Artikel

Dit zijn de Warzone-toernooien die je wilt volgen

Dit zijn de Warzone-toernooien die je wilt volgen

7 mei 2021, 12:25

Call of Duty Warzone is één van de populairste Battle Royale games op dit moment, met meer dan 100 miljoen spelers. Warzone heeft ook een bruisende esportsscene met veel verschillende toernooien. Maar welke toernooien wil je eigenlijk volgen? Wij zetten ze op een rijtje.

Toronto Ultra 100K Canada Cup

De Toronto Ultra 100K Canada Cup is een toernooi van het Call of Duty-team Toronto Ultra. In dit toernooi spelen vooral bekende spelers, en teams als FaZe, 100 Thieves, Team Envy en Mad Lions. In het toernooi wordt het Kill Race-format gebruikt. In dit format moeten teams in online matches zoveel mogelijk kills in een bepaalde tijd zien te behalen.

Dit toernooi wordt gespeeld met 32 teams en in twee dagen. Dag één bestaat uit een Kill Race van vier uur. De zestien beste teams gaan door naar dag twee. Dag twee bestaat uit twee rondes, ronde één wordt gespeeld met een twee uur durende Kill Race. De acht beste teams gaan door naar ronde twee.

Ook in de tweede ronde wordt er een Kill Race gespeeld van twee en een half uur. Het team met de meeste punten wint het toernooi. Het Toronto Ultra 100K Canada Cup-toernooi heeft een totale prijzenpot van maar liefst 100.000 dollar.

Twitch Rivals Warzone Showdown

Twitch Rival Warzone Showdown is een toernooi vol met streamers. In dit toernooi nemen streamers het tegen elkaar op in teams van drie. Het Twitch Rivals Warzone-toernooi wordt gespeeld in twee dagen. Dag één zijn de open qualifiers, hier kunnen teams zich kwalificeren voor het main event. Tijdens de qualifiers zijn er verschillende lobbies waar de aangemelde teams in terecht komen. In elke lobby gaan de twee beste teams door naar het main event.

Vijf dagen later vindt het main event plaats, hier strijden bijna vijftig teams voor de winst. Naast dat zij voor de winst strijden, spelen de teams ook voor de prijzenpot van 50.000 dollar. Dit event wordt één keer per jaar online gehouden en is te live te volgen via het Twitch-kanaal van Twitch Rivals. Ook is het mogelijk om het event te volgen bij één van de deelnemende streamers, denk hierbij aan streamers als Tommey, Newbz en Almxnd.

Call of Duty League Warzone Weekend

Dit evenement is er èèn van de Call of Duty League zelf. Aan dit toernooi doen alle Call of Duty League teams mee, waaronder OpTic Gaming, ATL FaZe en DAL Empire. Het formaat is heel simpel, er wordt één Warzone match gespeeld met veertien teams. De teams verdienen punten door middel van het maken van kills, contracts te voltooien en hun placement. Er is een prijzenpot van ruim 8.000 dollar. Deze prijzenpot wordt niet verdeeld, maar het winnende team neemt de volledige prijzenpot mee naar huis. Dit toernooi is te volgen via het Twitch-kanaal van Call of Duty.

London Royal Ravens Warzone Ravenstorm

Het London Royal Ravens-toernooi wordt georganiseerd door het gelijknamige team. Aan dit toernooi doen verschillende pro-spelers en streamers mee. Het formaat is heel simpel, tijdens dit toernooi nemen tien teams van drie het tegen elkaar op in een Kill Race. Het team met de meeste eliminaties en hoogste placement wint het toernooi. Het Royal Ravens-toernooi heeft een prijzenpot van 25.000 dollar en is te volgen via het Twitch-kanaal van Call of Duty of bij streamende deelnemers.

Atlanta FaZe 100K Gold Rush

In dit event spelen de beste Warzone streamers en content creators, zij strijden voor een prijs van één kilo goud. In dit toernooi spelen de team een vijf uur durende Kill Race. De teams in public duo lobbies spelen en hun top vijf games worden meegeteld. Voor elke kill die gemaakt wordt krijgen zij één punt en als een team de match wint krijgen zij daar twintig punten voor. Dit toernooi is te volgen via het Twitch account van FaZe en Call of Duty.

World Series of Warzone

De World Series of Warzone (WSOW) is toegankelijk voor iedereen. Van streamers tot Call of Duty-veteranen en casual spelers. Wel dient een deelnemer minimaal 18 jaar oud te zijn. Naar verwachting gaan ook de professionele Call of Duty League-teams een Warzone-team opstellen. Het eerste kwalificatietoernooi vindt plaats op maandag 24 mei. De WSOW is Activision’s grootste Warzone-toernooi tot nu toe. Dit toernooi heeft een totale prijzenpot van 1.2 miljoen dollar, deze prijzenpot wordt verdeeld over vier toernooien.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen