Artikel

Voormalig Trackmania-pro Koen Schobbers: "Goede gear is heel belangrijk voor esports"

31 juli 2020, 15:33

Dat je gear misschien wel net zo belangrijk is als je skills, weet menig gamer wel. Koen Schobbers, voormalig Trackmania-esporter, doet een boekje open over de apparatuur die hij gebruikt én legt uit wat voor hem het belangrijkste is aan die hardware.

In gesprek met Nvidia vertelt Koen Schobbers desgevraagd dat hij eigenlijk alleen maar spullen van Acer gebruikt. Zijn monitor, headset, muis en keyboard zijn allemaal van Acer Predator. "Ik heb vertrouwen in al hun producten," bevestigt Schobbers dan ook resoluut. Voor zijn videokaart kiest hij eenduidig voor Nvidia en als hij een CPU nodig heeft komt hij bij Intel uit.

"Het is voor mij heel belangrijk dat ik op hoge settings een snelle en vlekkeloze ervaring heb tijdens het gamen. De afgelopen 7 jaar heb ik nog nooit problemen gehad met de gear van Acer Predator, dus vandaar mijn duidelijke voorkeur." Als controller gebruikt Schobbers een PlayStation 4-controller: "Ook die gebruik ik al jaren met tevredenheid. Die controller heeft mijn voorkeur boven alle andere merken."

Wat is belangrijk?

Volgens Schobbers zijn een aantal dingen essentieel voor je gear als gamer. "Een goede controller waar je jaren mee doet is een must. Ook een scherm met 144Hz moet iedere gamer eigenlijk hebben. Tot slot prefereer ik een PC of laptop waarmee ik tenminste 200 FPS kan halen in de games die ik speel."

Schobbers was jaren een fanatieke Trackmania-speler op hoog niveau en trainde dus ook veel. "Ik gebruikte altijd dezelde gear op toernooien waar ik ook mee oefende. Soms hebben toernooien wel hun eigen gear, maar dan wilde ik alsnog altijd mijn eigen controller gebruiken. En als het scherm op 144Hz ingesteld kan worden, is het prima."

Dat oefenen deed Schobbers trouwens met veel toewijding. Toen hij nog een esporter was, trainde hij zo'n 15 uur per week. "En als er een groot evenement aankwam, ging dat soms omhoog naar 25 tot 30 uur per week. Helaas is Trackmania niet groot genoeg om een fuilltime carrière van te maken en was het niet meer te combineren met mijn studie."

Check de reviews

Ambitieuze gamers krijgen nog wat advies van Schobbers: "Lees altijd online de reviews voordat je gear koopt en kijk ook naar wat professionals gebruiken bij een specifieke game die jij ook wilt spelen. Afhankelijk van de game kan een muismat ook een belangrijk verschil maken, dus het is verstandig om die altijd even te testen in de winkel."

Esports Club zocht voor jullie uit wat de beste headsets, beste toetsenborden en beste muizen zijn om mee te gamen.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: