

**Waarom ben je aan esports begonnen?
**Ik was altijd wel fanatiek, in elk spelletje dat ik speelde. Het gewoon een beetje spelen van Hearthstone begon mij te vervelen. Toen dacht ik, "eens kijken wat kan ik er nog meer in kan doen".

**Hoe heeft jouw reis in de Hearthstone esports scene er tot nu toe uitgezien?
**Ik begon met de Fireside Gatherings, in de zomer van 2015. Ik ontdekte via Twitch dat dat gebeurde, dus ging ik naar Alphen aan den Rijn om mee te doen. Ik ging steeds meer spelen, en meedoen aan een paar online toernooitjes. Vervolgens ging ik ook mee doen aan LAN toernooitjes in de Benelux, onder andere via mensen die ik op de Firesides ontmoette.

Ik heb een tijdje voor R4GE Gaming, voor Dragons Unfold en voor Ruz3 Gaming gespeeld. Mijn motivatie nam echter met verloop van tijd af, waardoor ik minder ging gaan spelen en onze wegen zich scheidden.

**Je draait al een tijdje mee in de Hearthstone esports scene, hoe heb je deze door de jaren heen zien veranderen?
**Het spel is minder aantrekkelijk geworden. Er komen steeds minder toernooien, ook vanuit Blizzard zelf. Dat vind ik erg jammer. Daardoor zijn ook veel mensen gestopt, zij zijn hun motivatie verloren omdat er niks te doen was. Het heeft denk ik met geld te maken, Blizzard wil er minder centen in stoppen. Hierdoor komt er ook minder interesse in vanuit de spelers uit.

In de Benelux scene zie je ook wat minder toernooien, maar deze worden serieuzer genomen door de spelers. Dit omdat er minder keuze is. Omdat er minder toernooitjes zijn is mijn motivatie ook afgenomen, waardoor ik het spel minder ben gaan spelen.

**Waar ben je het meest trots op?
**Ik heb de tweede plek op Dutch Comic Con behaald. Ik kwam een stuk verder dan ik eerst gedacht had, waardoor ik er erg blij mee was.

**Wat voor advies heb je voor spelers die ook in de esports scene willen starten?
**Veel oefenen, veel spelen. Begin met goedkope decks en kijk wat je er leuk aan vindt. Kijk streams om te leren van spelers die een hoge legend rank hebben. Mensen moeten Hearthstone spelen voor het plezier, dat is het belangrijkste.

**Wat vind je van de huidige staat van het spel?
**Het is wel leuk, maar ik ben blij dat er snel een nieuwe expansion komt. Ik was in deze expansion snel klaar met gekke decks zoals Ramp Druid, die allemaal onnozele dingen doen waar je weinig tegen kan. Galakrond Warlock vond ik zelf wel een erg leuk deck deze expansion.

Ik vind wel dat de Legend grind erg makkelijk geworden is. Vroeger had je echt de grind van rank 16 naar Legend, nu ben je dat in een paar games al. Het mag wel weer wat lastiger.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: