Artikel

Valorant Breeze overview: de map op een tropisch eiland

Valorant Breeze overview: de map op een tropisch eiland

18 juli 2021, 13:25

Valorant is een tactische shooter met unieke maps, die allemaal een andere ervaring bieden. Om goed te kunnen worden in Valorant, is het dan ook verstandig om de maps, zoals Valorant Breeze, tot in de puntjes te kennen. Dat klinkt misschien lastig, maar met een paar tips leer je binnen no time alle informatie die je nodig hebt om te domineren op alle maps in Valorant.

Breeze is de meest recente map in Valorant en werd uitgebracht in patch 2.08. De map werd echter al eerder ontdekt via een leak. Toen werden er enkele gameplay-beelden naar buiten gebracht.

Inmiddels is de map al weer een tijdje uit, en hebben spelers geleidelijk kennis kunnen maken met de layout van Breeze. Wij leggen je in dit artikel uit welke paths je kunt nemen als attacker, waar je het beste kunt defenden, hoe de spike sites eruit zien en wat de unieke features van Breeze zijn.

Kenmerken van Breeze

Breeze is een fort op een tropisch eiland bij de Bahama's, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Helaas is er weinig tijd om te genieten van het mooie weer en de witte stranden: twee teams nemen het hier namelijk tegen elkaar op in een tactische strijd voor controle over de map.

Breeze kent veel open en lange ruimtes: verwacht dus veel vuurgevechten op langere afstand. Attackers beginnen op het strand in het zuiden, terwijl defenders starten aan de noordzijde van de map. Er zijn twee spike sites, A en B. Daarnaast is er ook nog een route die door het midden van de map gaat.

Op onderstaande plattegrond vind je een overzicht van Breeze, met de belangrijkste kenmerken op de map aangegeven:

breeze plat

Breeze A overview

Breeze kenmerkt zich door unieke features aan de A-kant van de map. Het meest opvallende is de chute: een soort valluik waarmee je tegenstanders kunt verrassen, of juist aan vijanden kunt ontsnappen. Je vindt dit valluik in A Hall, op de route richting A Site. Via de chute kom je terecht bij Mid Pillar, op het midden van de map.

Embedded content: https://youtu.be/rPT5lbSYXWY

Na korte tijd sluit de chute weer. Het is niet mogelijk om de chute vanuit mid te openen, maar wanneer het luik geopend is kunnen sommige Agents wel van mid naar A Hall springen.

Ook vind tussen A Hall en A Site een onverwoestbare deur: deze is standaard gesloten, maar kan worden geopend met switches aan beide kanten van de deur.

Embedded content: https://youtu.be/NUxUHl2xI3g

Verder bevinden er zich twee ropes (klimtouwen) op Breeze: deze kun je gebruiken om in A Hall te komen. Het aanvallende team kan het touw bij A Lobby gebruiken, terwijl verdedigers het touw bij Defender Side Spawn kunnen beklimmen om A Bridge te bereiken.
Valorant Breeze Ropes

De spike site van A is een lastige plek om te zijn vanwege de pyramides en het omringende water: vijanden zullen je aanwezigheid horen en je hebt nauwelijks dekking. Wel zijn er een paar boxes waar je achter kunt schuilen voor vijandelijk vuur.
valorant-breeze-a-two-pyramids

Breeze B overview

De B-kant van Breeze heeft niet de unieke features van A, maar is vooral een wijds opgezette en open ruimte. Alleen een paar muurtjes van de ruïne en een grote stenen pilaar in het midden van spike site B bieden je hier dekking.
valorant-breeze-b-site-pillar
Gevechten in dit deel van de map worden dus voornamelijk op middellange tot lange afstand gevoerd. Operators en Vandals zijn daarom de meest geschikte wapens om mee te nemen naar de B-kant deel van Breeze.

Breeze mid overview

valorant-breeze-mid-area
Het midden van Breeze is de plek waar matches grotendeels beslist kunnen worden. Mid is belangrijk om onder controle te houden, omdat er dan meer openingen richting de spike sites open liggen voor het aanvallende team. Tegelijkertijd kunnen defenders hier opties afsnijden voor de aanvallers, en zo het aantal mogelijke routes naar de spike sites verminderen.

Breeze Ultimate Orbs

De Ultimate Orbs bevinden zich op Breeze voornamelijk aan de kant van de attackers. Met name de Orb bij A bevindt zich op een hoek die lastig te coveren is door de defenders. De Orb bij B is met twee inkomende B-paths ook beter bereikbaar voor het aanvallende team.
valorant-breeze-orbs

Breeze paths voor attackers

Op onderstaande plattegrond zijn verschillende mogelijke paths voor attackers weergegeven. Aan de kleur kun je zien welke paths tellen als side A, side B of mid. Zo kun je snel je weg vinden over Breeze.
Breeze Paths

Posities op Breeze voor defenders

Om effectief te defenden op Breeze, is het verstandig om de volgende punten op de map in de gaten te houden. Dit zijn niet alleen plekken waar attackers vaak langs komen, maar ook posities waar je als defender veel hoeken kunt overzien. Vergeet niet dat je als defender ook kunt pushen om verder op de attacker's side paths in de gaten te houden.

 • B Back
 • Mid Top
 • A Metal Doors/A Switch
 • De kratten bij spike site A
  Valorant Breeze Def

De beste Agents op Breeze

jett2.jpg

 • Jett
  Jett is een van de allerbeste picks op Breeze: de combinatie van het Operator wapen en haar snelheid zijn extreem sterk op de langere afstanden van Breeze. Tailwind is handig om naar sites te dashen, en met Cloudburst kun je het zicht van vijanden blokkeren: heel handig om te hebben in Operator-gevechten.
 • Viper
  Viper is heel sterk op Breeze, omdat ze de grote open ruimtes van de map kan opvullen met Toxic Screen en Poison Cloud. Bovendien deny je daarmee vision voor vijandelijke Operator-spelers. Viper is zo goed op Breeze, dat ze in principe op zichzelf de B site kan defenden.
 • Skye
  Skye is een goede toevoeging om je comp te ondersteunen met healing, informatie over de posities van vijanden en flashes om tegenstanders op afstand te blinden.
 • Sova
  Sova kan met zijn Recon Bolt meerdere posities tegelijk controleren. Met goede arrows kun je een relatief groot deel van de map in de gaten houden.
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt competitief Smash Ultimate en veel andere games on the side