Artikel

Tjerk van der Maten: "We gaan met Team THRLL voor de play-offs"

26 december 2019, 15:37

Twee weken terug werden de League of Legends-teams bekendgemaakt die vanaf januari 2020 deelnemen aan de Dutch League en de Belgian League. Esports Club sprak met elke organisatie over de afgelopen weken en hun ambities voor de aanstaande competitie. Vandaag: Tjerk van der Maten van Team THRLL.

De naam van Team THRLL was een van de minder bekenden in de Dutch League. Tussen de traditionele namen als Defusekids, Echo Zulu en New Dynasty viel de nieuwkomer direct op. Esports- en Communicatiemanager Tjerk van der Maten neemt ons mee in het proces dat tot hun deelname heeft geleid.

"Team THRLL valt onder het moederbedrijf Home of esports, waarmee we al acht maanden achter de schermen bezig zijn met FIFA. We hebben daar een partnership met PEC Zwolle. Voor PEC Zwolle regelen we onder andere custom-made online- en offline events, verzorgen we het talentmanagement en verzorgen we alle esports content. In het nieuwe jaar komen hier nog een aantal toffe projecten bij.”

Duidelijke lijn

PEC Zwolle was benaderd om deel te nemen aan de Dutch League en vanzelfsprekend speelde de voetbalclub dit door naar Home of Esports. "We hadden op de lange termijn al het idee om iets met League of Legends te gaan doen, maar door de aankondiging van de Dutch League moesten we snel handelen. We hebben direct doorgepakt en zijn samen met Brainpink, onze partner in marketing, aan de slag gegaan met het neerzetten van Team THRLL, inclusief merchandise en marketing."

Van der Maten vertelt ook hoe Team THRLL een duidelijke lijn uit wil zetten voor de toekomst: "We willen spelers helpen ontwikkelen, zowel binnen als buiten het gamen. Daarnaast willen we met een duidelijke strategie bouwen aan het merk van de spelers zelf, zodat ze in bereik en populariteit een merk voor hun zelf kunnen creëren".

Enige struikelblok

"We hadden positieve hoop, maar dat is achteraf makkelijk praten", reageert Van der Maten als we vragen of hij de toelating tot de Dutch League had verwacht. "Het was niet precies duidelijk hoeveel aanmeldingen er waren, maar we hebben natuurlijk wel een stevige basis in de FIFA-wereld. Hoe je om moet gaan met esports-strategie en het bouwen van potentiele helden is voor ons niet onbekend. Er kwamen veel aanvullende vragen vanuit de organisatie van de competitie, wat voor ons wel een teken van interesse was."

Van der Maten vervolgt: "Ons enige struikelblok had kunnen zijn dat we nog niet veel ervaring hebben met League of Legends. De kennis is wel in huis, maar we hebben er nooit iets concreet mee gedaan. Door het verzamelen van de juiste mensen met ervaring rondom ons merk verwachten we hier op korte termijn grote stappen in te maken."

Achter de schermen

Team THRLL is nu druk bezig om zich voor te bereiden op de Dutch League die in januari start. "We streven naar een gezonde basis met een balans tussen ervaren en jonge talentvolle spelers. Het is vooral belangrijk dat het team voor lange tijd bij elkaar blijft en er echt staat", aldus Van der Maten. "Om die reden werken we ook met een beloningssysteem waarbij spelers die langer blijven meer kunnen verdienen."

Over een voorspelling voor het eerste seizoen hoeft Van der Maten niet lang na te denken. "Ik zeg niet dat we voor de eerste plek gaan, maar play-offs zijn sowieso het doel. We moeten ons meten met gevestigde namen zoals Defusekids, maar er zijn ook partijen die net als wij relatief nieuw zijn. We zijn meer dan 40 uur per week actief met esports bezig, zetten hoog in en willen dat door blijven voeren."