Artikel

Alles over het Call of Duty: Warzone Double XP weekend

Alles over het Call of Duty: Warzone Double XP weekend

Ben jij klaar voor het Warzone Double XP weekend? Met een constant verschuivende meta in Call of Duty: Warzone en Vanguard blijf je de vele wapens en attachments vrijspelen. Ook de battle pass zorgt ervoor dat je constant uitgedaagd wordt. Het Warzone Double XP weekend helpt je daarbij. Wij vertellen je wanneer deze start en hoe je het goed benut.

Een Double XP evenement binnen Call of Duty kan in verschillende vormen plaatsvinden. Toch is de basis simpel: een verdubbeling in ervaringspunten. De verschillende vormen zijn: Double XP, Double weapon XP, Double operator XP en Double battle pass XP.

Maar, wat is XP precies? De afkorting XP staat voor ‘experience points’, ervaringspunten in het Nederlands. Progressie binnen Call of Duty boek je middels deze ervaringspunten. Door het spelen van de game stijg je in rank, speel je wapens en bijbehorende attachments vrij, speel je operators vrij én boek je progressie in de battle pass. Door Call of Duty cross-play en cross-progression neem je de XP die je bijvoorbeeld in Vanguard verdient, mee naar Warzone.

Wanneer is het Warzone Double XP weekend?

Het eerstvolgende Warzone Double XP weekend is van 14 tot en met 17 januari 2022. Het start 19:00 Nederlandse tijd. Tijdens dit evenement is Double XP, Double weapon XP en Double battle pass XP van kracht. Dit geldt voor Call of Duty: Warzone en Call of Duty: Vanguard.

Zo benut je het Warzone Double XP weekend

Leuk die Double XP, maar hoe benut je een evenement als deze? Het antwoord op die vraag hangt af van het feit of je over de Call of Duty Multiplayer beschikt. De meest recente is Call of Duty: Vanguard. We splitsen dit onderdeel in een sectie met en zonder Call of Duty: Vanguard.

warzone-double-xp

Het Warzone Double XP weekend mét Vanguard

Dankzij cross-progression is XP binnen Call of Duty universeel geworden. Of je nu Warzone, Zombies of de Multiplayer speelt, alle progressie neem je mee. Het is handig om een Activision-account te maken en deze te koppelen aan het platform naar keuze.

Het vergaren van ervaringspunten tijdens het Double XP weekend doe je door slim gebruik te maken van de playlists binnen Call of Duty: Vanguard. Een voorbeeld hiervan is de Shipment-playlist. Op het moment van schrijven is dat de playlist Ship Haus 24/7. Op twee kleine maps als Shipment en Das Haus is het gemakkelijk om snel XP te verzamelen. Tijdens het Double XP weekend gaat dit dus twee keer zo snel.

Jouw speelstijl bepaalt voor een groot deel het aantal ervaringspunten dat je behaalt. Kies voor een agressieve speelstijl en speel om de match te winnen. Door in Domination vlaggen te veroveren, in Hardpoint de zone te confisqueren en in Kill Confirmed de dog tags op te pakken, verzamel je veel XP. Wanneer je, terwijl je dit doet, een aantal tegenstanders uitschakelt, zal je de XP zien binnenstromen.

Ook de keuze voor killstreaks bepaalt het aantal ervaringspunten dat je kan behalen. Immers, je doet er verstandig aan om te kiezen voor killstreaks die je niet hoeft te besturen. Goede keuzes zijn een Spy Plane, Counter Spy Plane en een Bombing Run. Een Care Package is bijvoorbeeld niet geschikt, want die moet je nog zien binnen te slepen. Dat kost veel tijd en die tijd kun je gebruiken om bovenstaande tips toe te passen.

Tot slot kun je ook de Decoy Grenade, een tactical equipment, toepassen tijdens het Warzone Double XP weekend. In kleine maps, zoals Shipment en Das Haus zullen veel spelers gehinderd worden door deze granaat. Elke keer dat een teamgenoot een tegenstander uitschakelt die door jouw Decoy Grenade gehinderd is, ontvang jij XP!

warzone-double-xp

Het Warzone Double XP weekend zonder Vanguard

Voor spelers die alleen de beschikking over Warzone hebben, is het iets moeilijker om het Warzone Double XP weekend optimaal te benutten. Toch is er een aantal prima mogelijkheden om snel progressie te boeken. Vanzelfsprekend loont het in de eerste plaats om tegenstanders uit te schakelen, lang in leven te blijven en in-game evenementen te voltooien. Op het laatstgenoemde gaan we wat dieper in.

Het voltooien van recon contracts in Warzone Plunder is een uitstekende manier om XP te verzamelen. Waarom? In Warzone Plunder focust de meerderheid zich op supply run contracts. Daarnaast hoef je voor het voltooien van een recon contract slechts 200m te lopen. Met een team gaat deze methode sneller. Immers, zo kun je tijdens het voltooien van de contract een teamgenoot naar een volgende contract sturen.

Naast de bovengenoemde opties zijn er natuurlijk tal van andere mogelijkheden. Het is aan jou om te ontdekken wat het beste bij je past. Het moge verder duidelijk zijn dat het benutten van een Warzone Double XP weekend het beste gaat door Call of Duty: Vanguard te spelen.