Artikel

Overleven in Black Ops Cold War Zombies met deze tips

Overleven in Black Ops Cold War Zombies met deze tips

Met elke nieuwe Call of Duty van game ontwikkelaar Treyarch is het weer zo ver, dan keren de zombies terug uit hun graf om dood en verderf te creëren onder de levenden. Black Ops Cold War Zombies steekt de bekende zombieformule echter in een nieuw jasje.

De Zombies-veteranen onder ons weten natuurlijk al wat ze moeten doen om zo ver mogelijk in het spel te komen, maar de nieuwste versie van Zombies introduceert een paar nieuwe aspecten. Dus werp een goede blik op de aankomende tips, neem een lekkere slok Juggernog en trek een stevig paar combatboots aan, want het is zombie killing time!

Stel jouw eigen loadout samen

De nieuwste versie van Call of Duty Zombies verschilt op een aantal vlakken met de vorige versies van het spel. Het grootste verschil is dat je al vanaf het begin van het spel gebruik kan maken van allerlei wapens. Je kan namelijk jouw eigen loadouts samenstellen, zodat je niet meer vijf rondes rond hoeft te rennen met een miezerig pistooltje.

De wapens die je kan kiezen, moeten wel al eerder vrijgespeeld zijn. Daarna is het een kwestie om de loadout aan te passen op jouw favoriete speelstijl. Ben jij iemand die een goede plek opzoekt en daar campt tot in de eeuwigheid? Dan kan je het beste kiezen voor een LMG met veel kogels en een hoge firerate. Ren je als een kip zonder kop rond? Dan is een SMG de betere optie voor jou.

Experimenteer met verschillende load-outs en uiteindelijk je vanzelf wel die ene loadout die bij jou past.

All Aboard The Zombietrain

'Wat is in godsnaam een zombietrein?', denk je nu vast. Het klinkt inderdaad een beetje raar, maar een zombietrein maakt jouw leven een stuk makkelijker.

Een zombietrein is niets anders dan een groep zombies die jou in een 'rechte' lijn blijft volgen over de map. Je creërt een treintje door in vaste rondjes te rennen. Niet te snel, want dan kan de trein uit elkaar vallen en niet te langzaam want ja, het blijven zombies.

Als je eenmaal een flinke trein hebt, kan je met een beperkt aantal kogels hele hordes zombies uitschakelen zonder dat je continu loslopende zombies hoeft te ontwijken. Tipje: probeer altijd voor headshots te gaan!

Perks zijn jouw beste vriend

Iedereen die ooit Call of Duty Zombies heeft gespeeld, weet dat het kiezen van de juiste perks het verschil is tussen leven en dood in deze chaotische gamemodus. Cold War Zombies hanteert nog steeds dezelfde aantal perks als de vorige versies:

  • Juggernog: deze perk zorgt voor een grotere healthbar
  • Quick Revive: verlaagt de benodigde tijd om iemand te reviven met 50%
  • Speed Cola: wapen reloaden is 15% sneller
  • Stamin-Up: movement speed is veel sneller
  • Elemental Pop: geeft een willekeurig effect aan de afgevuurde kogels
  • Deadshot Daiquri: ingebouwde aimbot met het richten van het wapen (werkt alleen op console)

Elke perk kan je drie keer upgraden en elke upgrade brengt een nieuw voordeel met zich mee. Het is aan jou om te bepalen welke perks je nodig hebt, maar Juggernog is een must voor elke speler.

Maak dat je wegkomt!

Bij elke versie van Call of Duty Zombies komt er altijd een moment dat je toch de pijp uit gaat. Dit kan al na zeven rondes gebeuren of pas na 170 rondes. Spelers kunnen ongeacht het aantal rondes het spel niet levend verlaten.

How-to-Exfil-Black-Ops-Cold-War-Zombies-1024x519

In Black Ops Cold War is de onvermijdelijke dood ditmaal slechts een optie, want het is mogelijk om te ontsnappen aan de horde zombies door een Exfil aan te vragen. Je moet wel eerst tien rondes zien te overleven. Daarna kan je elke vijf rondes kiezen om opgepikt te worden.

Dit betekent niet dat het spel dan gemakkelijker wordt. De laatste ronde is extra hels en de helikopter landt niet voordat je het gebied rondom de landingszone helemaal zombie-vrij hebt gemaakt. Een succesvolle exfil zorgt voor extra beloningen, dus het is altijd een goed idee om te ontsnappen wanneer het nog kan!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf