Artikel

Onze vijf favoriete kaarten van Forged in the Barrens

28 maart 2021, 13:59

Aanstaande dinsdag komt de nieuwe Hearthstone-uitbreiding Forged in the Barrens uit, waarbij 135 nieuwe kaarten aan het spel toegevoegd worden. Wij hebben een selectie gemaakt van de vijf kaarten die ons het sterkst, coolst of interessantst lijken.

5. Scabbs Cutterbutter

Hearthstone Forged in the Barrens scabbs-cutterbutterNaast de geweldige naam, biedt deze kaart ook een hoop nieuwe opties voor Rogue. Je betaalt slechts vier mana voor Scabbs, maar hebt de optie om zes mana aan kaarten gratis te spelen. En dan krijg je er nog gratis een 3/3 minion voor ook! Geweldige deal, die heel goed gecombineerd kan worden met kaarten zoals SI:7 Agent en Sparkjoy Cheat.

4. Outrider’s Axe

Hearthstone Forged in the Barrens outriders-axeWarriors houden van wapens en van card draw, en deze kaart combineert dit uitmuntend. Drie kaarten pakken voor vier mana is goed, negen damage doen voor vier mana is goed, en Outrider’s Axe doet het allebei. Combineer dit nog met kaarten zoals Corsair Cache en je komt uit op een fantastisch wapen waar we nog heel veel van gaan zien.

3. Wildfire

Hearthstone Forged in the Barrens wildfireEr is in het verleden al geprobeerd om Hero Power Mage een deck te maken, maar het was zelden goed genoeg. Deze kaart geeft ons echter een hoop vertrouwen hierin. Niet alleen blijft het effect de hele game duren, als je de kaart meerdere keren weet te spelen telt het bij elkaar op. Ook activeert het andere nieuwe kaarten die met Forged in the Barrens in het spel komen, zoals Reckless Apprentice en Mordresh Fire Eye.

2. Sword of the Fallen

Hearthstone Forged in the Barrens sword-of-the-fallenJaren geleden was Secret Paladin het beste deck in Hearthstone vanwege de kaart Mysterious Challenger. Hiermee kon je op beurt zes een hele hoop Secrets uit je deck halen en gelijk op het veld krijgen. Deze kaart doet hetzelfde, alleen kan dat al vanaf beurt twee. Niet alleen zorgt het ervoor dat je tegenstander om alle Secrets heen moet spelen, je haalt ook kaarten uit je deck waardoor je consistenter sterke kaarten kan pakken. Of Sword of the Fallen in z’n eentje Secret Paladin terugbrengt weten we niet, maar het maakt een hele goede kans.

1. Guff Runetotem

Hearthstone Forged in the Barrens guff-runetotemEen 2/4 minion voor drie mana is prima, maar met dit effect erbij wordt het fantastisch. Als je Guff Runetotem op beurt drie speelt met kaarten zoals Innervate, Lightning Bloom en Mark of the Wild kan je zo veel stats krijgen dat je tegenstander onmogelijk nog terug kan komen. Een kaart om voor op te passen als je tegen Druid speelt!