Artikel

5 top lane champions voor beginners in League of Legends

22 april 2021, 13:08

League of Legends is een razend populair spel met meer dan honderd miljoen unieke spelers. Er zijn meer dan 155 champions, dus waar begin je als nieuwe speler? Wij zetten voor jou de vijf beste top lane champions voor beginners op een rijtje.

De beste top lane champions om mee te starten zijn vaak tanks. Dit komt omdat top laners zelfvoorzienend moeten zijn, een champion die net iets meer schade kan verdragen past hier goed bij. Probeer je tegenstander alleen te elimineren als je zeker weet dat je dit kan. In het midden tot einde van een potje wil je vooral je team ondersteunen met team fights en je teamgenoten in leven houden.

Garen

Garen is een champion die vrij makkelijk te leren is voor nieuwe spelers. Van nature is hij een tanky champion. De passive ability van Garen zorgt ervoor dat hij sneller HP terug krijgt, veel sneller dan andere champions. Dit betekent dat je langer in lane kan blijven vergeleken je tegenstander. Met de W ability van Garen krijgt hij tijdelijk extra defense. Met zijn Q en E ability kan hij een hoop schade doen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=KDsT4YMas4Y

Garen zijn zwakte zijn champions met ranged aanvallen. Pas daar dus voor op! Voor melee champions hoef je over het algemeen niet te vrezen.

Nasus

Nasus is een sterke champion die gedurende de match alleen maar sterker wordt. Als Nasus met zijn Q ability een minion elimineert krijgt hij drie stacks, hoe meer stacks Nasus heeft hoe meer schade hij doet met zijn Q ability. Wanneer je een paar tank items hebt en meer dan tweehonderd stacks, is het tijd om het leven van je tegenstanders zuur te maken.

Nasus Splash 0

Het is belangrijk dat je met Nasus gefocust bent op het elimineren van minions. Voor beginners is dit vaak even wennen, maar met Nasus leer je snel hoe je minions elimineert op het juiste moment (last hitten).

In team fights is het belangrijk dat Nasus vooraan het team staat. Dit omdat hij erg tanky is en veel schade kan doen. Ook kan Nasus de tegenstander vertragen voor een paar seconden met zijn W ability. Met zijn ultimate ability krijgt nasus extra defensive stats, heel fijn in team fights.

Nasus is een champion die op verschillende manieren gespeeld kan worden. Je kan Nasus bouwen met ability power, attack damage en als een tank. Tank gemixed met attack damage is de meest voorkomende build.

Dr. Mundo

Dr. Mundo is net als Garen een tank met health regeneration; de passive van Mundo is echter veel sterker en genereert meer health. In het begin van de match is Mundo’s passive nog niet super sterk, maar hoe meer health je hebt hoe sterker deze passive wordt. Late game is Mundo bijna niet te elimineren, dit omdat je op Mundo eigenlijk alleen maar health, armor en magic resist items koopt.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Sxg6EI6d9SY

Voor beginnende spelers is het belangrijk dat je Mundo’s abilities goed gebruikt, deze abilities kosten namelijk health. Als je dit eenmaal onder controle hebt is Mundo de perfecte champion voor beginnende spelers.

Mundo’s Q ability doet een hoop schade en de ultimate van Mundo is ook erg sterk. Wanneer je deze gebruikt genereert Mundo zijn health snel weer terug, nog sneller dan met zijn passive. Doordat Mundo lang in leven kan blijven is hij een perfecte champion voor beginnende spelers.

Malphite

Een tank met een geweldige potentie in team fights, dat is Malphite. De champion kan enorm veel schade tanken, zeker met behulp van items. In lane kan hij zijn tegenstander makkelijk op afstand houden, met behulp van zijn Q ability.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Z9cqAdlPziI

Malphite’s ultimate ability is toch wel iets wat hem erg sterk maakt. Met zijn ultimate springt hij op zijn tegenstanders, wanneer hij dit doet gooit hij zijn tegenstanders de lucht in. Hiermee kan je jouw team helpen met het winnen van team fights. Zelfs in je eerste game met Malphite kan je de game zomaar winnen met één goed getimede ultimate.

Het is mogelijk om Malphite op verschillende manieren te spelen. Zo kan je ervoor kiezen om volledig tank te bouwen, maar een build bestaand uit alleen ability power is ook erg sterk. Wanneer je alleen ability power bouwt doen je Q ability en ultimate heel veel damage.

Singed

Eén van de ongeschreven regels in League of Legends is; loop nooit achter een Singed aan. Dit omdat Singed met zijn Q ability een spoor van gas achterlaat, wat veel schade doet (Damage over Time). Als je Singed speelt wil je graag veel mana hebben zodat je de Q ability voor langere tijd kan gebruiken. Ook is het mogelijk om met je E ability je tegenstander over je heen te gooien, dit doet geen damage maar zo kan je ze wel in je gas gooien.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=FwUJXQEfIiA

Farmen met Singed is niet heel makkelijk, dit omdat je damage vooral bestaat uit je gas. In de late game kan je met je gas door het enemy team rennen, zo doe je ze veel schade en kan je team ze gemakkelijker uitschakelen.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen