Artikel

Dit zijn de kanshebbers voor Valorant Champions

Riot GamesRiot Games

Het grootste Valorant-toernooi van het jaar is in aantocht. Valorant Champions is het wereldkampioenschap van de first person shooter van Riot Games en sluit de Valorant Champions Tour af. Aan Champions doen de zestien beste teams van over de hele wereld mee. Het toernooi begint op 1 december en de finale vindt plaats op 12 december.

Er doen veel verschillende teams uit verschillende regio’s mee aan Valorant Champions. Tot op heden is zijn de twee grote regio’s in het Westen heer en meester bij toernooien. De verwachting is daarom ook dat een team uit deze regio’s er met de overwinning vandoor gaat. In dit artikel behandelen we de drie grootste kanshebbers op de wereldtitel.

Team Liquid

Team Liquid is een Europees Valorant-team dat bestaat uit Dom ‘Soulcas’ Sulcas, Travis ‘L1NK’ Mendoza, Adil ‘ScreaM’ Benrlitom, Nabil ‘Nivera’ Benrlitom en Elias ‘Jamppi’ Olkkonen. Door het seizoen heen is Team Liquid steeds sterker geworden. Het team wist zich niet voor de eerste Master te kwalificeren Maar wist in de tweede Master de vierde plek te bemachtigen. Daarna kreeg het team een klein dipje waardoor het team de derde Master niet wist te halen. In september sloot Nivera, het broertje van Scream, zich aan bij het team. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Sinds Nivera onderdeel uitmaakt van Team Liquid heeft het team niet meer verloren.

TL wist zich op imposante wijze via de Last Chance Qualifier te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Ook wist het team Red Bull Home Ground #2 te winnen, in het gehele toernooi werd maar één game verloren. Het al sterke Team Liquid is na de toevoeging van Nivera een team waar iedereen rekening mee moet houden.

Sentinels

Sentinels is een Amerikaans Valorant-team dat bestaat uit Shahzeb ‘ShahZaM’ Khan, Hunter ‘SicK’ Mims, Jared ‘zombs’ Gitlin, Michael ‘dapr’ Gulino en Tyson ‘TenZ’ Ngo. Sentinels wordt vanaf de start van de Valorant esportsscene gezien als het beste team ter wereld. De Amerikanen wisten elk toernooi op hun naam te schrijven, zowel regionaal als internationaal. TenZ wordt gezien als de beste Valorant-speler ter wereld en het team heeft daarmee een van de beste duelist in de gelederen. Sentinels wisten Master 1 en Master 2 te winnen en waren ook topfavoriet voor Master 3. Hier verloren ze echter één game in de poule fase waardoor ze het in de kwartfinale moesten opnemen tegen Team Envy. Het Europese team was in vorm en wist goed gebruik te maken van de zwakke punten van Sentinels. De Amerikanen verloren en waren genoodzaakt om naar huis te gaan.

Sentinels wist zich voor Valorant Champions te kwalificeren doordat het team door het seizoen heen genoeg Circuit Point had verzameld. Het onverwacht slechte optreden bij Master 3 staat bij iedereen in de Valorant-scene nog op de netvliezen, waardoor de verwachtingen voor Valorant Champions wat aangepast zijn. Hoewel Sentinels niet meer gezien worden als de topfavoriet blijft het één van de favorieten.

Gambit Esports

Gambit is een Russisch Valorant-team dat bestaat uit Timofey ‘Chronicle’ Khromov, Nikita ‘d3ffo’ Sudakov, Bogdan ‘Sheydos’ Naumov, Ayaz ‘nAts’ Akhmetshin en Igor ‘Redgar’ Vlasov. Gambit wordt momenteel gezien als topfavoriet voor de titel. Het Russische team wist recentelijk op overtuigende manier Master 3 te winnen. Hierdoor heeft het team veel respect gekregen binnen de Valorant-scene. Regionaal is Gambit verreweg het beste team, ze weten elk regionaal toernooi op hun naam te schrijven. De Russische regio is een kleinere regio die binnen de Europese zone valt. Door de derde Master wist te winnen wist Gambit een van de vier Europese plaatsen voor het wereldkampioenschap te bemachtigen.

Doordat de Russen het meest recente grote internationale toernooi hebben gewonnen is er een grote druk op het team komen te staan. Hoewel het team onlangs goede resultaten neerzet heeft hebben de Russen internationaal nog maar weinig ervaring. Het is afwachten of Gambit Esports tegen de grote druk kan en de hoge verwachtingen waar kan maken.

Valorant Champions

Dit zijn volgens ons de grote favorieten voor de titel. Het blijft echter een esports-toernooi en of één van deze teams er ook echt met de titel vandoor gaat is maar de vraag. Een ding wat esports zo mooi maakt is de onvoorspelbaarheid. Ieder team kan elk moment een goede reeks neerzetten en de favorieten verslaan. Valorant Champions gaat op 1 december van start en is te volgen via de officiële YouTube en Twitch-kanaal. Voor updates rond het toernooi kan je terecht bij het Twitteraccount of op de website van Valorant-esports.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen