Artikel

Trading tips voor FIFA 21 Ultimate Team

Trading tips voor FIFA 21 Ultimate Team

Trading binnen FIFA 21 Ultimate Team is een van de beste manieren om snel coins te maken. Ben je er goed in, dan kan dit al in korte tijd oplopen tot in de miljoenen. Dit vergt echter veel kennis, waar tevens veel risico bij komt kijken. Deze trading tips moeten je op weg helpen in het bouwen van jouw Ultimate Team.

Disclaimer: Traden binnen FIFA biedt geen garantie en er komt veel risico bij kijken. De markt ontwikkelt zich elke dag. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk de trends in de markt te volgen.

Start van FIFA 21

In het begin van een FIFA heb je natuurlijk nog geen grote hoeveel coins tot je beschikking. Dit maakt er erg lastig en uitdagend. De focus ligt hem in dit stadium ook nog op de kleine winsten. Elke winst is dan ook mooi meegenomen.

FIFA 21 Web App

Als de web app van FIFA 21 uitgebracht wordt kan je in principe al starten met het traden. Dit is wel vrij pittig, gezien er nog weinig spelers op de markt zijn. Zo kan je bijvoorbeeld gaan snipen of een speler voor een paar uur vasthouden in de hoop dat die gaat stijgen.

Beste spelers inkopen

Iets wat we elk jaar terugzien is dat de beste spelers natuurlijk na de release enorm stijgen. Zo is het goed mogelijk dat Lionel Messi 300.000 coins op de web app kost omdat niemand nog een grote hoeveelheid coins heeft. Na de grote release van FIFA 21 is de kans enorm groot dat zo'n speler wellicht stijgt naar de 1.500.000. Zeker interessant dus om hierop in te spelen mits je budget het toelaat. Maar ook voor een wat lager budget zijn spelers als Rashford die wellicht stijgen van de 10.000 naar de 100.000. 

Trends in de markt

Het belangrijkste om rekening mee te houden tijdens het traden zijn de trends in de markt. Zo zijn er momenten dat de markt wellicht opeens een flinke dip krijgt en spelers dalen. Dan kan het een mooi moment zijn om spelers in te slaan. Een ander voorbeeld is als Kylian Mbappé een potentiële inform krijgt door een hattrick van afgelopen weekend. De prijs van zijn gouden kaartje kan hierdoor enorm gaan fluctueren. Een handige tool om trends in te gaten te houden is Futbin.

Weekend League & Division Rivals

Rewards

Sinds de Weekend League en Division Rivals zijn geïntroduceerd binnen FIFA Ultimate Team, hebben deze twee speltypes veel invloed gehad op de markt. Op donderdagochtend krijgt iedereen namelijk, indien je gespeeld hebt, de rewards binnen. Dit zorgt voor een enorme coin boost in de markt en hoeveelheid pakketjes die worden geopend.

Vaak zie je dat in het eerste uur ongeveer de spelers even dalen, om vervolgens weer te gaan stijgen omdat men nu meer coins heeft om zijn team te bouwen. Hierop kan je inspelen door bijvoorbeeld spelers al van te voren te kopen en later te verkopen. 

Start Weekend League

Dit heeft alles te maken met de start van de Weekend League van vrijdagochtend. Iedereen wil een zo goed mogelijk team hebben om de beste rewards vrij te spelen. Je ziet daarom na de rewards vaak een grote stijging in de markt die vaak tot ongeveer vrijdagavond loopt.

Check hier alle FIFA 21 Weekend League Rewards

Zondagavond zie je juist het tegenovergestelde, waar men juist het team verkoopt. Of deze trend ook in FIFA 21 aanwezig is, moet je zelf achterkomen in de eerste weken van de game.

Squad Building Challenges (SBC)

De prijzen van de markt zijn ook sterk afhankelijk van de Squad Building Challenges. Is er bijvoorbeeld een speler SBC die voor zijn prijs vrij goedkoop is, dan is de kans groot dat je vergelijkbare spelers op de markt ziet dalen. Dit jaar keren ook de icon SBC's terug in FIFA 21.

Letterlijk elke SBC die uitkomt kan een grote invloed hebben op de markt. Dit is echter afhankelijk van de prijs en reward. Het is daarin goed om dit te monitoren. Een van de methodes is om hoge rated spelers in te slaan en te verkopen op het moment dat ze stijgen door een goede speler SBC. 

Snipen

Snipen is de term die wordt gebruikt voor het (ver) onder de marktwaarde kopen van spelers en items. Dit kun je doen door eerst te checken wat die marktwaarde is, om vervolgens te filteren op een waarde onder dat bedrag. Als je een kaartje spot met een leuke prijs, probeer je hem direct weg te kapen. Die kun je later met winst doorverkopen.

Snipen is een van de oudste manieren om te traden binnen FIFA. Het lijkt wel ieder jaar moeilijker te worden. Door onder andere bots die gebruikt worden op de computer. Uiteraard komt het gebruik van externe programma's om 'illegaal' te snipen je vaak op een ban te staan. Ben je echter goed in handmatig snipen, dan kan het ook een manier zijn om je coins te verdienen.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek